Citat:
Uporabnik Steve pravi:
@southpark, apple je bil proti stylusu ker je jobs tako rekel. rekel je da ima clovek 10 lepih stylusov in da ni potrebe se po enem. in ko je on rekel take zadeve, vsi vemo kaj je pomenilo
tip je pac bil trmast. ce me spomin ne vara so oni prvi razvili steklene zaslone za touch interface in so s tem postalj uporabni. ker tisto rezistivno sranje res ni za nobeno uporabo
Obešanje na stylus mi zveni samo na faušijo, da sami niso prvi naredili nekaj takega. Po moje je takrat Jobs nekaj moral pač povedat v odgovor, v resnici pa je vedel, da tehnologija za tablice ni še dovolj razvita, da bi bila zanimiva širši množici. Če bi sami takrat naredili iPad, ta niti slučajno nebi bil tako popularen kot sedaj.
Če samo pogledamo kakšne so bile te prve tablice: 800 mhz Pentium 3, 256 MB RAM, avtonomija 3 ure (v dobrem primeru), touchscreen brez stylusa neuporaben, debelina okoli 2,5 cm in teža od 1,5 kg naprej. Cena pa tudi precej višja kot danes (navite) cene iPadov.
Človek je preprosto počakal na pravi trenutek - da bo tablica dovolj lahka, avtonomija dovolj dolga in hardware dovolj zmogljiv za normalno uporabo. In voila, tablice se prodajajo v milijonih, sam pa je izpadel kot nevemkaki vizionar. Pa vse, kar je naredil je bilo to, da je počakal na pravi trenutek.