Telekom set zavajsa spogoji za priklop

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Če tak misliš, pol pa ga plačaj.
Kje je problem?

Če pa misliš drugače, pa račun zavrneš. V bistvu ne rabiš narediti nič, le sediš na riti.
(Pomaga pa, če jih obvestiš, da si zavrnil račun).

Če boš samo sedel in nič naredil, to po zakonu velja, da se strinjaš z računom in ti noben odvetnik več ne pomaga. Če se z računom ali delom računa ne strinjaš, ga moraš pisno v celoti ali delno zavrniti ter plačati nesporen delež. Takisto velja za pogodbe.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
Citat:
Uporabnik danilo pravi:
Pokliči na APEK in jim povej, da ti TELEKOM pogojuje priklop na internet z nakupom njihove telefonije kljub temu, da ti tega ne želiš, saj hočeš imeti samo priklop kabla in dostop do interneta. To je čisto izsiljevanje, kar pa se seveda lahko gre samo "naš" veliki TELEKOM, ki smo ga zgradili VSI, ki smo nekoč gradili omrežje (vsi ki smo hoteli imeti telefon), za zahvalo pa ima pač takšen odnos do uporabnikov. Upam, da jim bo kmalu odklenkalo, v mojem kraju jim je že, ker smo skoraj vsi že preklopili na konkurenco.... V glavnem, ne pusti se jim, pokliči tudi na kakšno organizacijo za varstvo potrošnikov....

lp

Ravno to je APEKOVa zapoved. Ne klanfaj neumnosti, če ne poznaš zadeve.
RUO zakon...če ni vsaj 30% prostih paric, Telekom ne sme priklopit širokopasovnega priključka (PRD).
Tudi s telefonsko številko ne (SRD). Se da pa to izvesti tako, da naročiš Telekomovo številko in po vključitvi le te prešaltaš na PRD.
To ni nikakršno pogojevanje s strani Telekoma. Telekom bi verjetno z veseljem priključil storitve, saj s tem kasira.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik danilo pravi:
Pokliči na APEK in jim povej, da ti TELEKOM pogojuje priklop na internet z nakupom njihove telefonije kljub temu, da ti tega ne želiš, saj hočeš imeti samo priklop kabla in dostop do interneta. To je čisto izsiljevanje, kar pa se seveda lahko gre samo "naš" veliki TELEKOM, ki smo ga zgradili VSI, ki smo nekoč gradili omrežje (vsi ki smo hoteli imeti telefon), za zahvalo pa ima pač takšen odnos do uporabnikov. Upam, da jim bo kmalu odklenkalo, v mojem kraju jim je že, ker smo skoraj vsi že preklopili na konkurenco.... V glavnem, ne pusti se jim, pokliči tudi na kakšno organizacijo za varstvo potrošnikov....

lp

Blablabla. Ce bi bil Telekom, bi mu odgovoril, naj si nabavi mobilni internet, ce Telekomovih pogojev noce sprejet. End of story
smile-1.gif

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
Citat:
Uporabnik danilo pravi:

lp

Ravno to je APEKOVa zapoved. Ne klanfaj neumnosti, če ne poznaš zadeve.
RUO zakon...če ni vsaj 30% prostih paric, Telekom ne sme priklopit širokopasovnega priključka (PRD).
Tudi s telefonsko številko ne (SRD). Se da pa to izvesti tako, da naročiš Telekomovo številko in po vključitvi le te prešaltaš na PRD.
To ni nikakršno pogojevanje s strani Telekoma. Telekom bi verjetno z veseljem priključil storitve, saj s tem kasira.

Tako je in nič drugače.

Preden, se spuščate v takšne in drugačne debate, brez osnovnih informacij zadeva nima smisla. Apek pogojuje z svojimi pravili, ki jih Telekom mora upoštevat, med tem ko jih konkurenca ne rabi (beri: jih ne upošteva in ne dobi kakršnekoli "kazni") . Tako je po večini pri vseh stvareh.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vsak si lahko zgradi svojo infrastrukturo, a najlaže je narediti nič in zahtevati tuje ter hkrati lajati o nepravičnosti...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Vsak si lahko zgradi svojo infrastrukturo, a najlaže je narediti nič in zahtevati tuje ter hkrati lajati o nepravičnosti...
To govoriš o Telekomu?
Čeprav baje zdaj začenjajo plačevat za infrastrukturo, katero so drugim vzeli.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vem jaz kako je prišel do infrastrukture. Ampak po tvoje bi bilo bolje da ne bi prišel. In ja, a ne bi bilo lepo, ko bi se infrastruktura zažela bolj razvijati šele po osamosvojitvi... Bi danes bili na nivoju kakšne Albanije in Hrvaške glede ponudbe. Inb vsi tako opevani ostali ponudniki (Amis, T2, ...) bi lahko sami gradili svojo infrastriukturo, saj obstoječe praktično ne bi bilo in bi si jo zelo težko prisvajali. Ali pa nbi nacionalni Telekom prodali kakemu T-Mobile, ki bi nas smatral za zadnje selo in bi bili srečni če bi imeli ADSL 128/64kb, alternativni operaterj ipa bi se lahko samo slikali ob zahtevah do dostopa nekoč državne infrastrukture.

