1. Naučiti se živeti brez mame. (2000 ur) - In opravljati vsa ženska dela? Potem te vpraša zakaj jo sploh rabiš?
2. Moja ženska NI moja mama. (350 ur) - Ne vem kakšne tipe ti srečuješ, mene vsekakor ne vzburja moja mama.
3. razumeti, da je nogomet samo šport. (500 ur) - Ja in? Make up sploh ni upredeljen kot šport, vseeno pa tekmujete katera bo dala več kil šminke na sebe.
Modul 2: življenje v dvoje
1. Imeti otroke brez ljubosumnosti. (50 ur) - Ja in spodbujati ljubezen med mamo in sinkotom vse do njune poroke in še naprej...
2. Nehati govoriti bedarije, kadar ima tvoja žena obiske. (500 ur) - Ženini obiski? Tole se že v osnovi ne sliši najbolj pametno.
3. Premagati sindrom daljinca. (550 ur) - Nemogoče.
1. Ne uriniram mimo školjke. (100 ur + praktični del) - Sej ne mimo. Mau čez mau pa prek.
2. Razumeti, da čevlji ne morejo sami v omarico za čevlje. (800 ur) - Ja kako in kdaj za vraga so pa vn prišli, v tistih par sekundah od prebujanja do odhoda?
3. Kako priti do koša za perilo, ne da bi se izgubil. (500 ur) - Hja, po enem mescu, ko so bile gate nazadnje oprane se marsikaj pozabi.
4. Kako preživeti lažji prehlad brez dramatiziranja. (100 ur) - Sploh ni problem. Razen če je kdo drug kriv za moj prehlad.
Modul 3: prosti čas
5. Zlikati srajco v manj kot dveh urah. (praktični del) - Težka bo. Po zadnji uporabi ga po moje tud nasini inženirji ne sestavijo več skupaj.
6. Prebavljati brez riganja, medtem ko ona pere krožnike. (praktični del) - Kua pa nej? Prdim?
Modul 4 : tečaj kuhinje
7. stopnja (začetniki): gospodinjski aparati. (prikaz z diapozitivi)
/ON....vklop/
/OFF....izklop / - Off signal naj bo glasen, toliko da me zbudi.
2. stopnja (napredni): moja prva Maggi juha, brez da zažgem lonec.(praktični del) - Ja pa kaj še. Da gledam v lonc k budala in zamudim zadnjih 10 minut tekme na teveju?
POGLOBLJENE TEME
Glede na kompleksnost in težavnost tem, se lahko vpiše največ osem kandidatov.
TEMA 1: likalnik; od pralnega stroja do omare...ta misteriozni proces (vodeni ogledi) - ja, ja, kot da ženska razume proces: motorka; od drevesa do drv za v peč.
TEMA 2: nevarnost pri polnjenju posodice za led (demonstracija in diapozitivi) - Zakaj bi polnil posodico za led, ki itak ne paše v pivu?
TEMA 3: ti in elektrika: ekonomske prednosti pri klicanju mojstra za popravila - Mojstra? Da bi mogu še kakšn flirt med ženo in mojstrom prenašat?
TEMA 4: zadnja znanstvena odkritja: kuhanje in odnašanje smeti NE povzroča impotence - Se vidi da je čedanje več žensk med znanstveniki.
TEMA 5: čeprav si poročen z njo, ji lahko še vedno kupiš rože (pogovor s psihiatrom) - To je isto, kot če bi pečeni ribi črva v gobec tlaču.
TEMA 6: rolica toaletnega papirja: Ali raste papir v škatli za toaletni papir? - Da? Ne? Polovičko prosim.
TEMA 7:kako spustiti pokrov školjke- korak za korakom (video konferenca s Harvarda) - Zakaj? Da drek ne uide iz školjke?
TEMA 8: detergenti: doziranje, uporaba (praktični del se izvaja zunaj) - Kua je to kej za na kruh namazat?
TEMA 9: osnovna razlika med košem za umazano perilo in tlemi (laboratorijski preizkus) - Ah dej no. Tud O'Kiill kdaj zgreši prosti met...
TEMA 10: moški kot sopotnik-ali je genetsko možno da ne opozarja, ko ona parkira? - Da, seveda če to stori brez nepotrebnega kompliciranja. Torej, ni možno.
TEMA 11:nadpovprečna komunikacija: mentalne vaje za razumevanje, da je nekaj v predalu, ne da bi vprašal....v katerem predalu in v kateri omari je predal - Ne razumem... Če ne vem kje je neka stvar, pač vprašam tisto osebo, ki to stvar skoz prenaša iz predala v predal.
TEMA 12: Ali skodelica kave lahko leti sama do lijaka? (praktični del vodi David Copperfield) - Ne, zato pokličeš nekoga ki to stvar nese tja.