Teslo v Tesli Y

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Še bolje bi zgledal ...če bi namesto 15 inĆnega zaslona bil tam recimo 70 inĆu velik
Armature itak ne rabiš videt ker ni nič gor...
Posnetek zaslona 2023-04-16 155354.png

• Všeč mi je
Reactions: sad

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Mal je je.ba tud s temi tablcami. vcas si kupu avto in je blo to to, zdej pa vsake pol leta pride nova verzija swja, pa potem bo vse skupaj zacelo delat laggy, ce bos dal zadnji update gor, pa kaj vem kaj se.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.179
1.187
113
In kaj ti bo odsotlost lagganja, ko si ujet v funkcijah iz prejšnjega desetletja in brez možnosti nadgradenj?
Tesla še vedno naredi update, tudi za 7+ let stare kište. Sicer so nekatere funkcionalnosti omejene, glede na hardver spodaj, ampak to je itak jasno fizični limit.

• Všeč mi je
Reactions: wolffstein

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
In kaj bi gledal? Cagarje za pritisk olja in napetost svinčenega akumulatorja?
Enkrat si vzami čas za eno testno vožnjo. Če nič drugega dobiš drugo perspektivo. Resnica je pa nekje vmes.
Enakega občutka v notranjosti sem se znebil, ko sem leta 97 prodal svojega Yugo 45 coral. Jaz ne vem, ali je res izdelava okusne armaturne plošče tak strošek? Ob tem pogledu mi na misel pride samo lojtratni voz. Kočija je že preveč premium. Žmigavci na tipke na volanu... Ne vem, meni se to zdi kandidatura za Darvina... Do dandanes smo v avtomobile za 15.000 eurov to vse znali naredit, zdaj ko pa je v igri 50.000 eur ali več, pa to kar na enkrat ni več možno. Ne vem no, jaz se ne morem znebiti občutka, da si nategnjen brez vazelina.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.179
1.187
113
Pojdi na testno vožnjo, pa sam ugotovi nategnjenost. Morda pa samo ugotoviš, da so reči lahko narejene tudi drugače, pa še vedno špilajo.

• Všeč mi je
Reactions: igi

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Jaz se npr. že desetletja sprasujem zakaj ne morejo biti dolge luči na knof na volanu. Ajde sedaj so avtomatske.
Tesla stil, ko se volana ne preprijema, saj se ne a ne?, progresiven?, pa ga čisto zastopim in predvidevam da ni težav pri uporabi.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
V trgovini imaš kilo jagod za 5 €.
Noben ne kupi.
Potem dajo listek izredna akcija...pol ceneje...iz 10 na 5 €....ljudje vse pokupijo.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.179
1.187
113
No ja, bodo pa raje kupili VW Golf z istovrstno opremo za 48 jurjev EUR ...
Ali pa morda tudi ne.
V resnici pa se Tesla samo vrača na cene iz poletja 2020. Bi bilo fino, da se tudi ostali.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
In kakšna oprema je ravna lesena dila na armaturki ?
Tisto s lojtrnim vozom je v piko ugotovil....

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.940
2.641
113
Kaj sem jaz prav to preblal? Ukinilo bodo smerne ročke? Kako boš pa žmigavce dajal? Pa ne mi rečt da boš za vsak obisk Hoferja ruto tipkal in bo avto sam dajal smernike. Senzor za dež je tudi super, dokler dela, ko ne tako kot želiš, ga voznik vedno sam korigira. In to med vožnjo ne more tipkat po ekranu.
Ferrariji imajo že nekaj časa vklop smernikov na volanu.

Saj ko je 3 ven prišla so se vsi bunili da nima merilnikov pred voznikom, sedaj so se pa bolj kot ne vsi sprijaznili in navadili na to.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Kar pa ne pomeni, da je to dobra rešitev.
Novi Ferrariji imajo tudi touch tipke na volanu. In si lahko samo predstavljaš, kakšno srsnje je to, da si še novinarji to upajo pograjati. Ferrarija, kjer so te takoj vrgli iz liste za testna vozila, če si samo malo pokritiziral.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Nekaj o kritiziranju in realnosti. Byorn o sestanku pri Toyoti. Verjetno vsi, ki spremljamo tole temo vemo kakšni so rezultati bZ4X v primerjavi s konkurenco. Nisem prišel prek celega videa zato ne pišem vsebine. Naslednja epizoda bo enkrat maja. In ja najavlja, da dobi "vodikarja" na test. Je pa velik nasprotnik vodika trenutno.:

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.940
2.641
113
Kar pa ne pomeni, da je to dobra rešitev.
Novi Ferrariji imajo tudi touch tipke na volanu. In si lahko samo predstavljaš, kakšno srsnje je to, da si še novinarji to upajo pograjati. Ferrarija, kjer so te takoj vrgli iz liste za testna vozila, če si samo malo pokritiziral.
Hotel sem samo povedati, da ni to neka novost v avto industriji. In če se z njo sprijaznijo kupci vozil za par 100k EUR, se bodo tudi tisti z 40k EUR.

• Objave ne odobravam
Reactions: ales85

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
Jaz se npr. že desetletja sprasujem zakaj ne morejo biti dolge luči na knof na volanu. Ajde sedaj so avtomatske.
Tesla stil, ko se volana ne preprijema, saj se ne a ne?, progresiven?, pa ga čisto zastopim in predvidevam da ni težav pri uporabi.
Zakaj ročica....

ročico najdeš v trdi temi, v trdi megli, v močni svetlobi, z zlomljenim vratom, teoretično jo lahko porineš tudi s kolenom in podobno, Zato ročica, zato so ročice marsikje ostali in bodo cel lajf, ne zato ker bi ročice bile lepe, ampak ker so uporabne.

Gumb je samo direktna pot do nekega trigerja s haptičnim učinkom. Kar je sicer uporabneješe od toucha a slabše od ročice... To je vsa poanta.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Za vse naštete primere in če sledim logiki, kako je ročica boljša od stikala, bi torej morali imeti eno veliko ročico za vklop 4ih smerokazov. Pa je nimamo. Plus to, da v sodobnem avtomobilu avtomatika upravlja z lučmi. Ergo ročica ven. Seveda je pa kupcu stvar navade tista, ki onemogoča logično razmišljanje. Bo trajalo pač. Če se seveda to potrdi tudi v praksi. Ogromno Teslinih stvari, kjer so gazili pot napredka se potrjuje.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
"Ogromno Teslinih stvari, kjer so gazili pot napredka se potrjuje."

ja, kako pocenit, zadeve, tudi na račun uporabnosti in varnosti... ker večina japijev to požre, so posvojili tudi drugi proizvajalci, požret bomo pa morali tudi ostali, ta normalni. Ali pa hodit peš ali na konja.
Pač svet gre na vseh nivojih v 3pm. To je fakt.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.412
5.687
113
Meni en velik plus ročice, vedno je tam na istem mestu. In brez pogleda greš z roko in jo trofiš.
Zanimivo, da so vse računalniške touch tipkovnice propadle in za najboljše še vedno veljajo tiste z mehanskimi gumbi.
Vglavnem vsa touch navlaka nima šanse proti fizičnim gumbom pri uporabnosti. Nikjer na nobeni napravi. Razen ko je treba na eno točko 48 različnih funkcij dat.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.465