Telemach!!!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.752
2.747
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
To je seveda dezinfomracija. Če se ti pogodba prekine, je to zahteval operater kamor si prenašal številko. Mogoče po defaultu, ker nisi eksplicitno zahteval ohranitev pogodbe na Telemachu.

Tako da preden klamfaš neumnosti, preveri dejstva.
Zakaj pa naj bi zahteval, da ohranim razmerje???? In ne ti meni o dezinformacijah!!! Zahteval sem samo prenos številke in to je to. Če bi hotel kaj drugega, pa bi to tudi povedal.

5450

Fizikalc
28. feb 2018
286
35
28
Šmarje pri Jelšah
Če si želel tako? Praviš, da je Telemach prekinjen. Sam od sebe se ne prekine.

Prekinjeno je zaradi tega, ker ob prenosu fiksne številke nisi zahteval ohranitev pogodbe na Telemachu. To vse ureja novi operater in ne Telemach.

Tak da pokliči tistega, ki ti je na Telekomu urejal, ker je on zafrknil.

Ne vem, kako lahko drugače razložim. In preden se repenčiš, kot rečeno, preveri dejstva.

• Všeč mi je
Reactions: igi

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
38
poglej na MNP obrazec, ima lepo obkljukano "prekinitev razmerja pri operaterju dajalcu"...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.412
486
83
::1/128
Zakaj pa naj bi zahteval, da ohranim razmerje???? In ne ti meni o dezinformacijah!!! Zahteval sem samo prenos številke in to je to. Če bi hotel kaj drugega, pa bi to tudi povedal.
Verjemi, da staremu operaterju (v tvojem primeru Telemachu) ni v interesu, da mu prenehaš nosit denar. Ampak če ti novega operaterja pooblastiš, da v tvojem imenu pri starem operaterju uredi prenos/prekenitev, in potem oni prekinitev zahtevajo, je stari operater primoran to tudi udejaniti. In kolikor vem, moraš pri prenosu vedno izbrati bodisi ohranitev starega razmerje (kjer ti potem stari operater dodeli novo številko) ali pa prekinitev. Vsaj jaz sem moral vedno izbrati in tudi podpisati papirje. Žal stari operater ne more vedet, če če je šlo pri tebi res za eksplicitno zahtevo po prekinitvni, nesporazum z operaterjem, površno branje ali nekaj tretjega niti ni njihova stvar.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Verjemi, da staremu operaterju (v tvojem primeru Telemachu) ni v interesu, da mu prenehaš nosit denar. Ampak če ti novega operaterja pooblastiš, da v tvojem imenu pri starem operaterju uredi prenos/prekenitev, in potem oni prekinitev zahtevajo, je stari operater primoran to tudi udejaniti. In kolikor vem, moraš pri prenosu vedno izbrati bodisi ohranitev starega razmerje (kjer ti potem stari operater dodeli novo številko) ali pa prekinitev. Vsaj jaz sem moral vedno izbrati in tudi podpisati papirje. Žal stari operater ne more vedet, če če je šlo pri tebi res za eksplicitno zahtevo po prekinitvni, nesporazum z operaterjem, površno branje ali nekaj tretjega niti ni njihova stvar.
Glede na to, da so meni enkrat zavrnili prenos, ker se kao podpis ni ujemal na njihovi in novi pogodbi, bi si upal trditi, da stari operater dobi poskenirane vse dokumente. ;)

Car

POSTman
4. avg 2007
8.752
2.747
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ok, hvala za odgovor. Se pravi je napaka pri Telekomu, ker je na svojo roko dal vlogo za prekinitev. So pač mislili, da bom s Telemachom prekinil, ker sem z njimi sklenil. Podpisoval nisem nič, vse je bilo po telefonu. Sem mislil itak prekinit v kratkem, ker ne rabim dveh operaterjev.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.484
606
113
S telemacah so klical mati, da ji poklanjajo popust. To je vse kar si je mati zapomnila...
iz 10 bi šlo na 8€ pa pol leta menda še nižje... samo mati ne loči med 5G, 5GB in čipi v cepivu:p je morda še kdo prejel tak klic pa ve za kaj se gre? Bom klical nazaj, pa da sem vsaj malo pripravljen...

WPT78

Majstr
6. maj 2015
1.204
-1.281
83
Če ste na kabelski telemach in imate preko ubee modem, lahko pogledate v : UbeeWlanBasic , na 2.4 in 5Ghz koliko je output power . Pri nas je v obeh primerih 100 %, pa se modem nahaja v spodnjem nadstropju. signal isti : RSSI -50 , signal quality 100, average 100 , frequency 5240, channel 48