Tablica prestigio multipad 8.0

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik retro pravi:
saj ne da je slaba ampak ima, kdaj premalo posodobitev strojne opreme da bi delala brez problema, sam nisem zadovoljen z njo, jo bom prodal, pa verjetno nikoli ker so jim cene nenormalno padle.

Ravno to je problem, ker pri taki znamki največ pušneš. Saj tudi druge izgubijo vrednost ampak za te znamke pa ni zanimanja, saj so vsi recimo tablico drago plačali in bi radi kaj dobili za njo, kupec pa raje doda 20€ pa vzame kakšnega Samsunga, ker je bolj ziher znamka in ni težav z wifi povezavo itd...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Saj nisem mislil tablice kupiti sploh ... potem pa sem šel v trgovino s punco, pa so meli te tablice razstavljene, tako mimo sen šel samo, pa sem se tako mimo grede ustavil pa začel štrckat po njej ... se mi je zdelo kar ok, da je gori par uporabnih aplikacij ipd ... potem pa še je moja začela nekaj pametovati tam, ker ma pač galaxy tab, pa mi je vedno bolj bilo, da jo kupim ... so še meli galaxy tab neki, za 250 eur ... eno pa za 400 pa še nekaj ... Pol sem pa pač šel raje to kupil, ker je bila edina 300 evrov, 400 pa nisem hotel dati za takšno malo sranje, ker potem si rajši prenosnika kupim.

sicer se mi firma prestigio niti malo ni zdela znana, sem prvič slišal za njo ... ampak sem jo vseeno kupil. prodal jo bom zagotovo, edino če je enega lepega dneva ne bom samo skozi okno zabrisal, kot sem že htc telefon enkrat.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Primeren je za vse android naprave. Greš na google play trgovino in so potegneš dol program Nova Luncher, je zastonj, ko boš prvič pritisnil na home tipko te bo tablica vprašala kateri luncher bi rad uporabljal kot privzetega, označiš nova luncher in spodaj obkljukaš da si zapomne tvojo odločitev in je to to. Potem si ga nastaviš po svojih željah.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Saj nisem mislil tablice kupiti sploh ... potem pa sem šel v trgovino s punco, pa so meli te tablice razstavljene, tako mimo sen šel samo, pa sem se tako mimo grede ustavil pa začel štrckat po njej ... se mi je zdelo kar ok, da je gori par uporabnih aplikacij ipd ... potem pa še je moja začela nekaj pametovati tam, ker ma pač galaxy tab, pa mi je vedno bolj bilo, da jo kupim ... so še meli galaxy tab neki, za 250 eur ... eno pa za 400 pa še nekaj ... Pol sem pa pač šel raje to kupil, ker je bila edina 300 evrov, 400 pa nisem hotel dati za takšno malo sranje, ker potem si rajši prenosnika kupim.

sicer se mi firma prestigio niti malo ni zdela znana, sem prvič slišal za njo ... ampak sem jo vseeno kupil. prodal jo bom zagotovo, edino če je enega lepega dneva ne bom samo skozi okno zabrisal, kot sem že htc telefon enkrat.

Šola za drugič
wink-1.gif

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Ne vem, no, včas sem preprosto "sovražil" Prestigio, pa ga niti poznal nisem. A moram reči, da sem s Quad Corovim Prestigiom dobil točno to, kar sem pričakoval (ali točneje, kar pričakuje sin). Prejšnji kitajski izdelek (Tpad) je res šrot od Boškota, tale pa ...

- se ne zatika, niti pri novejših igricah ne (recimo Tpad se pri novih Angryih zatika, ko ...
uf-1.gif
)
- v WI FI se poveže v parih sekundah in potem DELUJE !, medtem ko se Tpadova povezuje (čas izmerim s koledarjem), potem pa page nalaga ko kurjač na parni lokomotivi ... pa tista vsaj nekam gre, ko je nafilana ...)

