Teslo v Tesli Y

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.072
9.271
113
Teslin BC pokaze samo porabo voznje, ne pa tudi vsega, za kar lahko rabi energijo.

Kar se rice degradacije baterije pri skoraj novem:

Ne morem verjeti, da je ze 1leto tega. No v tem casu imam dobrih 30kkm vec in brez obcutka, da bi avto manj zdrzal. Ker obcutki varajo, sem konzultirala svoj excel, ki jih potrjuje.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

kajote

Majstr
11. dec 2007
474
271
63
JAz sem raje teslo prodal, ker tudi zaradi takih objav nočem biti več pripadnik te sekte.
Meni je pozimi porabila tretjino več. zdaj pa računajte koliko je to %, km, €, krompirja, solate, mesa.....
Hm, mislim, da tole ne bo držalo,...
poraba je pozimi iz meni sedanjih 16-17kWh/100km narasla na tam 19-20kWh/100 km, kar je cca 15% plusa, VENDAR se je zmogljivost baterije konkretno zmanjšala - tudi ranga 20%, ampak to nima vpliva na porabo temveč na doseg.

ja, zima se pozna (LFP baterija)

• Všeč mi je
Reactions: krimec in Samo Svoj

kajote

Majstr
11. dec 2007
474
271
63
Ja, naceloma, da lahko recem, koliko je baterija degradirana sedaj, bi morala ponoviti test. Ob priliki ga bom...
ne, hočem povedati, da mrzli dnevi zmogljivost baterije zmanjšajo... nima to veze z degradacijo, sedaj v toplih dnevih sem nazaj na polni zmogljivosti..
sicer pa.. Teslin sistem (pa tudi S3XY podatki) mi kažejo, da se mi je zmogljivost (gledano na doseg) iz začetnih 418km, sedaj zmanjšala na 403 km (torej -15km), kar je cca 4% manj. Bo pa sedaj avgusta polna 3 leta, prevoženih pa imam 120.000 km.

(kar pa mi je hecno, pa sedaj prvi km narejeni počasneje pada doseg, kot je padala prej ko je kazala 418, torej prvih 6km sem se prej peljal pa imel porabo 10km, sedaj pa imam npr. 7km - tako, da je vprašanje če je realno sploh toliko padlo)

vse o vsemu... sem bil pred nakupom bolj v strahu zaradi baterije, pa je ta strah sedaj kar izginil...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in sad

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.323
3.240
113
Ja, zima doseg kar zmanjša, ampak saj to je bilo povedano in pričakovano. Ne vem, kolikor gledam razne YT kanale, tudi sam opažam, da je nakup rabljenega EV-ja pomojem trenutno - morda sicer že malo pozno, ker opažam da zaradi situacije v Iranu so se v Nemčiji tudi rabljeni EV-ji podražili dober nakup. Rsymons al kaj je tist tip na YT se veselo vozi z modeloma 3 in Y z več kot 300k km. Ne vem, jaz moram priznat, da mi je kar fino ko v 3 letih in 3 mesecih nisem vložil evra v servise.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.818
2.433
113
Ej, kak je z zavorno tekočino? To bi verjetno blo za zamenjat a ne?

Pa zračni filter najbrž tudi, ampak to lahk itak sam narediš?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.646
5.081
113
Ej, kak je z zavorno tekočino? To bi verjetno blo za zamenjat a ne?

Pa zračni filter najbrž tudi, ampak to lahk itak sam narediš?
To te avto sam opozori. Zavorna na tri leta, filter na dve če se ne motim. Par strani nazaj so točni podatki.

Glede porabe pa se ne mislim z nobenim več prepričevat. Zdaj sem na cca 17 kwh, pozimi do 21 kwh, to je cca 20% razlike, s tem, da "obrobne" porabe nimam. Avto je v dovolj topli garaži, da ne rabi predgretja in poleti v dovolj hladni, da ga ne hladimo. Vožnje so v 80% mestne in primestne, ker za na daljše poti imamo druge avte.
Pa še okoli obljubljene porabe Tesle, je pri mojem nekih 14 kwh, ampak ne z mojo normalno vožnjo, lahko pa se sadomazohiram in pridem za kratek čas tudi pod to, ampak kot rečeno: kdo je koga kupil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.941
8.716
113
pri taščici
Hm, mislim, da tole ne bo držalo,...
poraba je pozimi iz meni sedanjih 16-17kWh/100km narasla na tam 19-20kWh/100 km, kar je cca 15% plusa, VENDAR se je zmogljivost baterije konkretno zmanjšala - tudi ranga 20%, ampak to nima vpliva na porabo temveč na doseg.

ja, zima se pozna (LFP baterija)
Zanimiva definicija
Zmogljivost baterije se je zmanjsala. In to vpliva na doseg na porabo pa ne.
Jaz razlike nisem opazil. Pozimi in poleti sem dal notri "50kwh". Pozimi sem naredil 200km, poleti 300.
Ce bi dal pozimi v njo samo 40kwh bi razumel da se je zmanjsala zmogljivost, tako pa....

igi

Guru
13. okt 2007
5.877
1.418
113
Celje
epilog je, da imam naročeno, a se je datum dobave iz "junij" premaknil na "september/oktober" :(
in danes nov predviden datum dobave: oktober - november 2026

Fajn tale Tesla družina. Sedaj pa kar naenkrat mi v Sloveniji ne morejo več pomagati z informacijami, ker "ne vedo" kako imajo dobave drugje v EU.
Poljaki na maile ne odgovarjajo, po telefono nič več ne izveš, kot to, kar piše v aplikaciji. Pač ko bo bo. Fajn res.

Neuradno naj bi pa vse stalo, ker prevelike spremembe in ne gre EU homologacija skozi.

• Wow
Reactions: Samo Svoj

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.306
14.274
113
Kaj bi naj stalo, kaksne eu homologacije? Kaksne spremembe? Sej to ni space shuttle, teh so na 10000 prodali...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.646
5.081
113
in danes nov predviden datum dobave: oktober - november 2026

Fajn tale Tesla družina. Sedaj pa kar naenkrat mi v Sloveniji ne morejo več pomagati z informacijami, ker "ne vedo" kako imajo dobave drugje v EU.
Poljaki na maile ne odgovarjajo, po telefono nič več ne izveš, kot to, kar piše v aplikaciji. Pač ko bo bo. Fajn res.

Neuradno naj bi pa vse stalo, ker prevelike spremembe in ne gre EU homologacija skozi.
Če te kaj tolaži imata D in A enak dobavni rok, le SLO ima avgust še vedno vpisan.

Kake spremembe, saj pa je nov model že eno leto skoraj?
A slučajno pridejo s Kitajske?

jezek

Guru
24. jul 2008
6.053
2.757
113
Kaj pa subvencija? Do jeseni bo verjetno subvencija na kake lepe USA osmake, ne pa na vase EPionirje....

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
8.017