Tajska

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Sem našel ( in objavil ) še par slik, žal pa tistih, narejenih v desetletju pred pred nakupom digitalnega fotoaparata, še vedno nisem poskeniral. Tam bi se dalo videt še lepše kraje in celo Chaweng preden so ga asfaltirali, ko je bilo tam le par bungalovov in Lamai, ko je imel vsega skupaj 100 prebivalcev in PhiPhi pred cunamijem, ko je bil dejansko raj na zemlji in predvsem Maya beach (na Phi Phi Leh = mali pipi), preden so jo uničili za snemanje filma The Beach.

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
dostop je bil samo s čolnom. sicer bi pa mogla mal med "zapiske " pogledat kako se je plaža imenovala. ni pa nobena od naštetih/znanih..

joj kako bi blo fajn zdele po khao san roadu lutat.... ne pa v sluzbo zjutraj...
uf-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Saj konec koncev ni toliko pomembno katera plaža je bila (Yuan, Yao, Yang, Sadet ali Thong Nai), važno je da smo se (in se še bomo) tam imeli maksimalno dobro.
Bi se pa tudi meni zdajle namesto malice v menzi prilegla ena porcija banana roti s Khao San roada.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
mmmmmm kakšne lušte ste mi naredili s tem topicem!!
Sem bila na Tajskem cca 5 let nazaj. Imela sem časa mesec in 10dni, da sem prehodila vse od Bangkoka do Malezijske meje smo ornk prehodili.
Ko bo čas dopuščal se v to državo sigurno zopet vrnem...

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Če smem predlagati - Perhentian Islands v Maleziji so noč pa dan napram Phuketu in Fifijem (razen da nimajo bumbum masaž)
Saj bi lepil slike, pa jih je preveč.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Imaš prav, Perhentiana, oba, Kecil in Besar sta prelepa, zlasti pod vodo. In zlasti Besar (večji, vzhodnejši) ima na Z delu (od koder se lepo vidi znamenita plaža na Kecilu) res lepo laguno, na zahodnem delu globoko preko 10 metrov, na vzhodnem pa niti cel meter ne, kjer lahko opazuješ podvodno življenje, ki je lepše kot v akvarijih po svetu. Tam se zadržuje vsaj 6 veliki želv (cca 1 meter). Na Besarju so v nasprotju z drugimi kraji, kjer prevladujejo opice vrste makak, v glavnem precej bolj simpatični in "prijazni" lengurji. In tako je tudi na ostalih otokih na vzhodnem delu Malezije (Kapas, Redang, Tioman). Nasploh so otoki ob vzhodni obali Malezije fenomenalno lepi in ker imajo v Maleziji odlično urejen transport (v Kuala Lumpurju greš na Poduraja bus station, od tam pa vozijo poceni in "nenormalno" udobni avtobusi (tudi nočni skok) po celi deželi in kamorkoli na Tajsko oziroma Singapur), tudi zlahka dostopni.

Ampak večina si želi Tajske in tudi vprašanje se je nanašalo na to deželo. Če smo pa že pri tem, kje je lepše, bi izpostavil še Šri Lanko in Filipine. Ampak ljudje, ti so pa nabolj prijazni na Tajskem in hrana je tam najboljša, o tem pa ni dvoma