Telemach!!!

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Jaz ga imam. Doseg je boljši, kot pri Ciscotu EPC. 3925 . Če se ti gre za doseg, je bolje kupiti posebaj roueter.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.305
18
38
MB
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Jaz ga imam. Doseg je boljši, kot pri Ciscotu EPC. 3925 . Če se ti gre za doseg, je bolje kupiti posebaj roueter.
Zelim samo, da mi normalno deluje iz enega nadstropja v drugega.
Delovanje je stabilno? Lahko izklopis WiFi?

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
KSZ...
Jaz sem v preteklem mesecu preklopil na paket, kjer nudijo hitrost interneta večjo kot 100MBit. Sem jih poklical in rekel, da bom torej očitno potreboval boljši router, kot njihov kar precej let star 100MBit. Se je telefonistka posvetovala in mi potrdila, da mi potem pripada ustrezen router. Čez par dni so mi prinesli Tplinkov 1043ND in to je to.

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Citat:
Uporabnik pep pravi:
KSZ...
Jaz sem v preteklem mesecu preklopil na paket, kjer nudijo hitrost interneta večjo kot 100MBit. Sem jih poklical in rekel, da bom torej očitno potreboval boljši router, kot njihov kar precej let star 100MBit. Se je telefonistka posvetovala in mi potrdila, da mi potem pripada ustrezen router. Čez par dni so mi prinesli Tplinkov 1043ND in to je to.

Meni so rekli, da ga lahko dobim z doplačilom 2,5€/mes. Imam paket Gold Trojka Extra. Ti si ga dobil gratis?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Nenavadno, mogoče oseba ni imela vseh informacij?

Po logiki ti pripada povezavi ustrezen ruter. Se pravi tak, ki zmore 150mbps po kablu in po luftu.

Povprašaj še na drugem mestu, lahko direktno pri monterjih ali na spletu.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.305
18
38
MB
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Nenavadno, mogoče oseba ni imela vseh informacij?

Po logiki ti pripada povezavi ustrezen ruter. Se pravi tak, ki zmore 150mbps po kablu in po luftu.

Povprašaj še na drugem mestu, lahko direktno pri monterjih ali na spletu.
Jaz sem se skoraj skregal na Telemachu. ja pripada tu router, kateri pa je integriran v modem. Če želiš posebej router moraš doplačati 2,5 mesec. To so mi povedali po telefonu in v poslovalnici. Zagotovili so mi, da v nobenem primeru ne morem dobiti posebej routerja. Pa mi verjemite, a sem jim zelo zatežil.
Tako da tisti ki ste ga dobili...očitno imajo dvojna merila.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
Ali pa imamo modem brez WIFI.
tongue-1.gif

Preden je TM prevzel ET sem dobil modem + WIFI router, ki mi je "ostal" (no - nečak ga uporablja).

Pri TM sem potem CISCOta s WIFI zamenjal za CISCOta brez WIFI (je dejansko bolj stabilen pa še UNIFI mi ne seva po bajti) - nisem pa še zatežil za nov router. Hmmm - mogoče bi pa res moral.
evil.gif

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Meni nihče ni niti z besedico omenil, da me bo ta router kaj stal.
Če slučajno bo tako, bom globoko razočaran.
...je pa res, da imam najvišji paket Gold Trojka Premium in jim mesečno pustim kar nekaj denarja (poleg 6 mobilnih naročnin)
Na portalu moj.telemach.si mi piše:

Citat:

Internet paket - Gold Trojka Premium
Paket je namenjen naprednim uporabnikom, kateri hkrati dostopajo do spletna preko več naprav in želijo nemoten ogled spletnih video vsebin. Paket že vključuje 5 elektronskih poštnih predalov za vso družino in brezžični usmerjevalnik s katerim lahko povežete vse brezžične naprave v vašem domu.

mocco

Pripravnik
28. sep 2008
120
0
16
Citat:
Uporabnik wabb pravi:
Citat:
Uporabnik pep pravi:
KSZ...

Meni so rekli, da ga lahko dobim z doplačilom 2,5€/mes. Imam paket Gold Trojka Extra. Ti si ga dobil gratis?

- do hitrosti 150 Mb je Cisco 3928
- nad 150 Mb (gold trojka extra) je Ubee 327N
- gold trojka premium pa Cisco EPC 3208 + TP-link 1043ND ali Ubee327N

posebej ruter je pri ostalih paketih samo za doplačilo.

Nazadnje urejeno:

Romancek1

Pripravnik
2. jun 2011
53
0
6
Tržič
Danes sem šel na Telemach (Mestni trg Ljubljana) in s seboj vzel star usmerjevalnik TP-link WR741N ter ga hotel zamenjati za TP-link 1043ND. Imam paket Gold Trojček Premium. Usmerjevalnika mi niso hoteli zamenjati. Dejali so mi, da ga lahko le ob doplačilu 2,00 evrov in to ne oni, temveč njihov tehnik, pa še za to niso bili prepričani. Zaposleni mi je še dejal, da sedaj dajejo samo še modeme z vgrajenim wifi in nič več posebej, pa čeprav ti tako želiš.

bizkit

Pripravnik
16. dec 2011
141
1
18
Mi lahko nekdo prosim pove, kje na računu se vidi naročniška številka? Rad bi naročil TV za očeta, pa sem očitno slep!
frown-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.208
848
113
nisi slep, samo iskati moraš desno zgoraj, med vrsticama "kraj izdaje" in "ID za DDV" je vrstica, kjer piše "šifra" in tam je tvoja naročniška številka. logično, mar ne?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
sbb.rs že ponuja mal več uploada ( 8Mbitov) za fizične osebe. Kar je dokatz, da je tehnološko možno več, glede na to da naš Telemach še kar goni, da to ni možno.