Takih voznikov se pa jaz bojim!

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.515
6
38
Zadnje čase vsaj v Ljubljani opažam precej takšnih situacij, kot jo bom spodaj opisal in vsaj jaz, kadar sem pešec se takih voznikov kar malo bojim. Primer, kot je na sliki: pešec prečka cesto v smeri rdeče puščice, ima rdečo in čaka. Vzporedno z njim čaka na zeleno tudi avtomobil označen z zeleno puščico iz nasprotne smeri pa prav tako čaka na zeleno luč avtomobil označen z rumeno puščico. Seveda je dosti takih, ki imajo hitre avtomobile ali pa si mislijo, da jih imajo in tak, ki bo zavijal na nasprotni strani prvega voznika že oceni, da bo prej zavil, predno bo nasproti sploh krenil. Verjetno oceni po videzu, avtu, kaj pa vem. Seveda, ko se prižge zelena stopi na cesto pešec, rdeči krene, rumeni pa po gasu, da bo prej zavil levo predno pride rdeči do njega. Pri tem pa dostikrat sploh ne gleda na pešca, ker ima uč samo na nasprotnem vozilu. Lahko povem, da se mi je v zadnjem mesecu zgodilo sigurno petkrat ali šestkrat, da je moral voznik ali na polno po bremzi, da me ni zgazil ali pa ga je prineslo mimo centimeter ali dva stran. Tak način vožnje se mi pa res zdi nevaren, sploh če pomislimo, kako v Ljubljani vozijo kolesarji. Kot, da je vse njihovo. Zdaj že nekaj časa prakticiram, da raje sekundo ali dve počakam na zeleni, kot da požrem havbo kakšnega norca. Ne rečem, tudi sam kdaj tako naredim, vendar samo, če vidim na nasprotni strani kakšnega šleperja ali težje vozilo, ki res počasi spelje. Striktno pa vedno preverim, če ni pešcev. Kako pa vi kaj "izkoriščate" takšne situacije?
664303-untitled.PNG

Priponke

• 664303-untitled.PNG
    664303-untitled.PNG
    641,3 KB · Ogledi: 176

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Takih voznikov se boji moj stric, ki ga je na biciklu tresnil prejšnji teden, takih voznikov se boji sosed, ki je bil zbit predvčerajšnjim...

V MB je najhujše križišče pri Evroparku med Pobreško in Nasipno, tam obvezno vsi tak preko potegnejo, pešči pa skačejo levo-desno ko da igrajo odbojko.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Si študent? Rukni ga v špegel in zastokaj. FUL NAGLAS!!!!! Mal boš od zavarovalnic potegnil, mal od njega. Ni potrebno, da je zlom.
Sej veš
wink-1.gif
. (kot cel dan stisjen prst!!!!)
No podobno.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Ooo tole križišče na aškerčevi poznam.. in jst če že zavijam levo na tržaško ( po večini ) se lepo nagazim na skrajni levi pas ( v smeri kakor kaže rumena puščica ) in grem normalno skozi.. sem pa kot pešec dostikrat na tem križišču ( bližnji faks pač ) in sem mel že par takih momentov ja, ampak ne zaradi kakega ki bi mislil da je hitrejši ampak zaradi debilov ki mislijo da ko se prižge zelena je za njih cela cesta prazna..
Kriza je tudi če greš čez ta prehod za pešče ( kakor je namenjen fant v modri bundi ) in ti od odzadaj pripizdi kdo, sem se kar navadil vedno nazaj pogledat, tudi če imam zeleno..

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kako izkoriščam?? Da vedno gledam in raj počakam pa če mi še tolk zelena sveti
bonk.gif
Ker drgač sm vsak dan lahko na urgenci, če mma srečo seveda.

BTW: Lepe so take situacije, kot recimo zjutri pr WTC-ju. Hočš čez zeleno za pešče (smer center), kolesarje, pa čez dunajsko uletava folk na polno čez rdečo
bonk.gif
P. enmu bom enkrat sam moped v avto spustu, bom vsaj novga dobil...

