Teslo v Tesli Y

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
952
141
43
Avta z manjso rezervo ne bos unicil. Je pa vprašanje kako bo avto (ABS in ostalo povezano z njim odreagiral. Glede na to da Tesla ugotovi cca 2-3mm razliko v globini profila gum.
Po tvojem taužentkunstlerskem mnenju.

Sicer pa:
- avtomatski menjalnik
- diferencial
- vleče na eno stran, pospeševanje in zaviranje je delikatno (lahko uniči poleg avta še voznika)
- abs dela preveč ali premalo

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Zasilna guma ima enak premer kot klasična, če ne drugega kot rečeno bi ABS in vsa varnostna elektronika (ESP) crknili oz. delovali čudno.

Sam imam recimo rezervo ki je 155/90R16 .. širina gume je precej manjša (standardno je 235), profil platišča pa je tudi prilagojen. Po obsegu je guma enaka kot serijska, je pa jasno širina precej manjša. Drugače gre v prtljažnik tudi serijska guma z navadnim platiščem samo izgubiš dvojno dno (8cm višine je razlika v širini gume in toliko ti tudi pobere višine).

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo in Hanzi

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
952
141
43
Če ima diferencial kakršnekoli zapore, je to problem. Če je odprt, ne bi smel biti.
Odprt se bo morda kar pogrel in obrabil ob stalnem delovanju, če nimaš vulkanizerja zelo blizu.

Kakorkoli, začelo se je s tem, da je nekdo prijavil, da so rezerve včasih ožje IN manjše. Resnica pa je, da so s strani proizvajalcev često ožje, manjše pa pač ne. In je prilepil še link od amzs, kjer so nemara z "manjšo dimenzijo" mislili ožje, ne pa ožje IN manjše.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.279
1.528
113
In sem se posipal s pepelom. :)

Lahko da so z manjšo dimenzijo mislili, da ima manj col in je posledično mogoče lažja, ker je platišče manjše. Ste me pa prepričali, da je obod enak.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.141
742
113
EU
Glede na to, da imamo res cel kup teh asistenc, vsaj na našem koncu in mi ji dejansko tista masa že prav prišla, rezervne gume ne rabim več tako hudo kot sem je recimo včasih. Da bi mi pa prav razneslo gumo, pa nekako upam da imam vsaj toliko sreče pri temu kot pri loteriji :p

celje

Pripravnik
27. maj 2022
34
11
8
Tegale ne dajo več zraven:

Ob prevzemu avta mi je rekla, da je 220€, ampak žal pi 16h stacuna zaprta. Gruntam, da za vsak slučaj ne bi bilo napak to imeti, ampak zdaj je cena 330€. Ima to kaj veze s temi akcijami - kode, pa dobroimetja pa tak. Gre cena nazaj dol po novem letu? Kdo spremlja že njihove fore?
kaj pa imas sedaj za polnit?

imam pa tole zadevo za prodat (nikoli montirano, v originalni embalaži) za 390 eur:

celje

Pripravnik
27. maj 2022
34
11
8
katero polnilnico imas? kaksen priklop ima tvoj avto?
lahko prosim slike/oz. www?

jaz bi si montiral fiksno polnilnico, vendar iscem tako, ki ima moznost hkratnega polnjenja dveh ev in prilagajanje porabi hise.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.887
6.540
113
Ja, zdaj pa ni več... To so mi povedali, ko sem po avto prisla. Niti vprasala prej nisem, ker sem domnevala, da bo notri. Sem znanca fehtala, da mi je posodil.

mags

Fizikalc
11. nov 2020
205
98
28
vendar iscem tako, ki ima moznost hkratnega polnjenja dveh ev in prilagajanje porabi hise.
[/QUOTE]

Si prepričan da rabiš takšno?
Kolikšno imaš moč varovalk?
Z močjo polnjenja 11KW ,gre 16 amperov.
Obetajo se nam "kazni" za prekoračitev dogovorjene moči ( 15 min intervali)
RAZMISLI

Jabe , kaj šuho polnilca ni več zraven, sorodnik kupil marca letos , še bil.

celje

Pripravnik
27. maj 2022
34
11
8
vendar iscem tako, ki ima moznost hkratnega polnjenja dveh ev in prilagajanje porabi hise.

Si prepričan da rabiš takšno?
Kolikšno imaš moč varovalk?
Z močjo polnjenja 11KW ,gre 16 amperov.
Obetajo se nam "kazni" za prekoračitev dogovorjene moči ( 15 min intervali)
RAZMISLI

Jabe , kaj šuho polnilca ni več zraven, sorodnik kupil marca letos , še bil.
[/QUOTE]

3x25 in 3x35.

polnimo večinoma ponoči preko trifazne, nastavljeno na 12A.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Kater hotel?
Socer pa so prenocisca z e polnilnico običajno draga kot pes. Ce lahko drugace resis je veliko bolje vzeti prenocisce v.blizini zastonj polnilnice in upati da dobis frej..

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.454