To so vsa vozila, ki so za več kot meter daljša od Smarta. In ta je bil kar zelo varen avto. Euro NCAP ocena zadnje generacije (2014) je bila 4 zvezdice. Zadaj je le bil Mercedes.Ja Inster in Spring sta mini, pa Dofeng Box, pa JP 10 al kaj je že. Z od EU zahtevanimi asistencami in varnostnimi sistemi, v kaj manjšega - pa da se mu reče avto, ne moreš spravit.
Vmes so ene dvakrat na glavo obrnili točkovanje. danes bi dobil 3* max.To so vsa vozila, ki so za več kot meter daljša od Smarta. In ta je bil kar zelo varen avto. Euro NCAP ocena zadnje generacije (2014) je bila 4 zvezdice.
Danes bi vsak starejši avto dobil manj zvezdic.Vmes so ene dvakrat na glavo obrnili točkovanje. danes bi dobil 3* max.
Se strinjam da je super stvar, ampak jaz ciljam bolj na polnokrvne avtomobile.mi smo nekaj let imeli Renault twizy... dvosed / eden za drugim...
za lokalne vožnje odlično.
Varen?Ne, zakaj? Saj smo imeli na trgu recimo Smarta ForTwo. Odličen za drugi EV, za po mestu in primestnih vožnjah. Le da je že takrat stal od 22k naprej, Kar je nesprejemljivo za majhen avto (drugo je Brabusova različica, tista lahko seveda stane kolikor hoče, ker je za čisto zabavo in užitek).
Upam, da se razume, da čudežev od takšnega malčka ne moreš pričakovati, a kot zapisano, še vseeno je imel takrat Euro NCAP oceno 4 zvezdice (tista prej omenjena vozila kategorije L7e pa se ne morejo primerjati z običajnimi avtomobili. Po Euro NCAP dosegajo le 1 ali 2 zvezdici).Varen?
Ja, ni razpadel, ampak so pa zato razpadli tvoji organi, ker ni imel zmečkljivih con.
V glavnem mestna vožnja, parkiranje, pa da lahko na hitro skočiš tudi malo izven mesta, po obvoznici, AC (ampak ne kar v MB) ipd. Meni se to zdi idealno. Le da nisem pripravljen plačati toliko za to.kaj pa je sploh motiv za tako kratek "jajčk"? Parkig, garaža, ...?
Ne, nikoli....A si že kdaj zapeljal v mestno ulico, kjer je parkirano polno SUV-jev, saj veš meščani, ki so očitno vsak dan peljejo na teren zgleda? No, dva normalna avta se več ne moreta srečat sedaj![]()