Teslo v Tesli Y

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.638
9.737
113
ja, tudi tale s kljuko je. ampak meni osebno bolj nerodna. ker nikdar ne dajem na zadnje sedeže ničesar.

Kako dolgo ti ostane odklenjeno, ker meni se je ene parkrat zgodilo, da se je nazaj zaklenila preden sem odložil stvari v avto in sprostil roke. :oops1:
ne vem :oops1: ravno odtapkam, ko pridem do avta. telefon nazaj v taško, ročka ven, kabel navit in potem v avto.

a ste že na 2026.26??? jaz sem še na .20..
ne še... bojda je v nastavitvah neka fora, da nastaviš, če želiš updajte prej dobiti - bolj beta verzija in to. meni se ne mudi, preden do mene pride, so vsi bugi speglani in prav je tako.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.178
5.456
113
Jaz nimam odkljukane beta verzije. Prejšnji teden je prišel prvi popravek. So vmes onemogočilu utišanje radia med odpiranjem vrat - mi je Grokovca povedala. :evil:

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.287
14.833
113
ti maš AT avto, nisi čist relevanten za slovenske siromake haha

ne pušne naprej tudi če imaš napredne pa na vem kaj opcije odkljukani... pač balkanezi, zadnji na svetu bomo, mogoče pred afriko...

mtl

Guru
19. jul 2007
11.461
1.074
113
Kras
www.mtl.si
Jap, tale 3 sekundna opcija je že nekaj časa omogočena. Samo držiš kljuko zadnjih levih vrat odprto 3 sekunde, pa ti odklene katerokoli ročko - ne rabiš nič ekrana ali appa - moraš pa imeti telefon v bližini, da se ti avto odklene.
A to se gre za to, da se lahko odklene vtič na avtu? Zakaj bi sploh imel to zaklenjeno, ko je enkrat avto napolnjen?
Recimo jaz lahko v mojem v nastavitvah nastavim, da se samodejno odklene, ko se avto napolni. Kar je edino logično, vsaj po mojem mišljenju.
Doma ga lahko tako odklopim in pospravim kabel, ko grem kaj mimo, brez da bi iskal ključe, na polnilnici pa tudi lahko kdo drug začne polnit, če mene slučajno ne bi bilo takoj nazaj (se še ni zgodilo, ker nisem bedak, da bi zasedal polnilnico brez polnjenja).

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.638
9.737
113
zdaj pri kaki tumasti polnilnici verjetno res da kdo drug avto filat, ampak na tvoj račun. drugo je pa na polnilnicah, kjer imas svoj kabel. če ga odklene po polnjenju, ga lahko kdorkoli, recimo temu, odtuji.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.461
1.074
113
Kras
www.mtl.si
Težko bo dal na moj račun pri meni doma filat.
Vse javne polnilnice pa, ko enkrat avto zaključi s polnjenjem, je potrebno sejo ponovno zagnati, tako da bo tudi težko na moj račun polnil. ;)
Kar se kabla tiče pa ja, ampak to lahko itak v nastavitvah prestavim, če bi slučajno potreboval zakleniti pri polnjenju na AC. Na DC polnilnicah pa je itak kabel od polnilnice in ga ne morejo (no, smo videli, da tudi lahko :)) odnesti.
V glavnem, meni je to, da se kabel odklene, ko je avto poln, kar udobje. Če že moram vsak dan kabel vtikat.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.638
9.737
113
pa jaz, ki filam samo doma, razen v izjemnih primerih, ki potrjujejo pravilo, bi tudi imela nastavljeno, naj se odklene, čim je do konca nafilano. ampak te opcije nimam. če bi velikokrat filala na javnih polnilnicah bi v vsakem primeru pustila defaultno nastavitev. vedno je kaki scenarij, ki mi na misel ni prišel, dokler se ne bi zgodil. zih je zih...

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.287
14.833
113
Težko bo dal na moj račun pri meni doma filat.
Vse javne polnilnice pa, ko enkrat avto zaključi s polnjenjem, je potrebno sejo ponovno zagnati, tako da bo tudi težko na moj račun polnil. ;)
Kar se kabla tiče pa ja, ampak to lahko itak v nastavitvah prestavim, če bi slučajno potreboval zakleniti pri polnjenju na AC. Na DC polnilnicah pa je itak kabel od polnilnice in ga ne morejo (no, smo videli, da tudi lahko :)) odnesti.
V glavnem, meni je to, da se kabel odklene, ko je avto poln, kar udobje. Če že moram vsak dan kabel vtikat.
vrata zadnja leva (to je poleg vtičnice) odpereš in drzis kljuko par sekund, pa odklene, no bigie... zapereš vrata in pospraviš kabelj. pa greš al pa ne greš, simple.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.461
1.074
113
Kras
www.mtl.si
Hja, niti ni več tako simpl, ko ključa nimaš pri sebi. Ali telefona. ;)
Recimo tudi otroka sta navajena, da če je poln, potem enostavno pospravita kabel. Brez iskanja ključa/telefona ali klikanja kljuk, itd.
V glavnem, meni je to super in sem mislil, da je to običajno in da lahko to pri vseh EVjih nastaviš.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
8.331