In kar smo pri nas vložili v izgradnjo telekomunikacijskega omrežja smo že leta 1992 dobili nazaj (vnočili obveznice).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj pa je T2 poleg optike v koncentriranih naseljih izgradil? Ajde, a je po tvojem selu gradil svoje centrale in razpeljeval svoje parice, da mu jih je Telko zaplenil zase? Ali se je T2 šlepal na odločitve APEKa in hotel kolokacije in prost dostop do infrastrukture, za katero ni primaknil nič? Potem bi jo pa lepo olastninil in prešla bi v last države v osrčju Rima.
Seveda je najlažje, davaj bratko, davaj, potem ko je pa potrebno izvajati vzdrževanje pa, opa, saj to je vendar tvoje, ne moje...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Govorim o tem, da bi moral z infrastrukturo upravljat nekdo neodvisen, ki bi se mu šlo za čim večje širjenje in čim boljšo izkoriščenost, le-to pa bi potem dajal v najem ostalim ponudnikom storitev. Tako za PSTN, kot za ADSL. Ne pa da je v rokah največjega ponudnika in smo vsi deležni njegovih muh.

Aja, meni še vedno niso priklopili telefona. Operater na TS mi ob vsakem klicu pove, da bi sicer res moral biti priklop že narejen, pa iz neznanega razloga še ni bil in da bodo o tem obvestili monterje... Banda!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To se strinjam s tabo. Samo potem bi ta neodvisni lastnik moral vsaj delno (sorazmerno) odkupiti to infrastrukturo od Telekoma (Telekom ni gradil samo s sredstvi državljanov, je gradil tudi z lastnimi sredstvi)... Tu bi nastal prvi problem, ko bi ostali udeleženi skočili v zrak, zakaj pa nim nič (čeprav tudi prispevali niso nič). Oz. bi se morala vsa (ampak res vsa) infrastruktura upravljati preko neodvisnega upravljalca, le ta bi jo pa potem rental vsem pod enakimi pogoji... Nekaterim operaterjem bi to ustrezalo, nekaterim tudi ne (ker bi dejansko morali plačevati ali pa bi imeli jezne uporabnike na vratu).
Tako pa nekateri gradijo svoji infrastrukturo zase in za nadaljne posojanje, nekateri pa mislijo da jo kar morajo imeti...
Zakaj pa T2 ne da dostop do svoje optike drugim po tej logiki (počasi bomo prišli do tega da je bil tudi ta denar naš...)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
T-2 je zasebno podjetje.
PTT pa glih ne.

Jaz tu vidim razliko.

In kaj ima lastništvo s čem? A morajo zato, ker so privatni, dobiti vse na pladnju?

Mimgrede, tudi t2 ni privaten, je v lasti največje države na svetu, Vatikana, medtem ko je TK v samo delni lasti ene najmanjših držav.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Telekomu smo MI zgradili omrežje! Postavljali smo droge in kopali jarke zato da so oni priklopli telefon. Da ne govorim o astronomskih priklopni tarifi, zato bi moral bit Telekom bolj fleksibilen glede drugih operaterjev

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Telekomu smo MI zgradili omrežje! Postavljali smo droge in kopali jarke zato da so oni priklopli telefon. Da ne govorim o astronomskih priklopni tarifi, zato bi moral bit Telekom bolj fleksibilen glede drugih operaterjev

MI pa ne, kaj čmo pa zdaj?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa si pozabil da takrat ko ste VI gradili omrežje na vasi NISTE pustili nobenemu, ki se je preselil na vačo vas, da bi prenesel priključek po ceniku ampak ste zahtevali da vam povrne del vašega vložka? Da v bistvu niste bili nič boljši?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa si pozabil da takrat ko ste VI gradili omrežje na vasi NISTE pustili nobenemu, ki se je preselil na vačo vas, da bi prenesel priključek po ceniku ampak ste zahtevali da vam povrne del vašega vložka? Da v bistvu niste bili nič boljši?

A taki so bili? Pa bodo sedaj oni tut kaj vračali?
evil.gif

mihagr

Pripravnik
25. avg 2007
394
23
18
Ljubljana
Roberto, kljub temu da vidim, da navijaš za Telekom,
ampak v tem primeru: "Pa si pozabil da takrat ko ste VI gradili omrežje na vasi NISTE pustili nobenemu, ki se je preselil na vačo vas, da bi prenesel priključek po ceniku ampak ste zahtevali da vam povrne del vašega vložka? Da v bistvu niste bili nič boljši?",
IMAŠ PA POPOLNOMA PRAV!
Čeprav sem dovolj star, da lahko rečem, da sem tudi jaz kopal jarke na svoji vasi, nisem bil nikoli v situaciji, da bi zahteval del vloženega truda nazaj v denarju, vem pa za najmanj en primer na Trojanah, kjer se je do zgodilo in je občina Lukovica želela ob prenosu številke tudi nekakšno povračilo stroškov za izdelavo infrastrukture pred 30-timi leti. S trdovratnostjo stranke (pritožba) so se le zmenili kot je prav.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Poznam veliko takih primerov s terena... In da ljudem če danes rečeš da naj zastonj odstopijo infrastrukturo nekomu, ki jim bo v večini primerov samo colal... Rj pa z vilami tečejo za tabo.

Res je, vsi smo se odpovedovali in gradili omrežje. In ga tudi uporabljali. Potem pa pride nekdo (ko bi bil vsaj poln denarja in bi pošteno plačeval) in ti zahteva free dostop do nekaj kar misli da ima pravico...

Še enkrat sprašujem, zakaj pa T2 ne da prostega, zastonjskega dostopa do svoje optike recimo AMISu (ki v glavnem gostuje na Telekomovem omrežju), pa Telemachu (je prav tako privat podjetje
grims-1.gif
), pa mogoče kakšnemu Mobilkomu, T-Mobile...

Saj bomo na koncu dogvoe do Gratela državljani poplačali in bo, tehnično gledano, omrežje kmalu v državni lasti...
evil.gif

Kar pa se tiče telekoma... Ta vsaj gradi infrastrukturo tudi v ruralnih vukojebinah, T2 pač ne... Ima preoyek interes.