Teleray :-)

tad3y

Pripravnik
23. nov 2007
198
14
18
Pozdravljeni,

Tole pišem zato, da uporabnike in bodoče kupce Nokie v Sloveniji opozorim na nekaj neprijetnih stvari, ki se jim lahko zgodijo...
Sem dokaj zadovoljen uporabnik Nokie E52. No, vsaj bil sem
smile-1.gif

1. Pred letom dni kupim omenjen telefon. Že po nekaj dneh ugotovim, da v zvočniku telefona ob pogovoru vedno bolj piska oz. hrešči, ter da se ohišje ne prilega ravno dobro. Aparat pošljem na servis, zvočnik menjajo, ohišje se jim ne zdi preveč odstopajoče od njihovih standardov. Ok, ohišja se navadim.

2. Po letu dni se zopet začno pojavljati težave. Sogovorniki slišijo odmeve, pod steklom zaslona se je nabral prah. Aparat le pošljem na servis, kjer ga popravljenega vrnejo. Se pa po prejetju s servisa zopet pojavijo simptomi piskajočega zvočnika. Prav tako aparat ni dobro sestavljen, steklo zaslona rahlo »gleda« iz ravnine telefona.

3. Spet pošljem na servis, želim da popravijo zvočnik in da telefon sestavijo tako, kot mora biti. Brez jeze, se pač zgodi.

In sedaj napočijo težave: s Teleraya prejmem predračun za menjavo ohišja, delo itd.. Kontaktiram jih, kjer mi prijazna referentka ne zna natančno razložiti, za kaj gre. Govori o odpadlem gumbu za vklop/izklop, da je potrebno zamenjati ohišje, da je z zvočnikom vse ok itd... Zmeniva se, da mi telefon pošljejo nazaj, ker sem rahlo zmeden glede celotne zadeve. Prejmem telefon brez gumba za vklop/izklop (oz. je prilepljen na servisnem nalogu), v zvočniku še vedno nadležno hrešči.

Telefon je pred pošiljanjem na servis bil odlično ohranjen, imel je samo eno odrgnino. Kaj imam sedaj? Telefon s pokvarjenim zvočnikom, slabo pritrjenim ohišjem in brez enega gumba.

Žalostno pa je v bistvu to, da že zelo dolgo delam v enem izmed večjih centrov z mobilno telefonijo v Sloveniji in zadeve zelo dobro poznam. Telefon je bil pred pošiljanjem na servis poslikan, zapisniki nikjer ne omenjajo poškodb aparata. Zapakiral sem ga, verjemite, »kot da je moj», torej ga pošta ni uničila
smile-1.gif
In vem, da model ni brez napak, da se največkrat reklamira zvočnik.

Zadnje čase se vedno več telefonov s Teleraya vrača nepopravljenih, bodisi zaradi stika s tekočino bodisi zaradi mehanskih poškodb. Stranke trdijo da to ni res, določenem procentu lahko verjamemo, drugi si spet zmišljujejo. Ko je poslovodja želel kontaktirati servis, so ga na hitro odpravili že telefonski operaterji, do serviserjev oz. višjih ni imel »dostopa«, čeprav bi bilo normalno da sodeluje z njimi v primeru težav vsaj on. Telefon lahko baje ponovno pošljem k njim, da mi verjetno izdajo še en predračun itd., skratka neverending story ;-)

Torej kaj lahko iz tega sklepamo? Teleray lahko dela karkoli mu srce poželi, brije norce iz vseh uporabnikov in še vedno ne bo nič kriv. Ko boste telefon poslali na servis, upajte le na najboljše. Poškodbe, zlorabe potrošnikov – treba se bo tudi tega navaditi. Zadnje čase gredo čez vse meje, žal sem to izkusil tudi na svoji koži.

Kaj bom naredil? Nič, ker se mi ne da in navsezadnje bo samo potrata mojega časa. In tudi nič, ko bo treba potencialnim kupcem svetovati kaj kupiti: Nokio? Seveda ne
grin1.gif
Konkurenca postaja vse hujša in upam, da jim uspe.

