telemach intrnet

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
zdaj so me priklopili na telemach in me zanima par stvari.
vzel sem 5mb/s paket in mi vleče en film že 2 dni (35% preneseno) katerega sem povlekel z siolovim 1mb/s v pičlih 15 urah celega.sidersi so dobri vse je ok kar se tiče sedersovega uploada.pomoje je kje napaka pri meni.komp je čisto nov, tko da do copma ni.kako jaz lahko izmerim svoj download.kje lahko preverim kok imam realno povezavo.ker tut opažam da mi počasnejše odpira strani kot siolov 1mb/s.siol imam v službi pa prilkopneih 4 copma pa mi bol dela kot 5 mb/s od telemacha.
mi lahko gdo pomaga

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
S tem kako ti vleče filme prek P2P omrežja ne morš primerjat hitrosti neta, to lahko samo z enga serverja, k ma več UL bandwitcha frej kokr maš ti DL-ja, pa da so ostale povezave do tja ql. Lohk sesteraš hitrost povezave na speedtest.si, v večini primerov kr uredu pokaže, pa mal večkrat probaš, za štos pa lohk še preverš ping na telemach in druge serverje, če so dostopni cajti uredu.
Drgač pa če hočš čimhitrej loudat iz P2P omrežja razne zadeve, pejt na kšn večji tracker ala torrentleech al pa kšn slovenski like partis.si, tm men vleče tud več kt 1MB/s dol (bi šlo več pa mi WLAN ne nese), pa obvezno nastav porte pa to na routerju.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Naj proba s stranjo ki je temu namenjena www.speedtest.net pa bo vidu tu kolk mu kaže je najbolj realno to,seveda pa mora imeti zaprte vse p2p programe ob merjenju hitrosti.

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
tisti, s katerimi vlečeš torrente dol: Bitlord, Bitcomet, Utorrent,...., potem še Emule, Limewire, skratka vsi s katerimi vlečeš dol stvari iz neta

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Sam imam 8 mb dl in 1 gb ul. Na Blinku.si, če so seederji tapravi, zna DVD dol past tudi v 1-2 urah.

Telemachov uporabnik od začetka.
aplauz.gif

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Dol že gre, kaj pa zahvala nazaj?
cool-1.gif

Pri 1mbit gor pa rabiš celo noč da vrne!

Ales

Pripravnik
7. avg 2007
403
3
18
Lichtenwald
Jaz imam trenutno isto linijo kot Cifra, od ponedeljka pa 10/2 (sicer sem na T2) - pa bo takoj lažje "vračati"
smile-1.gif
Drugače pa sploh ni problema - veliko stvari na Partisu/Blinku je freeleach, kak torrent se da potegniti dol tudi iz drugih "zastonjskih" torrent strani... Pa namesto da si snameš DVD verzijo filma, si recimo snameš divx, pa je. Malo se je treba znajti, pa ti potem ni potrebno laufati računalnika cele dneve, da si izboljšaš ratio IMHO.

Nazadnje urejeno:

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Sam imam 10/10 in skoraj vsako noč pustim da laufa upload do konca. Naj se šera okoli, da je veselje
nahrung002.gif