Kolikor vem, samo tisti, ki so namenjeni uporabnikom v drugih omrežjih, ki že sedaj niso imeli coaxa za live (recimo če vzameš Telemach paket v Telekomovem omrežju). Samo da so do sedaj imeli samo en box, ki je bil različno skonfiguriran, sedaj pa imajo tudi box, ki je brez DVB-C tunerja.Najnovejse verzije EON BOXov nimajo vec coax.
Čakaj, prišli so ti priklopit box in zadeva v štartu sploh ni delala. Kaj je pa tehnik rekel?Nadgradili smo paket na EON Pemium in dobili EON box. Sedaj je pa problem, da ko prestaviš na tv v živo ne predvaja nič. Če hočeš gledat, moraš previti malo nazaj.
Kolikor se spomnim debat tukaj, bi naj box predvajal v živo preko dvb-c, za nazaj pa preko interneta? To bi pojasnilo, zakaj ne dela v živo. Box namreč sploh nima koaksjalnega vhoda! Zanima me, če je kje kaka nastavitev, da bi v živo takoj predvajal preko internet-a. Tako kot to dela v smart tv aplikaciji?
Sej tudi Kaon, ki ima vgrajen DVB-C tuner, je lahko sprovisionan tako, da gre vse preko IP. Samo mi je čudno, da bi naročnikom na njihovem omrežju dajali SDMC box, ki nima DVB-C, ker jim to dela več prometa na omrežju in (zaenkrat) odpadejo tudi 4K kanali itd., ki so trenutno DVB-C only (razen če se je nedavno kaj spremenilo.Novi EON boxi nimajo več konektorja za priklop koaxa.Na supportu morajo samo pravilno vpisati box in potem dela tudi on line program bp.Ni potrebno previjati nazaj.Pa tu ni pomembno ali imaš koax ali optiko.
In kako lahko gledam v živo na njih? Brez da prevrtim nazaj za sekundo?Najnovejse verzije EON BOXov nimajo vec coax.
Jaz nisem bil doma. To je v sestrinem stanovanju. Ko sem prišel domov sem videl, da box nima coax vhoda. Drugače imamo preko coax internet.Čakaj, prišli so ti priklopit box in zadeva v štartu sploh ni delala. Kaj je pa tehnik rekel?
Box brez DVB-C tunerja načeloma dobiš samo v tujem omrežju in potem mora tudi live delovat brez coaxa. Pa si res dobil ta boks namesto tega? Si slučajno na Telekomovem omrežju ali kakšnem OŠOtu kjer ni DVB-Cja?
A ti potem gledanje TV odžira internetno povezavo? Ali je vklopljen v ločene porte na modemu, ki gredo v notranje Telemach omrežje, kot so D3 boxi?
S pritiskom nazaj greš v CUTV in gledaš posnetek, kar ima še večji delay napram liveu.Kratki pritisk na tipko nazaj in dela. Verjetno neopazno.
Kdo, koga, kaj, zakaj?Kaj ce poklices in vprasas?
Zakaj ima star box in ce lahko menjajo z novim, sem mislil.Kdo, koga, kaj, zakaj?