Tatu cez opeklino

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
OK, prva stvar mogoče zrihtat opeklino z operacijo(a obstaja sploh kaj PAMETNEGA pri nas). Ampak če je to praktično nemogoče - kaj mislite o tatuju čez? Recimo v velikosti 20x30cm na hrbtu?
A bi bili kakšni problemi pri tem početju?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ni zame. Je pa res samozavest v igri
smile-1.gif

Sprašujem pač, če so kakšne posledice, če se na to mesto napravi tatu - čisto medicinsko gledano.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ja pač bi se nekak "potrudu"? Itak bi še vedno bilo zgubano, samo pač manj bi se vidlo predvidevam?
Ne vem...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Zraven opekline napiši, pridobljeno med reševanjem otroka iz goreče hiše.
tongue-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Nisem zato vprašal, da so odgovori podobni tvojim, ampak pač iz vidika ali se sploh sme to na opeklino naredit?
Pač za tistega, ki ima opeklino je vsakršna rešitev, da se manj vidi dobrodošla.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Nisem zato vprašal, da so odgovori podobni tvojim, ampak pač iz vidika ali se sploh sme to na opeklino naredit?
Pač za tistega, ki ima opeklino je vsakršna rešitev, da se manj vidi dobrodošla.

Prvoje pomembno kaksna opeklina je v startu, vse kar je vec kot prve stopnje se nimas kaj za tetovorat, ker je epidermis pretanek in bos naredil vec skode kot koristi.

Tudi sicer se cez opekline naceloma ne tetovira, ker je moznost kontaminacije in zapletov, pa tudi melanom ni izkljucen - velika.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
No saj ravno zaradi tega sem vprašal. Meni se tudi zdi, da bi bilo težko izvedljivo in takih "zdravstvenih" dilem sem se tudi bal.
Po drugi strani je pa tist link malo prej tudi pozitivno obetaven...
Težko se je pa odločit. Doktorji bi najbrž itak rekli ni šans, tatu majstr pa bi itak reku, da ni panike
tongue-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
najbolje bi bilo povprašati dermatologa , da točno pogleda v kakšnem stanju je brazgotina
sicer pa , kot je nekdo zapisal, je koža oz tkivo pod kožo verjetno pretanko in zna biti potem štala