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

V MB je najhujše križišče pri Evroparku med Pobreško in Nasipno, tam obvezno vsi tak preko potegnejo, pešči pa skačejo levo-desno ko da igrajo fliper.
grin1.gif

Odkar ne morem avta prodat, dam samo gas v takih situacijah, če me proba kdo izsilit.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Jaz tega ne delam po mestih.....itak nima nobenega smisla za tistih par sekund če prideš prej ali pozneje.......oziroma........bolje prit malo pozneje kot pa nikoli.

Kot pešec pa pazim ja...ker fanj boli če te nekdo z avtom zadene...lahko ga tožiš ja ma itak te boli...na koncu pa toženi še nič nima tako da si spet brez nič.....pardon......z bolečino in polomljenimi kostmi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
jest vedno preverim stanje pešcev in kolesarjev - ubistvu če kdo čaka, sploh ne izvajam tega... ajd, če je pešec na moji levi, ko mora prehodit še cel pas, da pride do mojega - potem skočim naprej, drugače pa ne.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Če sem jst rumeni, vse vnaprej prekalkuliram.
1. Če ni peščev/kolesarjev in je nasproti tovornjak, normalno pred njim zavijem
2. Če ni peščev/kolesarjev in je nasproti nek normalen avto, potem prakticiram rolling start .. se pravi da se že v rdečo premikam, da mam off the line boljši traction in pa seveda šumi style start v rumeno
smile-1.gif

3. Če so pešči ali kolesarji, potem preverim, če je pred prehodom dosti prostora za ustavit, da ne oviram unga ki mi pelje nasproti.
a) če je plac, potem speljem pred nasprotnim avtom ter počakam pred prehodom
b) če ni placa, počakam, da se kolona avtov nasproti spazni in pol zavijem...

Nazadnje urejeno:

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ksz.
pešči se sploh ne prepričajo če je varno iti čez cesto ampak kar skočijo gor kot ene kure.

imaš tudi dosti neumnih kolesarjev, ki se ti ne znajo umakniti, ko se s kolesom voziš v pravi smeri vožnje.

in potem te butasto gledajo kaj hočeš od njih
crazy1.gif

on topic:
na semaforju narediš manjši burnout ali pa zapoje blokada pa so takoj pozorni nate
grims-1.gif

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Jaz zadnje čase take voznike šolam... Nekako so si ljudje ustvarili idejo, da lahko izsilijo ko zavijajo levo. Ko vidim kakšnega kalibra, ki bi bil primeren za to dejanje čakam na zeleno, pogledam če ni nikogar levo-desno in potem hop po gasu... Seveda vidim levo-zavijajočega kako trzne. Potem valda zabremzam, da ga ne bi snel, ampak šolo je vendarle dobil.

Pač slovenska cestna kultura ni ravno na vrhuncu - zadnjič je nekdo dal dober primer - dokler bomo v rondoju dajali žmigovec zato, da nas ne bo ustavil policaj in ne za to, da bo lahko kdo lažje zavil v rondo - do takrat bo stanje takšno kot je.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
res je...to v rondojih je pa resen problem....škoda da nimamo ročice za žmigavec na volanu kot kak gumb ki je "na roko" ker je malo problem ko vrtiš volan ,pa menjaš brzine ,in vse se odvija dosti hitro ker se ti en bedak lima v rit...................ampak avtomatika pa nočem :D

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Hitro zavijanje levo ni problematično, problem je, ker folk ne gleda na cesto. Jaz to včasih prakticiram v križiščih, ki jih poznam, ker se enim sanja iz ne znajo speljat ob zeleni (vsaj meni se Kranj zdi katastrofa v primerjavi z LJ kar se tega tiče). Normalno pa, da mi ne pade na pamet, da bi zavil, preden pogledam za pešce oz. kolesarje. To so valda osnove vsega.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Eni pesci tut tok sanjajo.....js nwem, a se jim ful fajn zdi, da majo prednost in si ekstra na izi uzamejo preckanje ceste....to je tko, ker pac vsak sam na svojo rit misl....