Telekom podpora

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Imamo na forumu koga, ki dela na telekomu oziroma je serviser za MB?

V nedeljo je v šoli ven vrglo telefonsko centralo.
Ob 8h zjutraj se je poklicalo na telekomovo številko 080 1000 in je bilo rečeno, da bo serviser prišel po 13 uri.
V torek se je ponovno klicalo in isti odgovor.
Danes ponovno isti odgovor in serviserja še vedno ni bilo, da bi pogledal centralo.

Nikjer ne najdem kake konkretne telefonske razen te preklete tehnične pomoči, kjer se očitno delajo pošteno norca, saj na šoli že 3 dni ne delujejo telefoni.

Kako je s tisto pritožbo, ko ti 3 dni ne dela storitev?
Kam še lahko človek pokliče, da se končno nekdo pojavi in da preveri telefonsko centralo?
Ima kdo telefonsko od serviserja?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Prišel včeraj serviser in rekel, da je skurlo centralo.
Zanima me kako je to videl v tistih 5 sekundah, ko je dol vzel pokrov in ga dal nazaj.
Ko sem ga vprašal kako se programira telefon, če dodaš novega ni imel blage veze in je rekel, da oni tega ne delajo.

Do sedaj je hodil to delat en od telekoma, ki pa je žal šel v penzijo, ti novi serviserji, ki jim komaj poganja " puh " pod nosom pa blekne iz prve, da je skurjeno in da oni ne programirajo telefonov, očitno samo nima blage veze o zadevi in je pač nekaj rekel, da je lahko potem šel.

Sem mislil, da pri Telemachu dolgo čakaš na serviserja ampak Telekom je pa višek od viška, čakaš jih 4 dni in potem še pride brez kakršnega koli orodja
bonk.gif

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Sem imel pred par dnevi podoben primer, sam men je skurilo modem, napišem zvečer pozno mail na tehnično pomoč, ker na 080 1000 jih ne dočakaš.Napišem, da mi dela zelo počasi internet in priložim slike o hitrosti, moram reči, da čez par minut dobim mail nazaj, da je preveril in sam ugotovil, da se modem počasi odziva, naslednji dan me kličejo iz tehnične pomoči in me vpraša katere lučke svetijo na modemu in kak so kabli priklopljeni in sva končala. Popoldan dobim mail, da so zadevo preverili in delajo na tem da odpravijo napako. Naslednje jutro kleče serviser, da pride osebno pogledat, za pol ure je bil pri meni. Pride starejši prijazen možakar, pogleda modem, gre v omarico in zmeri, vse vredi, pol še zmeri na vtičnici, tudi vredi, zmeri modem in ugotovi slabo odzivnost, nato ga zamenja in glej zadeva zalaufa tako kot treba, takoj je našel napako in brez kakega kompliciranja zamenjal modem, čeprav sem šele bil 4 dni njihov naročnik. V primerjavi z Amisovo tehnično pomočjo se lahko amisovci skrijejo pred telekomovci. Upam, da se ne pokvarijo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.574
6.661
113
pri taščici
Zastopim da se jim hebe za privat stranke. Ampak šola, halo.
Znajo pa seveda (upravičeno) roke dvigniti od problema če centrala ni njihova skrb. Najprej to nekako ugotovi.
Če tebi doma tv crkne, ti tudi oni ne bodo popravljali. Če ti pa modem ali komunikator (za tega že ne vem) pa menjajo brez nekih hudih izgovorov (po izkušnjah). In sedaj ne vem ali je centrala modem ali tv. Imate v šoli kakšno pogodbo s telekomom? Najbrž da ja, najti jo bo pa težje najbrž. Preberi kaj piše v njej glede centrale

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Stvar je jasna, on pomeri linijo in modem, če je vse ok je job done, razen če ni tudi njihova centrala, kar iz slik vidm da ni.

Stranke hočejo pa da jim zraven pogledaš še računalnik (figurativno)...

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Vprašaj na DAST servis, je pa sicer v Ljubljani. Oni so serviserji za Samsung tehniko.

LP

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@gloglo

Do sedaj jo je Telekom rihtal in konfiguriral nove telefone zraven, vendar je ta možakar ( telekomov serviser ) šel v penzijo in ti mladiči sedaj očitno ne znajo delat s to centralo.

@Tomas

Hvala, jih bom jutri poklical in preveril, če popravljajo tudi centrale.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.206
1.372
113
Zakaj pa nisi klical na številko za poslovne uporabnike ?

Ponavadi imajo vsi ponudniki eno za zasebne stranke in eno za poslovne.

tony

Guru
23. jul 2007
9.647
1.479
113
Skrivajo jo kot kača noge, evo jo:
080 8117

Seveda so ti na tej cifri dolžni pomagati, če plačuješ naročnino kot poslovni uporabnik (kar je hudičevo dražje). So pa na tej cifri odzivni (nikoli nisem čakal več kot nekaj sekund zvonjenja) in običajno tudi kompetentni.

Srečno.

tehnik666

Pripravnik
23. avg 2014
41
0
6
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Skrivajo jo kot kača noge, evo jo:
080 8117

Seveda so ti na tej cifri dolžni pomagati, če plačuješ naročnino kot poslovni uporabnik (kar je hudičevo dražje). So pa na tej cifri odzivni (nikoli nisem čakal več kot nekaj sekund zvonjenja) in običajno tudi kompetentni.

Srečno.
če se ne motim, moraš na tej številki povedat kodo, če ne ne gre...

Janez2b

Pripravnik
6. okt 2007
34
2
8
Ne verjamem da je njihova. Verjetno je to centrala v lasti stranke in se njim ne da ukvarjati z njo. Pokliči bintec.
cool-1.gif