Edini popolni minus je zvočnik na P Quadu, ta pa je pri Tpadu glasnejši ...

Overall, sem (oz. je) zadovoljen. Staro tablico v roke vzame edino, če je nova prazna ...

Nazadnje urejeno:

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Jah no, zdej pa ... priznam, gre za starejši model z dvojedrnim 1,2 procem (model je neka številka, ne vem zdele), zato ni primerljiv z novejšim Quadkorom, ..... ampak, želel sem povedat, da tudi Prestigio ni slab, če kupiš pravega

Ne vem pa, kaj bi bilo, če bi primerjal dual 1,2 Prestigia z dual 1,2 Tpadom

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Saj ta moja tablica dela še ok ... samo včasih me razpizdi, ko na minuto izgubi povezavo po 5x, pa ko se začnejo posodobitve, tablica dobesedno zmrzne za par dolgih minut.

pitastrudl

Pripravnik
13. jan 2014
40
0
6
Ljubljana
Obišči stran
edini minus teh tablic je podpora, ki jo lahko sam izvajaš, npr. če se kaj zacikla v zvezi z softwareom, lahko sam rešiš, npr. pri samsung tablicah lahko samo potegneš firmware in flešaš še 1x. Potem je še root, in custom romi ki so zame nepogrešljive zadeve. Poceni varjanta so. Vsaj tako jaz gledam iz moje perspektive
smile-1.gif
.

@emptyhead lahko probaš factory reset, če te bo še motilo
smile-1.gif
.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Vse kar je z duo procesorji . je v povprečju za igračkanje daj si nabavi nekaj z qadro jedri in bo dosti bolje in tekoče delovanje, ko sem sam kupil najprej tablico z enim jedrom nisem mogel narediti dejansko nič ko sem jo zamenjal z duo je bila razlika opazna , ko pa sem pred dnevi primerjal isti tip od istega proizvajalca in to z štirimi jedri je bilo neprimerljivo bolje v prid zadnje tablice ,

Nazadnje urejeno:

bander

Pripravnik
7. nov 2009
261
0
16
No pa zaupajte mi kaj delate s tablicami tisti zahtevni uporabniki? Zakaj mora imeti 4 jedrni procesor, za kakšna opravila?

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Bolj kot hitrost delovanja te bo pri tejle z linka razočaral ekran. Tako resolucija kot svetlost/berljivost in velikost - 9 inčna 16:9 tablica je vsaj meni čudna za v roke. Jaz imam ct80c4 t-pada, ki je dimenzijsko kopija iPad minija, in ima zame idealne mere, predvsem pa me je prepričal IPS zaslon. Resolucija bi sicer lahko bila malo boljša ampak ok. Je pa malo drag, če bi moral plačati polno ceno, bi raje pogledal za kakim rabljenim nexusom 7-ko.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
To pišem na T-Padu z dvojedrnim procesorje Cortex A9 1.6 gigaherca.
Za to kaj je namen tablice je zadosti hitra. Za Alter , pogledati spored v Planet Tušu in na IMDB kateri film predvaja trenutno TV je zakon.
Gor naložim slike in nesem pokazati sosedu vikendašu
zmaga.gif

Naloženo imam tudi navodilo za programiranje radiatorskega termostata, manual z telefon Moto G in podobno.
Zakaj bi nekdo za enaki namen potreboval štiri jedre in pozneje še osem, nimam pojma.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Citat:
Uporabnik bander pravi:
No pa zaupajte mi kaj delate s tablicami tisti zahtevni uporabniki? Zakaj mora imeti 4 jedrni procesor, za kakšna opravila?

Imaš otroka(e)? Ko ti otrok reče, da tablica šteka, je čas, da jo zamenjaš. Česar ne veš ti, ve tvoj otrok. Toliko o tem.
Torej, novejše igrice na dualu štekajo, na quadu pač ne.
Za "čisto na easy" je pa dual core čisto dovolj (za kake slikce, za kratek skok na net ipd.)