-Ker po vzgledu iz ukrajine nimajo v ustavi zapisano, da se lahko osamosvojijo, pa jim tudi referendum z 96% za osamosvojitev (kot na Krimu) nebi nič pomagal k osamosvojitvi?A ne veš zakaj Kitajska ne jebe pet posto neodvisnega Tibeta? Zakaj jim je tako pomemben?
Tibet so aneksirali že angleži, in ravno os Angležev so kitajci prevzeli Tibet, ki se je potem malo osamosvojil, pa potem spet ne, So pa američani že l.1956 delali štalo v Tibeu, ko so organizirali vstajo, ki pa ni uspela.Ne bluzi. Tibet so aneksirala tako kot delajo sedaj Rusi in naseljujejo svoje tako da vprašanje,če je Tibetancev še polovica na svojem ozemlju. Saj vem tujerodna vrsta bo vedno podpirala agresorja.
Zgodovina se ne začne pri nekem naključnem datumu, ki si ga izbereš (ali ga izberejo zate). Ozemlje Tibeta je bilo skozi zgodovino pod raznimi režimi, vključno mongolskim, kitajskim in lastnim. Tibet, ki so ga v tvojih očeh grobo aneksirali, je produkt 20. stoletja in se v pojavnih oblikah ne razlikuje od ne vem, Severnega zavezništva v Afganistanu ali Islamskodržavnih enklav v Siriji. Kitajska nikoli, niti pod KMT niti pod KPK ni priznala neodvisnega Tibeta in t.i. aneks je za njih samo odstranitev nelegalnih in nelegitimnih struktur.Ne bluzi. Tibet so aneksirala tako kot delajo sedaj Rusi in naseljujejo svoje tako da vprašanje,če je Tibetancev še polovica na svojem ozemlju. Saj vem tujerodna vrsta bo vedno podpirala agresorja.
...Mirsad, mam še par sto rubljev, če greš v rusijo in ostaneš tam ti jih dam...Tibet so aneksirali že angleži, in ravno os Angležev so kitajci prevzeli Tibet, ki se je potem malo osamosvojil, pa potem spet ne, So pa američani že l.1956 delali štalo v Tibeu, ko so organizirali vstajo, ki pa ni uspela.
Prav nič Rusi ne naseljujejo svoje, v Donbasu in na Krimu so Rusi v večini že od nekdaj.
Osamosvojitev - zakaj JA Tibet, Kosovo, Tajvan, Slovenija in zakaj NE Donbas, Krim, Katalonija, Baskija...
Js vidim samo eno skupno točko, Države pod vplivom rusije ali kitajske je treba razbit, (odcepljen del prenest pod vpliv zahoda), države pod vplivom zahoda pa je treba držat skup celovito.
Kaj pa Baski in Katalonci? Pa Irci?Tibetanci so čist drug narod kot Kitajci. Slovenija je bila svoja republika. Tajvan ločen otok, kaki so tam ljudje niti ne vem, vem ps da je marsikaj bilo z napisim Made in Taivan daleč od kitajskega štota. Kosovo, ne spada sem, tam so se šiptarske podgane prerazmnožile in zasedle državo. V tem primeru sem na strani Srbije.
Torej, če prav razumem, je vse večnacionalne države potrebno razbiti na etničnih mejah (po izkušnjah zraven pride preseljevanje ali pokol manjšin, da pa se včasih tudi brez tega), in potem bo šlo samo na bolje?Tibetanci so čist drug narod kot Kitajci. Slovenija je bila svoja republika. Tajvan ločen otok, kaki so tam ljudje niti ne vem, vem ps da je marsikaj bilo z napisim Made in Taivan daleč od kitajskega štota. Kosovo, ne spada sem, tam so se šiptarske podgane prerazmnožile in zasedle državo. V tem primeru sem na strani Srbije.
Torej "najboljsi" clovek bi bil mesanica vseh ras. Meni se pa zdi, da bi blo bolje, ce bi se vsaka rasa malo bolj za sebe drzala.Torej, če prav razumem, je vse večnacionalne države potrebno razbiti na etničnih mejah (po izkušnjah zraven pride preseljevanje ali pokol manjšin, da pa se včasih tudi brez tega), in potem bo šlo samo na bolje?
(Poleg vseh ostalih napak bi šlo tu še za nagrajevanje preteklih ... prestopkov.)
Začnemo (še 1x) z Bosno?
Torej "najboljsi" clovek bi bil mesanica vseh ras. Meni se pa zdi, da bi blo bolje, ce bi se vsaka rasa malo bolj za sebe drzala.
Če smo ravno pri Bosni.... ta kot država nebi smela obstajat. Bosna je umetna tvorba.Torej, če prav razumem, je vse večnacionalne države potrebno razbiti na etničnih mejah (po izkušnjah zraven pride preseljevanje ali pokol manjšin, da pa se včasih tudi brez tega), in potem bo šlo samo na bolje?
(Poleg vseh ostalih napak bi šlo tu še za nagrajevanje preteklih ... prestopkov.)
Začnemo (še 1x) z Bosno?
Če smo ravno pri Bosni.... ta kot država nebi smela obstajat. Bosna je umetna tvorba.
Večina rek se napaja iz himalajskega pogorja.Ma ne, dej povej.
Spet dvojna merila. V vseh konfliktnih državah na svetu nastopa kup inštruktorjev zahodnih držav, pa ni to nikomur mar. Če je človek bivši pilot ali pa trener fuzbala, lahko svoje znanje proda komurkoli.5ta kolona...
Kitajska novači britanske vojaške pilote | 24ur.com
V Veliki Britaniji odmeva novica, da nekdanji britanski vojaški piloti prenašajo svoje znanje na Kitajce. Pred kratkim se je tako na Kitajsko preselilo do 30 pilotov, ki so sklenili letne pogodbe v vrednosti 275.000 evrov.www.24ur.com