Teslo v Tesli Y

Mirko

Majstr
24. jul 2007
1.126
153
63
Imas juniperja? Jaz v ta stari lahko zbiram med aktivnim tempomatom in avtopilotom (en vs 2x desna rocka), se mi oa zdi da kolega na juniperju ne more. In tam, kjer se midva voziva to pomeni, daj jaz lahko imam tempomat on mora pa na peš vozit, ker po teh cestah, kje je sredinski pas brez crte, zraven pa kolesarski, tesla ne zna. Jo udari po sredini, kot da je sama na svet.

Cim pride FSD, nabavim pa da vidim, a bol pol obdržala ali ne. Ce bo to delal, kot obljubljajo, bom srecna.

Moja boljša polovica ima po novem Teslo 3 Highland (2026) in odkar je pri hiši, se za privatne poti samo še s Teslo vozimo. Otroci ne marajo več mojga VW Tourana :). Za preklop med tempomatom in avtopilotom se moram ustaviti ter dati v P, kar mi je zelo moteče, ker je avtopilot izven avtocest dokaj neuporaben.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.143
5.416
113
No saj avtopilot je v tej osnovni varianti beta varianta in po moje je prav, da se moraš ustavit in preklopit. Jaz sem imel do prejšnjega tedna stalno vklopljenega in me je spravljal ob živce s svojo vožnjo striktno po sredini voznega pasa, posebej v tunelih in z izklopom ob žmigavcu.

Navaden tempomat dela precej dobro in me spominja na prejšnji avto, tako da ja beta je zame trenutno avt.

jonny77

Guru
16. sep 2007
13.208
2.365
113
Pomurje
No saj avtopilot je v tej osnovni varianti beta varianta in po moje je prav, da se moraš ustavit in preklopit. Jaz sem imel do prejšnjega tedna stalno vklopljenega in me je spravljal ob živce s svojo vožnjo striktno po sredini voznega pasa, posebej v tunelih in z izklopom ob žmigavcu.

Navaden tempomat dela precej dobro in me spominja na prejšnji avto, tako da ja beta je zame trenutno avt.
Kaj to nimate več 1x poteg ACC, 2X za AP?

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.603
9.720
113
no, viš, meni pa ni treba ustavljati. če dam na avtopilota, je dovolj da samo volan premaknem in mu "odvzamem" pamet in dela z navadnim temopomatom dalje. saj v kakih mestih in AC in podobnimi normalnimi cestami avtopilot dela lepo, v kakih ridah in njih specifičnostih je pa boljš imeti avtopilota ugasnjenega, medtem ko tempomat lepo dela dalje.

čakam pa FSD. Takoj sprobam pa močno upam, da bo za obdržat. Haz vzamem vse, kar mi olajša vožnjo na cesti. Ker gre pač za nujno zlo, ne užitek...

Kaj to nimate več 1x poteg ACC, 2X za AP?
ne, saj o tem je govora. v ta novih verzijah je pamet druga, pa moram reči, da meni osebno manj všeč. za trojko ne vem, ampak juniper nima več desne ročke. prestvavlja se na ekranu, manjavo med tem dvema opcijama pa so enostavno odvzeli.

Moja boljša polovica ima po novem Teslo 3 Highland (2026) in odkar je pri hiši, se za privatne poti samo še s Teslo vozimo.

Mi tudi. Ni bil mišljen za "prvi" avto, ampak je pa tok več placa zadaj, da otroci vedno izberejo teslo. So le trije in tesla ima zadaj na sredini prostor, ne pa neke konzole z vsem mogočim, da je srednji zic le za v homologacijo.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
8.309