Termovka

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Kje naj kupim eno dobro termovko? Sem vzel tisto malo na petrolu (0,4l) litra in je brezveze. Pijača mrzla že po dobri uri, pa še nek priokus je prevzela po plehu...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če hočeš dobre, potem moraš k priznanim proizvajalcem. Iglu šport ima tele:
http://www.iglusport.si/kuhalni-pribor-in-prehrana/cutare-mehovi-in-pribor?filter=%C4%8Cutara+termo
Nekaj let nazaj sem kupil najboljšo reč, torej termovko od Sigga za 25 €, samo zgleda da jih ne dela več (mogoče je program termovk prevzel Primus, ker zgledajo sumljivo podobne). Natočiš zjutraj vrelo vodo, še zvečer se boš orenk poparil, pa tudi če si vmes na -15.
Dobra termovka mora imeti nerjaveče dvojno steno, ločeno z vakuumom. Vse ostalo so polizdelki, nevredni niti tistih nekaj evrov.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Pa niso takšne z dvojno stekleno steno in vmes vakuumom boljše? Kovine so namreč zelo dober toplotni prevajalnik, steklo pa ne.
Imam eno manjšo nerjavečo z dvojno steno in če natočim not vrelo vodo bo prej kot v minuti tudi zunanja stena postala zelo vroča. Takšna termovka je seveda neuporabna.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dvojna steklena stena je v redu, dokler ti ne pade termovka na tla. Meni se je celo zdrobila v ruzaku, ne da bi kam padla. Medtem ko mi je Siggova zdrsela 50 m dol po strmi plazovini brez poškodb razen par prask in še danes dela kot nova.
Ne bat, jeklene stene so zelo tanke, tako da se tekočina v njih vidno ne ohladi. Tista tvoja je pa ali defektna ali pa preprosto zanič. Moja Sigg je včeraj cel dan na snegu in mrazu držala čaj vroč od jutra do večera, zunanja stena pa je bila mrzla. Poceni Hofer variante pa, kolikor vem, niso vredne niti tistih nekaj evrov.

@dem: ta na povezavi je verjetno zelo dobra, vseeno pa vprašaj kakega prodajalca v Igluju, ali je samo rebrand od Sigga ali "lastna " proizvodnja, če pa je od Primusa, pa menim, da verjetno tudi ni slaba (švedska firma, gorilnike imajo odlične).