T-2 vprašanje

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
Po pogodbi: statičen 1, dinamičen 2.

Če si pravna oseba pa po dogovoru več statičnih.

Nazadnje urejeno:

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
jezen.gif

Sodelavec je še pozimi imel 4 dinamične ipje.
17758-icon_confused.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Telekom?!! Jaz sprašujem za t-2, ker majo take fajn pakete. Za isto ceno, kot mam zdaj 4/0,5 mb, dobim pri t-2 - 5/5 mb.Na telekom ne grem.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
saj vem, ponudil sem ti ALTERnativo
grin1.gif

pri telekomu majo tud take fajne pakete
smile-1.gif

t-2 se nebo lep cas v mb...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
A tako. Bom pogledal pakete, pa da vidim kak so radodarni. Imas kake izkusnje s telekomom, ne zaj ravno z optiko, ampak nasplošno. Zajbava kaj net, dosti prekinitev-popravil itd.?? Lahko tudi kaj o optiki, ker dejansko razen tega, da gre po optičnih kablih, nič kaj ne vem.

Še nekaj. jaz sem zdaj še tak za dobro leto vezan pri trieri in do takrat nimm namena it kam drugam. Zato sem mi ne mudi z optiko pri t-2. Drugo leto okoli novembra pa bi že lahko bila tudi v mb.
confused-1.gif

Kak pa zgleda, če predčasno rekinem pogodbo? Kolko je treba recimo plačat. Zdaj dajem 26 eur na mesec.

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Ko se že glede optike pogovarjate. Kakšna je pa kaj zadeva v Celju glede Gratelove optike ?

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Ko se že glede optike pogovarjate. Kakšna je pa kaj zadeva v Celju glede Gratelove optike ?

V Celju nič, razen da so zbirali soglasja ... potem pa tišina ...

Je pa precej optike po Celju razpeljal Elektro Turnšek in baje bo enkrat ponujal tudi FTTH
smile-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Imas kake izkusnje s telekomom, ne zaj ravno z optiko, ampak nasplošno. Zajbava kaj net, dosti prekinitev-popravil itd.?? Lahko tudi kaj o optiki, ker dejansko razen tega, da gre po optičnih kablih, nič kaj ne vem.

imam izkusnje s siolom in t2. trenutno uporabljamo slednjega. imel sem siol ADSL, delovalo je BP, v nos nam je sla edino cena, ker sem imel se tisti stari paket. t2 VDSL se uporablja eno leto. vcasih je skoz ob cetrtkih ponoci redno ven metalo, zdaj tega ne opazim, s tujino je linija ok (siol je imel s tujino nazadnje baje eno vecjo prekinitev!). me pa moti to, da imamo ISDN in VDSL, ki se ne moreta med seboj in me ob vsakem prihodnem in odhodnem klicu vrze z neta. baje se da to tud zrihtat tako, da t2 sporocis napako, t2 posljejo zahtevek na telekom in pol se to tak dalje rihta. no, in tukaj pridemo do slavnega t2 helpdeska in odnosa do strank. neprofesionalnost na kubik, da o neprijaznem monterju ne govorimo (kaj takega se nisem dozivel, budala na kvadrat, obnasal se je kot da mu dol visi za vse, pa se nesramen je bil, on si je kr drznil spremenit paket, itd.), seveda se ni nic uredilo kar se tice tega problema. pri nas telekom pospeseno dela optiko, cene so podobne pri t2 in telekomu, profesionalnost je pri slednjih vecja, ponujajo tudi 12Mbit, torej za 2Mbit vec kot pri t2... predvsem pa zaradi odnosa mi grejo t2 posteno v nos.

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik civil pravi:
jezen.gif

Sodelavec je še pozimi imel 4 dinamične ipje.
17758-icon_confused.gif

Če si naročnik kot fizična oseba in zaprosiš za dinamiko lahko preko modema priklopiš največ 2 osebna računalnika torej dobiš 2 dinamična ip-ja. Zgodba je malo drugačna, če si poslovni uporabnik oziroma pravne osebe tam ti pripadajo malo več statičnih naslovov.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:

V Celju nič, razen da so zbirali soglasja ... potem pa tišina ...

Je pa precej optike po Celju razpeljal Elektro Turnšek in baje bo enkrat ponujal tudi FTTH
smile-1.gif
V novi vasi sedaj po blokih montirajo debele plastične kanale z napisom www.telekom.si .
Tako da ne vem če bo imel gratel kaj tu zraven.