Telekom set zavajsa spogoji za priklop

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
T-2 je zasebno podjetje.
PTT pa glih ne.

Jaz tu vidim razliko.

In kaj ima lastništvo s čem? A morajo zato, ker so privatni, dobiti vse na pladnju?

Mimgrede, tudi t2 ni privaten, je v lasti največje države na svetu, Vatikana, medtem ko je TK v samo delni lasti ene najmanjših držav.
Ne, jaz, ki sem delno lastnik kabla, moram dobiti vse na pladnju. No ja, ne vse. Le kabel.

Centralo, "moderne storitve" (ISDN) itd pa lahko ima Telekom zase.

Kot že rečeno, infrastrukturo (telefonske kable) pod eno entiteto, pol pa naj ponudniki tržno tekmujejo. Samo to je utopija, zgleda.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Predvidevam da imam sam enak problem, na to vejo telofonije se ne spoznam najbolje tako, da bi prosil za kakšen nasvet kako rešiti moj problem, in sicer:

Sem v najetem stanovanju, v večstanovanjski hiši. Lastnik sicer ima telekomov telefon + siolov internet. Na internet smo priključeni tudi ostali sostanovalci hiše. Zaradi odprtja podjetja bi potreboval svojo stacionarno telefonsko linijo + rad bi imel tudi svojo linijo za internet. Povpraševal sem na Telekomu in bi za priklop telefona moral kar nekaj plačati (mislim da tako kot nekdo tukaj omenja cca. 95€). Opazil pa sem tudi ponudbo za silov trojček, kjer baje tega priklopa ni potrebno plačati. Dal sem "zahtevo" za pregled, če obstajajo proste kapacitete vendar je žal bila negativno odgovorjena.

Torej ali obstaja še kakšna druga varianta da pripeljem v svoje stanovanje telefon + internet (in nekako mesečno plačam toliko kot je naročnina npr. 20-30€) ali mi ostane samo varianta, da plačam telekomu za tisti PTSN priključek (če sem prav razumel) 95€ in nekako rešim zadevo, pa čeprav potem stvar skenslam in vzamem siolovega trojčka ali kateregakoli od drugih ponudnikov?Ali ima kdo od ponudnikov telefonije in interneta svoje kapacitete? Se mi zdi neumno dajat 95€ ker ne vem ali bom v najemniškem stanovanju ostal pol leta ali pet let....sicer pogodba je za 2 leti ampak nikoli ne veš kako se stvari razpletejo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Če se karkoli na novo priklaplja menda moraš 95€ plačat, potem pa lahko skenslaš in vzameš siolov trojček ali karkoli drugega. Vsaj tako so meni razložili.

Imam pa drug problem. Lopovi me že od konca novembra nategujejo s priklopom. In vsakič ko kličem na helpdesk, preverijo kakšna je situacija in povejo da bi že moralo bit priklopljeno ter da bodo preverili in mi "najkasneje do konca prihodnjega tedna javijo". Klica seveda še vedno nisem dočakal. Aja, menda so konec januarja menjali sistem in je bilo potrebno vse vloge, ki so jih prejeli lani, ročno še enkrat vnest...

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Ja potrebno je plačat 95€ pol pa lahko greš na triota... Je pa tako, da je dobro ob naročilo PSTNja napisat da se gre za kasnejšega Triota (!).

Če pa se izseliš iz stanovanja, pa lahko kasneje tega Triota neseš zraven na drugo lokacijo kam pač se boš vselil*.

*(seveda če ti nova lokacija omogoča enak dostop in možnosti.)

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
V bistvu sem že pri naročilu PSTNja napisal da gre za ADSL.

Btw, še vedno me niso priklopili... še vedno je vas bomo v naslednjem tednu obvestili. No, pred 14 dnevi sem po xy klicih vsaj pogodbo dobil, jo podpisal in še isti dan poslal nazaj.