Mi je pravil dober kolega za znanca, ki se gre tale posel in rihta delavce za Nemčijo, da je to taki kruti posel, da znanec zasluži vsaj dvakrat toliko na uro (po plačanih dajatvah), kot dobi delavec. Delavec 6 na uro, 10 urni delovnik, vikend prost, kako je realno, ne vem. Dobi 60 na dan in je vseeno bolje, kot 30, kar dobi pri nas.
Ampak... potem so tu še davki, ker ni tam prijavljen več kot 6 mesecev, jih mora plačat doma in pol je cela scena in na koncu se ti bolj splača delat tu za 600 neto, kot tam za 1200. No to je za tiste uradne, prijavljene, če na črno delajo, se mogoče splača, če jih njihov čas ni nič vreden.
Ajde drugo je Avstrija, če si blizu meje in se vozijo 4-je skupaj, drugače ni računice.
Sam bi sprejel takšno delo, če bi uradno zaslužil vsaj 5000 eur mesečno. Za taka dela pa menda fizičarov ne iščejo
Mogoče razmišljam totalno mimo, ampak jbg. V službi mi je en gospod razlagal, kako je s temi našimi delavci, ki se pizdijo, ko je treba dohodnino plačat doma.
Aja btw: takšna razlika, kot je pa tule, da delavec dobi le 10%, pa je sramotno, potem pa še tam nekaj z zavarovalnico mečkajo, ko je ded imel nesrečo... bodi "človek" in zasluži na uro toliko, kot zasluži delavec, zato da ti premetavaš papire sem in tja po mizi PTM.