T2 - problem

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Včeraj zvečer smo doma prižgal TV in T2 TV sprejemnik. Sprejemnik je najprej nekaj časa rabil da je sploh prišel na programe. Potem je pa po dobri uri in pol se sam ugasnil in se neuspešno hotel nazaj prižgati, pri tem je vrgel vn varovalke in skuril računalnik.... T2 sprejemnik za TV ne dela sploh zdej....Kaj zdej naredit.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Mogoče nora ideja, a vseeno. Kaj če bi na T2 poklical in povedal, kaj se je zgodilo.
stupid-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Mah glej mene bolj skrbi za kompjuter kot pa za un T2. kdo mi bo plaču napajalnik.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Mah glej mene bolj skrbi za kompjuter kot pa za un T2. kdo mi bo plaču napajalnik.
Če ti je njihova oprema skurila mašino, teži do konca. Ne daj jim nič, dokler ne rešiš, magari se zmeni, da še kdo pregleda, drugače bodo tulili, da si ti skuril z mikserjem al pa sesalcem.

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
V večini primerov pokličeš in ti prinesejo novega. Saj že sami vedo, kaka jajca imajo.
Je pa vprašanje, če imajo še te robe, glede na likvidnostne probleme in to da jih verjetno dobavitelji dajejo na šit listo.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Fant bi rad napajalnik za racunalo ... Na sreco gre pogosto samo cevna varovalka, ki je notri. Cca. pol evra, a vseeno ni pametno preizkusati s svojim racunalnikom, ampak raje s kaksnimi random komponentami (samo da obremenijo napajalnik, da se zazene ali pa spet skremira varovalko).

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Toncek pravi:
V večini primerov pokličeš in ti prinesejo novega. Saj že sami vedo, kaka jajca imajo.
Je pa vprašanje, če imajo še te robe, glede na likvidnostne probleme in to da jih verjetno dobavitelji dajejo na šit listo.

Zanimivo, da se v zadnejmu casu pojavlja kar veliko problemov tudi z Sagemovimi napajalci
sprasujem se.gif

Za Velikonocne praznike sem nastel tri pri svojemu ozjemu sorodstvu in bliznji okolici
grims-1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
ksz.. Če se ne motim so napajalniki od istega proizvajalca. Le, da je pri Motoroli stb 5V, za Sagema pa je 12V. To je standarden problem, pri teh napravah. Če delujejo 24/7, nekateri jih niti ne izklapljajo (preko daljinca), ko gredo spat in stream teče.

Pa to se ne dogaja samo pri nas. Poglejte malo forume po svetu, je enak problem.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če je dimenzioniranje v riti, da se prišpara 5 eurocentov na napajalnik, je pač tako. Pa še proda se jih potem ful, ker enkrat na dve leti crknejo. Praviloma po izteku garancije. Biznis skratka.
smile-1.gif

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Hja, če gre za večjo količino in je lastnik naprave operater se lahko tule lep denar obrne. Če je pa lastnik naročnik pa tudi, vprašanje kako je potem z dobavo za 1 kos, itd. Običajno crkne, ko nekaj najbolj potrebuješ. Meni je enkrat za scaner crknil adapter, pa ga nisem nikjer dobil. Sem pol vzel nek univerzalc in nastavil ustrezno voltažo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Meni je napajalc od T-2 že trikrat crknil.
smile-1.gif

Je pa tako, te reči resnično crkujejo samo, če so slabo načrtovane. Problem je pa ta, ki sem ga omenil.

Je pa na operaterju, da potem dobavitelja nabrca v rit, sploh pri konceptu, ki ga ima T-2, kjer ima končni uporabnik opremo le v uporabi in oni nosijo stroške teh crkovanj, od napajalnikov do pošiljanja terencev naokoli menjavat jajca, kar je največji strošek.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Pa imaš sedaj že nov tip ali še ta star? Napajalc (Levi je star, desno nov). Slika je od napajalnika za modem.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Pred cca enim letom je tudi pri nas crknil napajalnik od aminota.Sem poklical hlepdesk in naslednji dan je serviser ki se je vozil mimo dostavil na dom
cool-1.gif

Od takrat ni kakih težav.

Lp.