Tablica

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
kaj pa acer a200 se ne more primerjati ali kako, cena je solidna....hehe

pozna kdo yarvik, morda še te dobimo :D

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kako se obnesejo kaj YARVIK tablice?

http://www.domex.si/yarvik/tab/

Preprosto preveč je tega, da bi človek vse spremljal. Poglej malo reviewe po netu, se bo že kaj našlo.

Je pa vsaj firma s svojo spletno stranjo, podporo itd... kar je velika razlika proti raznim ''flypad supertouch'', kjer na koncu sploh ne veš kakšno tablico boš dobil - ali bo imela takšen modem, drugačno baterijo, manj ali več priklopov
tongue-1.gif
Jaz sem ravno zaradi tega raje nabavil ''predpotopni'' Samsung Galaxy Tab kot kakšno novo xy tablico.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To velja samo za te plate, ne na splošno oz. ne moreš nek drug računalnik prisilit, da bo polnil tako - razen če se greš električarja, zvežeš 3 ali 4 USB priklope skupaj in držiš pesti
grin1.gif

Boljše je sicer če priklopiš preko USB 3.0, ki podpira do 900 mA, kolikor vem pa je v pripravi nova specifikacija, ki bo omogočala večje napetosti.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Če bo kdo kupoval tablico ... zelo ugodno Lenovo Idea Pad pri Blinqu - klik.

Ne pošiljajo v tujino.

?

Jaz sem tam leto nazaj kupil Thinkpada.

Mogoče je omejeno na ta izdelek, če probaš izbrat tujino napiše, da pošljejo samo v kontinentalno ZDA.

virtualman

Pripravnik
20. avg 2008
79
0
6
jv slovenija
Tale tablica iz TUŠ-a ( TpaD IPS97) :
http://www.tustrgovine.si/katalog/?k=000105891#16&l=1339844950 (na zadnji strani letaka) je čisto spodobna zadeva.
Razlika med oglaševanimi specifikacijami in resničnostjo je taka:
Nima 6000mAh ampak 7800mAh. Ko se poglobiš v drobovje in prebereš iz tablice podatke vidiš, da je to izdelek Shenzen in da se imenuje v resnici MID970A.
naložen je Android 4.0.3 in ima jedro 3.0.8+.
Procesor je allwiner boxchip A10 ( cortex a8 in GPU mali 400). Hitrost je 1.2GHz
Teža, ki sem jo izmeril je 625 grama.
Zunanja velikost tablice je 19 x 24.3 x 1.3 cm. Slikovni del ekrana je 14.7 x 19.5 cm je kapacitivni IPS.
Zadnji del tablice je iz matiranega aluminija.
Tablica ima vgrajene stereo zvočnike in mikrofon. Prednaložen je Skype, ki naj bi tudi delal v video načinu.
Na USB se da priključiti 3G modem, poleg drugih zadev kot napr miš, tipkovnica, zunanji flash spomin,.... Drugače je WIFI b/g/n na razpolago in dela lepo.
Tablica je zelo odzivna predvsem zaradi grafičnega Mali400.
Za ta denar je zadeva zelo uredu in več kot dovolj za internet, igrice in kakšen E-mail pogledat.
Je pa tablic teh in zelo podobnih specifikacij sedaj pravo morje na trgu. Nekateri celo navijejo isti procesor na 1.5GHz, kar po moje nima smisla, ker potem hitreje izprazni baterijo, hitrost je pa že pri tej 1.2GHz solidna.

Toliko na kratko po treh dneh hecanja na tablici.

virtualman

Pripravnik
20. avg 2008
79
0
6
jv slovenija
Ne, bluetootha nima. Baterija z vkljucenim wifi in ves cas na internetu, intenzivno surfanje, zdrzi okoli 5 ur. Nisem pa nasel slovenske tipkovnice, ceprav lvse ostalo zna tudi v slovenscini. Zato nimam sumnikov.

22. jul 2007
13.583
1.764
113
124
Citat:
Uporabnik virtualman pravi:
Ne, bluetootha nima. Baterija z vkljucenim wifi in ves cas na internetu, intenzivno surfanje, zdrzi okoli 5 ur. Nisem pa nasel slovenske tipkovnice, ceprav lvse ostalo zna tudi v slovenscini. Zato nimam sumnikov.
naloži apk. tipke.si

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
O polnjenju preko USB je bilo že govora nekaj sporočil nazaj ... ne bo šlo ...

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Danes sem gledal ACER A200 ICONIA TAB 32Gb.
Kar všečna zadeva, nekje sem zasledil, da se polni izključno preko priloženega polnilca - malo nerodno, da se na da polnit preko USB.
Je že kdo sprobal zadevo?

morda ostaja kak workaround?

Žal ne. To niso MP3 predvajalniki ali telefoni s 1000-1500 mAh, tablice imajo tudi čez 7000 mAh in potrebujejo za polnjenje od 1000 mA naprej (Galaxy Tab recimo 2000 mA), USB pa zagotavlja max 500 mA.

Pa tudi če bi šlo, bi polnjenje 7000 mAh baterije trajalo enih 15 ur, kaj šele iPad 3 s 11.560 mAh...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik brlje pravi:
Zanima me vaše mnenje glede tega

http://www.prestigio.si/products/personal-computers/Tablet_PC/MultiPad_PMP7074B_3G

Lih kar sem jo kupil, prinesel domov in ugotovil da ima vse kar potrebujem, razen ene zadeve,
se ne da polnit prek USB-a kar nujno rabim, večino časa sem v avtu in nevem kaj naj naredim

Poglej na napajalnik kolikšna sta izhodna napetost in tok.
99% je manj (ali enako) 12V, torej rabiš samo malo vezje, da znižaš voltažo, tok pa v avtu itak ni problem tudi, če ga rabi 2A.