Ko slišim besedo "mediji", planem v smeh.
A vi res mislite, da bo politik, od katerega je bolj brihtna povprečna glava cvetače, in ki je 6 kazinov spravil v stečaj, kaj zrihtal? Malo morgen.
Resneje: problem, kaj ministrstvo počne, presega povprečnega Evropejca, ker pač mi organov am. zvezne vlade niti slučajno ne poznamo. Je pa ukinjanje kateregakoli ministrstva izjemno kompleksna poteza, ki običajno ne prinese koristi, ki bi jih populisti radi (podobno kot je bil populističen ukrep pri nas ukinitem min. za kulturo), prinese pa nekoristi na katere niso niti pomislili - ker za to ali nimajo kapacitet ali pa jih te preprosto ne brigajo.
A 47%? O, marija. A niste slišali Kebra pred 20imi leti, ko je lepo povedal, da se v zdr. sistemu pol denarja izgubi? Ne?
Dajte si pogledat, koliko denarja pride do "end-userja", ko kupite Unicefovo kartico (ene 5%). To je povsem normalno, in v privat sistemu ni dosti bolje (polovico denarja se za administracijo npr. porabi že v am. PRIVATNIH univerzah). Kar je problematično je, da vse miljarde od tistih 53% sploh ne bodo več razdeljene v šolstvo. To je katastrofa in to se tako ne dela. Tako se ne bo rešilo ničesar.
Primer: mene zajebava avto, ki ima pogon samo na 2 kolesi, in jaz bom to rešil tako, da mu bom odravfal vsa kolesa. Če se ne muva več, tudi problema ni!
Se pa ponavljam že od prej: glede na to, v kakšni krizi (povsem načrtno so ga tja spravili, seveda) je am. izobraževalni sistem že 50 let (!), tole ni korak na bolje. Je le še en kamen v mozaiku razgradnje izobraževalnega sistema (kaj kamen, cel zid). In vse to samo zato, da bodo stranko, ki se hvali z aniintelektualizmom neizobraženi, zarukani preprosteži še bolj z veseljem volili. Sprevrženo.
In eni to celo zagovarjate.