Tako pa se nategne butast folk čez ebay...

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
KSZ

Eni bi res rabli eno full inteligentno varuško 24/7, da bi jih malo za rokco držala pri vsaki stvari.

V oglasih celo piše, da je škatla idealna za pakiranje rabljenih izdelkov. Zakaj torej nekdo nebi prodajal škatle? Saj ponavadi pri oglasih celo izpostavijo, da je izdelek v originalnem pakiranju, torej je logično da se take stvari prodajajo.

Sploh pa skoraj vsak resen kupec na Ebayu pred biddanjem kontaktira prodajalca, ker nikoli ne veš, kakšne kaprice imajo.

Se pravi po logiki nekaterih je tudi zavajujoče oglaševanje, ko je na jumbo plakatu fotografiran Clio RS z vso opremo in zraven piše "Super ponudba, Clio za 9900€", v resnici pa je to cena za 1.2 Cliota brez opreme?

Nazadnje urejeno:

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
saj zraven slik avtomobilov piše, Slika je simbolična
evil.gif

Se pa prodaja še ena škatla za iPhone 4 za 111 EUR
grin1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
@creep:

Zato, ker nihce od pritozevalckov v tej temi ni nikoli sam kriv za nic.

Vedno je bodisi sef, ali zenska ali drzava, ali Allah, ali... Samo, da niso oni nic krivi. :S
Kalimeroti.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.179
1.165
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Zadeva je jasna.
In kako bi ti prodal škatlo od iFona?
Kakšen oglas bi napisal?

"Prodam škatlo od iFona" (Apple iPhone 4 16GB OVP Original Verpackung)
"Zraven dodam še navodila za uporabo" (Sie erhalten zusätlich die Original Bedienungsanleitung)
"Podrobnejši opis: noter lahko spravite:" (OVP bietet Platz für)
Slika artikla, ki se prodaja. (je priložena)

Drobnega tiska pa ni, je vse z istim fontom napisano.

Je zanimiva ideja, mogoče res koga zavede, ampak opisano/poslikano je točno to, kar dobiš.
Oglasi so pa itak na prvi pogled vsi enaki:
levo zgoraj slika, desno zgoraj kratek opis/ključne besede,
desno od slike cena in pogoji plačila/dostave,
spodaj podrobnejši opis.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.652
2.698
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

se moram vključiti:

1. tip (ozr. tipi - saj je takih oglasov več) popolnoma in natančno opišejo kaj prodajajo
2. da tak oglas lahko zavede je (upam) vsem jasno
3. zavajajoče oglaševanje je prepovedano (tako v SLO (glej post Snečer) kot tudi v EU)
4. catch je pa tem, da prodajajo PRIVAT OSEBE (torej ne podjetja ozr. trgovine) in je v primeru, da se nategneš možna le civilna tožba z zelo dvomljivim izidom (v primeru, da bi tako škatlo kupil od "resne" trgovine bi bil postopek zelo hitro končan v prid kupca (bi kupec dobil uradno potrdilo, da je bil nategnjen
evil.gif
))

5. se prepucavati ali je tako oglaševanje moralno ali ne pa je zguba cajta (bolj zanimive bi bile slike "zadovoljnih" kupce, ko dobijo kupljeno blago (škatlo)
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.108
11.200
113
vestni prodajalci pri takih zadevah, ki bi lahko bile dvoumne na veliko napišejo z rdečo ACHTUNG to je to pa to in samo to. tole pa so zavajoči oglasi, in se jih po mojem preko paypala da zjebat.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
ksz...

Res mi ni jasno, kako vi vidite to kot zavajajoč oglas!

Kot j ee nekdo napisal, prodaja točno to, kar je napisal. Pa kaj, če prodaja škatlo!?
Zavajanje bi bilo, če:
- bi bila slika IPhona, prodajal bi pa škatlo
- bi opisoval IPhone, dobil bi pa škatlo
- ...

Prodam škatlo! ORIGINAL ŠKATLO! Notri lahko skrijete usrane gate, dildota ali pa denar. Prodajam ŠKATLO. Začetna cena 182€.

Nagradno vprašanje: KAJ prodajam?

Evo, priredba v slovenščini.

KOGA zavajam? In verjemite, da tudi Ebay meni, da tole NI zavajanje.

Meni se je pred časom zgodilo, da sem kupil avtoradio brez prednje ploščice. Očitno je bil ukraden. Pa oglasa nisem dobro prebral in sem ga kupil. Pa sem pol pisal Ebayu in so rekli, da je opisano točno to, kar je prodajal. Pa sem se obrisal pod nosom, zraven naučil za okoli 50€ vrednega znanja in od takrat naprej dobro preberem oglas.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
polpismen folk je verjetno spregledal se, da je celo kategoriziran cisto pravilno :

Kategorie:
Business & Industrie > Produktions- & Industriebedarf > Verpackung & Versand > Kartons & Schachteln > Sonstige

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mogoče je problem v tem, da gre za samo škatlo, ki ima ceno, kot da bi vsebovala blago?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mogoče je problem v tem, da gre za samo škatlo, ki ima ceno, kot da bi vsebovala blago?

Saj iPhone ima tud elektronike za 50$ not, pa se za 800$ prodaja?