Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
So bili omenjeni tudi neki nedobudni racunalnicarji iz Tolmina...ko so govoril o Moj Mikro...?
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
PCji so bili pri nas že od sredine 80h dalje kar lepo prisotni, sam imam še vedno doma pisarniško (IBM) 286 s sredine 80h let. Problem je bil da za mularijo PC ni bil uporaben, igrice na kasetah preko malih radirk/mavric so bile dosti bolj popularne.
Citat:
Uporabnik haloski_pepek pravi:
Ker me je prevzela nostalgija in tudi to, da lahko otrokom pokažem, kakšne "playstation-e" smo mi imeli, imam doma kot nekakšen "muzej" pripravljeno 37cm katodni TV (barvni) in računalnike, kot sem jih imel:
- ZX Spectrum 48K + modul za Joystick in Joystick (Competition Pro),
- C64 (prva oblika) + kasetnik + disketna C1541 in delujoče diskete (Olympic Games, Test Drive,..), imam kaseto z originalno igro, nimam pa nobene za Turbo Loader, prav tako še iščem Turbo modul, ki smo ga imeli in Simon's Basic modul
- Amiga 500 + nekaj delujočih disket
- Compaq prenosnik 386/16,
- en PC z 486 procesorjem in Win3.11, pa 40 G diskom
Dejansko je vse zgoraj operativno in se otroci samo smejijo, ko to poženem na 37cm TVju, tam še grafika izgleda nekako, ko pa dam na LCD, pa.....
Iščem še ZX81, pa bo zadeva zaključena...
In kljub temu, da so danes cene že primerljive, je ostanek takratne miselnosti še prisoten - kupuje se samo računalo, OS in programi bodo "že kako".Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Če si kupoval v Slo so bile res pasje cene.
Gorenje-point je takrat služil kot da drogo prodaja.
ne. windowse je kupil od ibm-a.Citat:
A ni Bill Gates ravno pri amigi speezdil idejo za Winse...?
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ne. windowse je kupil od ibm-a.Citat:
A ni Bill Gates ravno pri amigi speezdil idejo za Winse...?
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa ti si pravi jugonostalgik, čeprav si takrat še plaval po jajcih.
Si vedel, da imaš zdaj že pametne puške:
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Prvi... z okni, ikonami in mišjo... je bil seveda Apple - Macintosh.