T2 - televizija

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Samo to je baje res, da mora biti v hiši čimmanjša razdalja med modemom in stb-jem (oz. TVjem) - do 3m. drugače moraš dodat nek ojačevalec, sej ti povejo na informacijah. Koliko pa imaš razdalje od centrale do hiše?

Hm; tole mi da misliti - pravkar namreč vlečem nove kable po bajti; ker gre za tri TVje (čakam optiko) v treh etažah so dolžine kablov precejšnje - od modema 15-20 m direkt kabla do vsake televizije; gre pa za FTP Cat 5 kabel (folija okol), položen v ceveh, v enem kosu (ni štukan,...); zraven v ceveh ni elektrike, le UTP Cat6 kabli za hišno mrežo.

NN - lahko kaj pokomentiraš,... kak nasvet mogoče?
upam da bo delovalo.

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Imam dva TV-a na optiki, drugi je oddaljen od switcha 20 metrov in to na navadnem UTP-u in mi dela brez problemov!

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Gorazdo, dobro napelji kable in poskrbi, da bodo konektorji gor pravilno. Menim, da ne bo težav, ker vidim, da si se dobro "oklopil" in izognil električnih izvorom sevanja.
cool-1.gif

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.054
70
48
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Samo to je baje res, da mora biti v hiši čimmanjša razdalja med modemom in stb-jem (oz. TVjem) - do 3m. drugače moraš dodat nek ojačevalec, sej ti povejo na informacijah. Koliko pa imaš razdalje od centrale do hiše?

Hm; tole mi da misliti - pravkar namreč vlečem nove kable po bajti; ker gre za tri TVje (čakam optiko) v treh etažah so dolžine kablov precejšnje - od modema 15-20 m direkt kabla do vsake televizije; gre pa za FTP Cat 5 kabel (folija okol), položen v ceveh, v enem kosu (ni štukan,...); zraven v ceveh ni elektrike, le UTP Cat6 kabli za hišno mrežo.

NN - lahko kaj pokomentiraš,... kak nasvet mogoče?
upam da bo delovalo.

Če si dal oplaščene FTP kable moraš nujno dati gor take konektorje:
IDB0005.jpg

in jih pravilno zvezat, da je pravilno ozemljen. Če boš dal navaden konektor, bo slabše kot če bi potegnil navaden UTP kabel.

LP

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
ja.. saj jih imam; so že na kablih;
mreža končana; sva se pa s kolegom kar namatrala; pri "TV mreži" (Cat5) je šlo za centimetre kabla, kljub temu, da ga je bilo 75 metrov. Ostal ga je slab meter. Neverjetno, kako metri izginjajo v rebrastih ceveh...
Cat 6 konektorji so na prvi pogled zakomplicirani,... v resnici (ko sestaviš prvega) pa je šala mala; celo bolj enostavno kot zgoraj omenjeni Cat5 trda žila...

jutri vržem par kel malte na dve steni (štemanje)... montiram switche na steno;
v ponedeljek pa morit na šišensko T2... da me priklopijo.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
Že 2 dni hodim do poslovalnice na Celovški; pa mi ne rata ujet (prekmal zaprete...);

Najprej moram itak rešiti še problemček s Teleg-m; na hiši imamo namreč svojo omarico (ob gradnji smo mislili, da bodo telekomovci prestavljali telefonske kable v tla/ulico
hysterical-1.gif
); in delavci od Teleg-m seveda nimajo ključa -> zato je hiša edina v ulci brez potegnjene optike do omarce;
Enkrat sem že enga operativca zahaklal (vlekli so glavne kable po Drenikovi do centrale na Parmovi)a, celo podatke si je zapisal, pa ni bilo nič iz tega.
Včeraj sem jim prek spletnega obrazca na njigovem sajtu poslal obvestilo/prošnjo, da naj me kontaktirajo, pa je telefon ostal nem; bo treba jutri uporabiti staro metodo -
telephone7.gif

Interno mam pa že vse pripravljeno; ravno danes sem zvezal zadnje linije,... vse dela
cheer.gif

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Če si daleč od centrale potem ti ne pomaga dobra hišna napeljava.
Tako da če NN preveri če nisi predaleč, potem hišna napeljava 20m ne bo problem.

gorazdo

Pripravnik
6. avg 2007
323
1
18
Ljubljana
mnja; mal se je zapletlo; tisti, ki so polagali alkaten po ulici niso alkatena "zvezali" na naše cevi; s foršponom ne priejo skoz... mal bo treba kopat;
pohvale Teleg-m za ažurnost (prišli so isti dan ko sem jih klical);