To je ena opcija A v nastavitvah kje se to ne da urediti?Ja priklopi ga na tole
meni so v roku 5 mesecev tri modeme menjali. Internet se je obešal.Eno vprašanje...
Trenutno stanje na domačem omrežju Telemacha je (kot predvidevam da pri večini) precej kaotično... Na omrežje (WIFI + kabel) priključeni 4 računalniki (delo od oma + šola), tablice, telefoni itd. Vsakodnevno mi WIFI počepne... Ob klicu na Telemach so mi razložili, da niso odgovorni za zagotavljanje WIFI povezave... Super storitev res... Kakorkoli... Dnevno moram resetirati modem, če želim da nekako zadeva deluje... Pa imam vprašanje... Ali se da nastaviti, da se modem dnevno zgodaj zjutraj samodejno resetira? Imam modem TECHNICOLOR CGA2121 - POVEZAVA 300/30...
Hvala
dej prvo raj naštimi da se ti router sam ponoči resetira pa poročaj
Ja pa saj to sprašuje če se da nastavit.
Sicer moje mnenje: če je wifi z njihove naprave (modem/router), je tudi to njihova skrb.
meni so v roku 5 mesecev tri modeme menjali. Internet se je obešal.
Enostavno reklamacijo, pisno podaj in naj menjajo.
Pa ta reset pomaga nekaj casa. Potem pa crkne do konca.Tretji modem v dobrih dveh mesecih... Isti problem...
Pa kot berem komentarje je Telemach v istem košu kot Telekom, T2, A1... Vsakdo ima kako pripombo na ponudnika, tako da se še nisem odločil menjati...
Na modemu imaš "dve" wifi omrežji, 2,4G in 5G.Upam, da imaš imeni sprogramirani drugačni, ker tega sicer ne vidiš.Poskusi nekaj naprav povezati na 2,4G, ostale (tiste, ki so bližje modemu) pa na drugega.Tako boš malo porazdelil obremenitev na oba omrežja.Fajn bi bilo da bi nastavil 5G omrežje na kanal 44 in bandwith na 40MHz.lpEno vprašanje...
Trenutno stanje na domačem omrežju Telemacha je (kot predvidevam da pri večini) precej kaotično... Na omrežje (WIFI + kabel) priključeni 4 računalniki (delo od oma + šola), tablice, telefoni itd. Vsakodnevno mi WIFI počepne... Ob klicu na Telemach so mi razložili, da niso odgovorni za zagotavljanje WIFI povezave... Super storitev res... Kakorkoli... Dnevno moram resetirati modem, če želim da nekako zadeva deluje... Pa imam vprašanje... Ali se da nastaviti, da se modem dnevno zgodaj zjutraj samodejno resetira? Imam modem TECHNICOLOR CGA2121 - POVEZAVA 300/30...
Hvala
Na modemu imaš "dve" wifi omrežji, 2,4G in 5G.Upam, da imaš imeni sprogramirani drugačni, ker tega sicer ne vidiš.Poskusi nekaj naprav povezati na 2,4G, ostale (tiste, ki so bližje modemu) pa na drugega.Tako boš malo porazdelil obremenitev na oba omrežja.Fajn bi bilo da bi nastavil 5G omrežje na kanal 44 in bandwith na 40MHz.lp
Za spodoben stabilen WIFI bo pač treba nabaviti lasten AP. Druga opcija pa je lasten router in modem postaviti v bridge. Takrat zadeve postanejo stabilne in zanesljive, če se ne špara preveč.
Ali mogoče kdo ve zakaj v Medvodah ni progrma DiscoveryHD obstaja samo SD varianta ?
Hvala
Žalostno, da niso leta 2020 že vsi programi v HD-ju
Mene so predvčerajšnjim klicali, da preklapljajo na nove sheme, kjer se UKINEJO vsi PODVOJENI programi in ostane zgolj HD varianta, poleg tega pa bodo tam kjer še ni uveljavili novo shemo po sklopih 1-100 slovenski programi, 101-200 "šport", 201-300 "otroški" - nisem si zapomnil kje bo kaj, razen, da so na začetku slovenski.