Telemach!!!

B81

22. jul 2007
37.705
10.966
113
Prej sem imel D3 in je snemanje bilo. Ker je bilo veliko v uporabi, je bilo prvo vprašanje Telemachu ob menjavi paketa, ali EON box to omogoča. Odgovor je bil da, vendar rabite svoj disk. Prinesli so mi EON box in rekli, da ko bom priklopil disk, se bo vse poinštaliralo in bo snemanje mogoče.

Ko sem to kasneje storil, se ni zgodilo nič. Na vprašanja kako sedaj do snemanja za katerega so trdili, da je mogoče, ne dobim odgovora...
Tehnik pravi, da se ni slisal, da bi se dalo snemat z boxom.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Snemanje na zunanji disk na EON boxu ni možno

možno je samo gledanje preko usb diska stvari, ki so že posnete gor

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Haha skropucalo. Saj ne da bi snemal, sam smo v letu 2019.

Pa njihova podpora je katastrofa. Sem bil dosti let na telekomu pa jim tam hebal vse po spisku. A ko vidis to na telemachu, se ti se lusta o onih prej. Pa instant chat od telekoma je super. Ker po telefonu sem vcasih 3x razlagal, kaj zelim. Na chatu pa lahko sami preberejo znova.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Groza no ! Slabšega ISP-ja od TELEMAHA v tej državi ni !!! Imajo monopol na optični priključek pa mislijo da bodo počeli kaj se jim zahoče !
Monopol? Če na tvoji lokaciji ni drugih ponudnikov, ki bi gradili omrežje, to ravno ni njihova krivda. Če pa so, pa sploh ne vem, kje naj bi bil problem.

Mene so poskusili omejevati celo na Router in Računalnik, da ko sem priklopil drugega na internet zadeva sploh ni šla skozi !
Potem pa Tehnična pomoč aka Indijski Call Center v Koper, ki bo reševal probleme v Ljutomer ??? Pa me sprašuje katere lučke gorijo na modemu ???
Nevem, o kakšnih omejitvah govoriš? Na njihovo opremo lahko priključiš praktično karkoli. Še nisem videl, da bi karkoli omejevali. Če hočeš imet direktno svoj usmerjevalnik pa tudi nastavijo njihovo opremo v bridged mode oziroma jo menjajo za modem only, če si na coaxu. Že 15+ let na Telemachu uporabljam svoj router (tako prej na coaxu kot zadnje leto na optiki) vse od nekih cheap Linksysov in TP-Linkov z OpenWRT, različnih Mikrotikov do pfSensa na PCju in trenutno Mikrotika CHR v virtualki. Še vsi so delovali BP, tako kot vse naprave, ki so bile priklopljene zadaj (niti ni razloga, da ne bi).

Bebci no ! In to na naš račun ! Kartica mi ne odpira več kot pol kanalov tudi slovenskih pa imam paket 40/40 Mbps !?
Kaj ima "odpiranje" kanalov veze s hitrostjo interneta? Razen to, da je 40/40Mbps verjetno v najcenejšem trojčku (pa še to ne EON trojčku, ki jih tako pjuvaš), ki ima tudi kanalov primerno malo. Če ti pa ne delajo kanali, ki so vključeni v tvoj paket, pa reklamiraj.

Sem že dvakrat gor klical pa si s temi kreteni ne moreš nič pomagati ! Pa so sami naredili problem !

Zadnjič sem se moral skoraj na nož v njihovi poslovalnici z njimi skregati, tako da je tip že grozil z varnostniki in policijo !
Glede na tvoj način pisanja in bedarije, ki jih pišeš, se ne čudim....

Po zakonu o avtorskih pravicah so vse naprave prodane v EU mislim da 2 do 4 leta nazaj brez HDMI OUT to pomeni ni streaminga in ni enostavnega snemanja ! Prav tako USB. Da ne bo kdo kaj posnel in pozneje objavil recimo na YOUTUBU, kakše farsirajoče politike naprimer ! Rabiš potem pro opremo ki stane in ni nujno da bo delovala ! Vse kaj pa telemach ponuja pa je tako ali tako šrot od robe !

Spet neke bučke. Praktično vsaka multimedijska naprava (od laptopov, PCjev do igralnih konzol, multimedijskih predvajalnik, STBjev, itd.), ki se prodaja danes ima HDMI izhod :) Ampak to itak nima veze s samim snemanjem.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Cast iz eon na chromecast dela enako kot v YouTube
Eon iz tablice ali telefona mi ne eela...majo blokado? Ko zberem program gumbek za cast izgine po sekundi...ko zamenjam program pa ostane, pritisnem in mi napiše connect to device amoak ne dela? Youtube pa gre castati tako preko tv kot tablice, eon ne?

