Na Koh Tao odsvetujem najem motorja iz dveh razlogov;
-Slabe ceste in veliko pijanih turistov
-Otok je znan po Scam-ih z motorjem. Vsi motorji tam zgledajo kot novi, to pa zato ker za vsako praskico zamenjajo celoten oklep ali pa samo tako porihtajo da zgleda novo, tebi pa zaračunajo ceu oklep. Inštruktor potapljanja je rekel da je to tam večjo biznis kot potapljanje. Če že si res želiš najeti motor potem to stori pri Nemcu na vrho klanca na levo ko prispeš na otok. Sam sam sem si tudi tam sposodil pa je blo vse ok. Sem pa videl kar nekaj poškodovanih turistov na otoku in bil zraven ko so se kregali za odškodnino zaradi praske na motorju.
Koh Tao je zgubil renme idiličnega otoka po umoru dveh turistov, ki sta bila brutalno umorjena. Za umor so p obtožili dva delavca iz Burme, ki sta po mnenju večine samo grešna kozla. V zadnjem času so prišli na dan še ostali umori ki so bili prikriti. Na otoku je baje samo en policaj, pa še ta.....
Na Koh Tao priporočam obisk Shark Baya, kjer lahko v morju globine 1meter vidiš morskega psa. Sam sem jh kar nekaj videl, in sem se kar malo "usral", čeprav so čisto nenevarni.
Meni je KohSamui OK , na otokih kot je KohPhangan in Koh Tao je predvsem narava in idilične plaže, ni veliko za raziskovat. Mislim na Koh Samuiju maš Elephant camp, pa krokodile, pa slapove pa veliko templjev.
Še nekaj glede na to da gresta z otroci svetujem da se na KOhPhanganu izogneta FullMoon partiju, ker so takrat sobe tudi po 5x dražje.