Pa prijetno uporabo Nokije in čim manj reklamacij!
cheer.gif

Tad3y

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
očitno je treba osebno pridit na servis in nardit raztur, ker drugač te po dougem in počez nategnejo
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kdo sploh se kupuje nokio,.. raje vzamem BB, HTC, Samsung ali katerega od novih LGjev,..
Pusti Nokio,..
b

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Teleray ima velikokrat "težavo" z vlago že kar nekaj časa..Meni so za 1 teden star telefon rekli da je bil na vlagi oz. kontaktu z vodo..
Fotr ima pa samsunga, imel počeno šipco ter ga pošlje na servis ker je začel počasi delat+baterija in so fanjtje lepo še sprednji del zamenjal pod garancijo. Skoraj nisem mogel verjet če ga nebi sam prevzel.

Nazadnje urejeno:

kingroad

Pripravnik
14. nov 2008
241
0
16
Teleray....hehe. Meni so pri novi Nokii iz škatle ugotovili da sem nekako zvil matično ploščo. Pa telefona skoraj pogledal nisem kaj šele da bi ga resneje uporabljal
shocked-1.gif

Sem prešaltal na Samsunga. Po letu in pol uporabe mi nekaj zašteka ekranček. Brez težav ga zamenjajo pod garancijo in še očistili so mi ga :D

lp

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Ali kdo pozna ozadje, koliko je to odvisno od Teleraya in koliko od Nokie? Ali Nokia kaj prispeva za stroške servisiranja ali naj bi to Teleray pokril iz prihodkov od prodaje novih aparatov? Kolikor gledam, je servis sedaj hčerinsko podjetje (Teleray Servis d.o.o.).

Meni so aparat proti plačilu (ni bil več v garanciji) popravili praktično takoj.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Stroške garancijskih popravil naj bi nosil proizvajalec. Kako imata razmerja urejena Nokia in Teleray, je pa seveda dobro vprašanje.
Je pa jasno, da so časi, ko je Telerayu denar padal iz neba, končani. Po mojem imajo isti sindrom razpadanja kot nekdanja Svema. Tej je tudi šlo fajn, dokler je denar padal z neba.

Nazadnje urejeno:

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Mal še počakte pa boste vidli, da Teleray ne bo več serviser Nokia telefonov. Niso več daleč od tega.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
in potem se še oglašajo talenti ki rečejo da je zelo pomembno da ima telefon "slovensko garancijo"
hysterical-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Nokia X6, čriček na čričku...ko kakšen poceni kitajski ponaredek, jaz budala zanjo dal 300 evrov (prosta prodaja).

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.051
119
63
Doma
Jaz zaenkrat z nimam problemov z njimi, vse kar sen imel za popravit je bilo korektno opravljeno, pa sem že zeeeloo dolgo na nokiji.Pa upam da bom tudi te sreče v bodoče.
tongue-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Meni niso nokie e51 hoteli popraviti v garanciji zaradi praha. Potem sem si raje sam tisto tipko za vklop mobitela zamenjal. Pa sem imel 2 € stroškov.
Drugo sranje sem imel z nokio n900, ko mi po 1 letu na lepem crknila ( ko sem jo polnil). Pa mi zavrnejo garancijo, da so mojstri ugotovili, da mobitel crknil zaradi vlage. In potem jaz grem na Mobitel nazaj po telefon in mi tam že sam pove, da so z Telerayem sami problemi. Potem sem pa to nokio dal na servis v Nemčij, ker bi naj imele nokije EU garancijo. Seveda se je zakompliciralo, ker nikjer od Teleraya nisem dobil napisano kaj je narobe in zakaj ni garancijskegapopravila. Tam, so seveda mislili, da je mobitel nekdo čisto X odpiral. Ko sem dobil po 3 tednih od Teleraya na papirju napisano na papirju zakaj ne velja garancija in kaj je narobe. Čez en teden sem v Nemčiji dobil nov mobitel.