T-2 vprašanje

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Za spremembo modela ni veliko opcij, ali nižanje stroškov, kar pomeni ustavitev vlaganja v omrežje, ali dvig cen. Slednje je bolj logično. Ne vidim razloga da bi prišel v lastniško strukture tuj lastnik ki nima poslov v Sloveniji, saj T-2 je nima tako velikega tržnega deleža, da bi bil vstop smiselen, je pa dobra alternative. Predvsem cenovno. Če se pa cene dvignejeo pa padejo na nivo Amisa. Ok, optike je kar nekaj, vendar poslovni model bo vseeno moral biti pozoitivno naravnan. Najbolj bi z nakupom pridobili domači operaterji, Telekom, Telemach, Amis, Tuš Telekom. Od naštetih trenutni ni nihče finančno sposoben za tak zalogaj, razen Telekoma. Lahko se pa tudi v končni fazi zgodi da Telekom kupi T-2 posredno preko neke tuje firme, ki jo ima v lasti. Bo še zanimivo. Ker če UPC zapušča Telemach s 150.000 uporabniki, nikakor ne vidim logike da bi v pol manjši in nedobičkonosen T-2 prišel nek tuj velikan.

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
235
11
18
Z`dežele
Imam občutek, da odkar je nastal T-2, že čakajo pogrebci v vrsti in upajo na propad firme. Mogoče jim je pa res tak trn v peti?

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
No...ni vseeno kdo jih kupi.

Konec koncev bo moral novi lastnik poskrbeti za spremembo poslovnega modela, ki danes nosi 15-20 mio izgube na letni ravni. Se bojim, da to pomeni dvig cen storitev.
Dej ne natepavaj prosim.
hysterical-1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Kako nekdo vedno vse rutinsko zanika, o dogajanju glede slabih novic za T-2, in to tudi prizna z razogom optimizma, lahko osvežiš z branjem svojih postov na svojem forumu. klik

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
No, kar povej kaj te je zmotilo.

Praviš, da podatek o letni izgubi ne drži? Maš kakšen alternativni podatek?

Emmm, več kot 20M mogoče?
confused-1.gif

Ne mi zamerit, samo jaz moram Alkalaja, emm, sorry NN vedno, kjer ga srečam, malo drezat. NN
nahrung002.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Če smo že pri tem. Kolk je bilo investicij? Je kdo pripravljen v pol leta plačat linijo do sebe in nato plačevat enako naročnino naslednjih nekaj 10 let?

V tej fazi o bilančni izgubi tega podjetja pomoje nima smisla razpredat. Firma rabi zunanji kapital, če se hoče v sprejemljivem obdobju razširit. Če se bo delalo le s prihodki bi nekaj 10 let pokrivali ozemlje SLO.
Večji problem je in bo, če bodo kanali (so ali niso plačani vendar narejeni), ki bi se letos morali napolnit ostali prazni in se finančni krog ne bo začel vrtet.

Se pa verjetno vsi strinjamo da rabimo alternative, čeprav smo trenutno dobili zelo drage medomrežne klice (ne le iz T2)...

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
i još malo:

DEM: Zvonovih bosanskih delnic ne vzamemo

Zvon Ena je kot dodatno garancijo ponudil le vrednostne papirje dveh bosanskih družb

Zvon Ena Holding [ZVHR 2,94 -1,67%]je Dravskim elektrarnam Maribor (DEM) sicer poslal seznam dodatnih zavarovanj za 21 milijonov posojila, a z njim nikakor niso zadovoljni. "Delnice obeh investicijskih podjetij iz Bosne in Hercegovine so skupaj vredne le 300 tisoč evrov," so zdaj že nekoliko jezni na DEM.

"Zvon smo zavrnili in jim dali čas samo še do petka. Če do takrat ne bodo predlagali kaj primernejšega, bomo takoj začeli postopek izterjave. Zdaj je pa dovolj, to je neresno, poleg tega nam jemlje absolutno preveč časa," je bil odločen prvi nadzornik DEM Viljem Pozeb. Spomnimo, DEM je Zvonu leta 2007, takrat ga je vodil Damijan Koletnik, posodil 21 milijonov evrov. Čeprav je datum plačila zapadel že pred meseci, Zvon denarja, kljub opozorilom, še vedno ni vrnil.

DEM bo sam preveril, kaj je z Abanko, NLB, Heliosom

Kot pravi Pozeb, imajo trenutno posojilo zavarovano z zemljiščem na Braču (na katerem imajo hipoteko) in šestimi menicami. "Za zemljo sploh še ne vemo, koliko je vredna, cenitev dobimo ta teden, menice pa niso ravno idealna garancija. Še zlasti, če je podjetje v tako velikih težavah, kot je Zvon.

Pa tudi sicer imamo z menicami precej slabe izkušnje," je včeraj ocenil sogovornik in dodaja: "Zato se bomo že jutri pri KDD pozanimali, kako je z njihovimi drugimi naložbami, recimo Abanko [ABKN NP], NLB , Heliosom [HDOG 389,45 +7,73%]. Torej, ali so tudi ti deleži zastavljeni, tako kot T-2 , ali ne."

NN, buče in laži a?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Seveda bi vsak počel tako. Jaz sem optimist in sem prepričan, da večina folka ni skorumpiranega in pokvarjenega do obisti.

Seveda, večina je poštenih in neskorumpiranih... Dokler ne dobijo priložnosti za...

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Dobro povedano! Tudi jaz bi hitro zapadel skušnjavi, če bi kdaj po kakšnem bedastem naključju postal Državni organ - pričelo bi se trpanje žepov, najemanje simpatičnih tajnic, bila bi draga in razkošna kosila, bedasto obnašanje v javnosti, pripravljanje populističnih floskul za topoumno rajo, ki bi rjula od zadovoljstva in še in še.
cool-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Dobro povedano! Tudi jaz bi hitro zapadel skušnjavi, če bi kdaj po kakšnem bedastem naključju postal Državni organ - pričelo bi se trpanje žepov, najemanje simpatičnih tajnic, bila bi draga in razkošna kosila, bedasto obnašanje v javnosti, pripravljanje populističnih floskul za topoumno rajo, ki bi rjula od zadovoljstva in še in še.
cool-1.gif

Torej bi bila edina razlika od sedaj to, da bi imel več denarja in (lepšo) tajnico.
evil.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Se pač v Sloveniji dogajajo svinjarije. Če kriza z*ebe cerkev in državo, potem se bo začela demokracija. Da se bo pa optika gradila na račun škofije oz. nas ( dolgove bomo pa nosli državljani) , pa ne vidim nobene prihodnosti. Če nimaš za sabo cerkve, države ali kakega tajkuna ne moreš delati takšne svinjarije, da imaš firmo in miljone izgube, pa čeprav imaš v "poslovnem načrtu" načrtovano, da boš čez 20 let posloval pozitivno. Ali lahko jaz takšno podjetje ustanovim ? Za čisto vsak cent bi me je*al v glavo, tam ko se pa miljoni obračajo pa nič. In zato sem zagovornik, da se T-2 proda po hitrem postopku, samo če se bo prodal se bo prodal samo na papirju v vsakem primeru bomo pa dolgove nosila cerkev oz. mi.

Nazadnje urejeno: