Teslo v Tesli Y

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Za vse naštete primere in če sledim logiki, kako je ročica boljša od stikala, bi torej morali imeti eno veliko ročico za vklop 4ih smerokazov. Pa je nimamo. Plus to, da v sodobnem avtomobilu avtomatika upravlja z lučmi.
Dobr ti to zagovarjaš. Sedaj mi pa povej, kako ti avtomatika luči deluje v megli. Meni za en k... Ravno tako mi v trdi temi, ko se gazim po jagi ne vključi dolgih luči samodejno. Bi moral iti nad neko hitrostjo, da mi jih vključi, kar mi pa ni ravno, da pustim pol avtomobila sredi gozda. Tako da, jih v določenih primerih še vedno ročno upravljam, čeprav sicer delajo čudovito.
Ampak ko ... te določene primere. #topshit #yoke
Je pa pucen ja, pokneš vse fizične gumbe ven in rukneš v 40 inčni ipad kot #top shit. Potem pa še z vsako nadgradnjo spremeniš lokacijo, tako da se lahko hipsterji pogovarjajo kak te pa je to sedaj top shit, ker je gumb za brisalce 2cm bolj levo in v desetem podmeniju namesto v tridesetem. #napredek

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Torej ti zagovarjaš, da se umakne stikalo za preklop dolgih/kratkih luči?

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.179
1.187
113
Ne zagovarjam da se umakne, se pa verjetno da narest na alternativni način. Torej namesto ročke je gumb.
Isto kot je Toyota imela nekoč ročke za tempomat, sedaj je pa prešla na gumbe.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Točno tko, knof na volanu za luči in smerokaz. Pa kot pravi, da bo Tesla imela neko izbirno kolesce. Meni zveni top.
V megli boš pač s knofom delal po želji z lučmi. Meni jo to isto kot ali drkaš ventilator in gretje ali nastaviš neko temperaturo in čav.
Hvalakurcu, da je Tesla zdrmala sceno. Če ne bi še sedaj drkali na tisoč in en knof Audija in izlivali na Porschejev kokpit.
Kdor ima bo pač tam nabavil superiorno. Ko bo to prišlo v SI bo pa itak že zlajnano, zanič baterija, brez posodobitev...
Ne mi rečt, da bi se sedaj v rangu m3 in Y raje odločili za BMW i3 oz. Audija etrona al karkoli že so tej EV polizdelki. :) :) :)

• Všeč mi je
Reactions: Bakki33

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Hvalakurcu da Tesla dela kočije namesto avte, ko umika to kar je v avtomobilizmu tam bilo že 100 let. Zakaj je bilo 100 let? Misliš da si kdo drug nebi prej izmislil knofa za 2 eur namesto ročice za 15? Odgovor prepuščam tebi. Kaj je naslednje? Umik enega kolesa?

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in jonny77

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
Hvalakurcu da Tesla dela kočije namesto avte, ko umika to kar je v avtomobilizmu tam bilo že 100 let. Zakaj je bilo 100 let? Misliš da si kdo drug nebi prej izmislil knofa za 2 eur namesto ročice za 15? Odgovor prepuščam tebi. Kaj je naslednje? Umik enega kolesa?
tudi to je že in sicer je zadaj filozofija - Aptera. ;) V zavojih si namreč na 3 kolesih, zakaj torej enga več vozit s seboj. ;)

• Haha
Reactions: NekdoK in mr_

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Jah nič, mi je jasno, zakaj gremo v to smer, kot gremo.
A full da best yoke od Tesle boste tudi kaj komentirali, kak je to ultra top shit, ker so prišparali več kot tretjino volanskega obroča?
Hvala bogu, da je Tesla zdrmala sceno in se lahko sedaj ljudje kantajo pri brezveznih vozniških operacijah. Aja, to samo starci, ki niso nikoli igric igrali. Mladež je navajena.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in ales85

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.179
1.187
113
Yoke is a joke. Izgleda pa fino za nekatere Tesla sci-fi fane.
Ni pa več serijski v Modelu S, serijsko je spet po novem klasičen volan.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Jah nič, mi je jasno, zakaj gremo v to smer, kot gremo.
A full da best yoke od Tesle boste tudi kaj komentirali, kak je to ultra top shit, ker so prišparali več kot tretjino volanskega obroča?
Hvala bogu, da je Tesla zdrmala sceno in se lahko sedaj ljudje kantajo pri brezveznih vozniških operacijah. Aja, to samo starci, ki niso nikoli igric igrali. Mladež je navajena.
Čisto brez problemov se po kakšnem tednu navadiš na njega... In se čudiš, zakaj tega že prej kdo ni drug naredil ;)

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Čisto brez problemov se po kakšnem tednu navadiš na njega... In se čudiš, zakaj tega že prej kdo ni drug naredil ;)
Itak, saj pravim top shit. Vsi ostali smo butli. Vključno z vsemi lastniki yoka, ki se nekako niso uspeli navaditi nanj (pač itak niso nadsposobni ultra v prihodnost zazrti Alteraši):
Še posebej tisti, ki so ostali na suhem.
Top shit. Butasta vsa ostala 100 letna industrija, ki nas že 100 let posiljuje z zastarelim volanskim obročem.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
yoke je za F1, tesla pač ni F1 (če že posnema pospešek), to bo potrebno si nalit čistega vina.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Itak, saj pravim top shit. Vsi ostali smo butli. Vključno z vsemi lastniki yoka, ki se nekako niso uspeli navaditi nanj (pač itak niso nadsposobni ultra v prihodnost zazrti Alteraši):
Še posebej tisti, ki so ostali na suhem.
Top shit. Butasta vsa ostala 100 letna industrija, ki nas že 100 let posiljuje z zastarelim volanskim obročem.
Volanski obroč kot tak je zaradi mehanskih razlogov.
Ko ga lahko nadomestiš z volanom, polvolanom ali joystickom postane debata razgreta med tradicionalisti in 'futuristi'. Kot npr. Boeing vs. Airbus nekoč in še dandanes.
E za Need for speed si rabil volan?
Današnje konzole igraš preko kontrolerja, pa mularija brez težav vozi.

• Všeč mi je
Reactions: Bakki33

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
aham pa res, a veš kaj mularija vozi, dirka, kjer rabiš kot zamika volana največ 90° v vsako stran....U turn pa z gasom narediš.

real life je pa druga zgodba, kajneda. Zakaj mislis da se joysticki niso nikol primli in podobna šara v avtomobilih, zato ker ne gre (oziroma gre, ampak ne tako natačno kot bi želel povprečni človek), dokler se vozimo tako kot se... ko bo 100% avtonomna voznja ne boš potreboval ročk in podobnega.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in NekdoK

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.465