Nisem še nabavil chromecasta...je ena stvar...ker mi v spalnici malo slabše vleče wifi bi tudi preko chromecasta lahko štekalo za tv, opcija je verzija pro, k ma lahko kabel za net za povezavo s tv...vse predpriprave za antenski kabel in net je po vseh sobah in če priklopim tv dela pač samo par programov ala slo 1,2,3 in neka jajca...bi kak digitalni pretvornik znal to odkodirati ala dvbc?
Sralci od telemaha mi kište nečjo dat ker jih nočjo met po poslovalnicah, more za to tehnik hudi stručko pridit in računat 30 eur za vtaknit dva kabla.

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
Hm...sicer nisem nabavil chromecast ampak na tablici , ko gledam eon in zamenjam kanal za sekundo pokaže opcijo in gumbek oz znakec kot pri youtube, da bi castal na tv pol pa zgine...na telefonu pa dela?

Še ena stvar...ker mi v spalnici malo slabše vleče wifi bi tudi preko chromecasta lahko štekalo za tv, opcija je verzija pro, k ma lahko kabel za net za povezavo s tv ampak...vse predpriprave za antenski kabel in net je po vseh sobah in če priklopim tv dela pač samo par programov ala slo 1,2,3 in neka jajca...bi kak digitalni pretvornik znal to odkodirati ala dvbc?
Sralci od telemaha mi kište nečjo dat ker jih nočjo met po poslovalnicah, more za to tehnik hudi stručko pridit in računat 30 eur za vtaknit dva kabla.
Če nimaš chromecasta, potem ti ikone ne kaže, ker nimaš kam predvajat, sicer pa bi moglo delat. Meni je delal tako chromecast kot airplay nazadnje, ko sem rabil. Za občasno uporabo je super (včasih vzamem Apple TV s sabo na pot/dopust, ali pa imam kje drugje na voljo TV z integriranim chromecastom), nevem pa če bi imel to za vsakodnevno uporabo, sploh ker nisem edini user TVja doma.

Za DVB-C rabiš kartico, ki je vezana na tvojo naročnino, in conax modul. Oboje (oziroma najverjetneje modul, ki ima kartico integrirano) dobiš pri Telemachu, je pa odvisno od paketa in števila naprav, ki jih že imaš, ali boš moral za to dodatno plačevat. Je potem že skoraj boljše, če vzameš EON box, da imaš še ogled za nazaj in ostalo.

Če imaš frej licenco za Smart TV app pa lahko nabaviš tudi kakega Shielda ali Fire Stick, čeprav za slednjega pomoje appa uradno še ni v storeu (kolega pravi, da mu sicer super dela na FireStick 4k, ampak je moral sideloadat app za SmartTV, so mu pa rekli, da prihaja tudi v storeu). Bo pa oboje dražje kot priklop boxa (tistih 30€), če ga imaš drugače že vključenega v paketu....

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
No...imam kam castati, youtube lahko castam na smart tv v dnevni...eon iz tablice ali pa telefona pa kaže tudi opcijo ampak ne prime, youtube pa lahko?
Ja za dodatno tv bo pa tehnik pršu, se mi ne da hecat.

Priponke

• Screenshot_20190131-094314_EON.jpg
    Screenshot_20190131-094314_EON.jpg
    643,1 KB · Ogledi: 400

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
No...imam kam castati, youtube lahko castam na smart tv v dnevni...eon iz tablice ali pa telefona pa kaže tudi opcijo ampak ne prime, youtube pa lahko?
Ja za dodatno tv bo pa tehnik pršu, se mi ne da hecat.
Sem razumel, da nimaš chromecasta....

Kater SmartTV pa imaš? Če ima gor Android TV, potem bi moralo delat (je pa vprašanje zakaj ne), ker to avtomatsko pomeni, da ima chromecast built in.
Če je kak drug OS, pa vrjetno nimaš chromecasta, ampak samo YouTube app, ki omogoča "castanje" youtubea, ne pa tudi generičnega chromecastanja iz ostalih appov (ala Netflix, EON, HBO GO, Plex, celo nekaterih iger in screen sharinga iz Chromea).

• Všeč mi je
Reactions: 5450

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Ahaaa, ja nek sony bravia...ma youtube gor netflix, plex... , ni android. Damn, sem mislil da gre tud ostalo castaati...butast tv :)
Hvala!

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
SPEEET so me klicali s Telemacha, tokrat kar direktno s "A bi mi povedal kje mate vi naročene mobilne storitve?".

Še petič sem rekel naj me prosim nehajo klicat za upsell mobilne telefonije. pi**u mater.

PS: Da ne omenjam to, da že en mesec nisem uporabnik nobene od njihovih storitev.

hdx

Guru
1. jun 2011
1.547
2.256
113
Trenutno imam net povezan z cat5 kabli (en kabel iz mrežne v router, drugi iz modema v router). A moram nabavit dva cat6 kabla, če hočem izkoristit hitrost na paketu gold extra?