Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Imas kake izkusnje s telekomom, ne zaj ravno z optiko, ampak nasplošno. Zajbava kaj net, dosti prekinitev-popravil itd.?? Lahko tudi kaj o optiki, ker dejansko razen tega, da gre po optičnih kablih, nič kaj ne vem.
imam izkusnje s siolom in t2. trenutno uporabljamo slednjega. imel sem siol ADSL, delovalo je BP, v nos nam je sla edino cena, ker sem imel se tisti stari paket. t2 VDSL se uporablja eno leto. vcasih je skoz ob cetrtkih ponoci redno ven metalo, zdaj tega ne opazim, s tujino je linija ok (siol je imel s tujino nazadnje baje eno vecjo prekinitev!). me pa moti to, da imamo ISDN in VDSL, ki se ne moreta med seboj in me ob vsakem prihodnem in odhodnem klicu vrze z neta. baje se da to tud zrihtat tako, da t2 sporocis napako, t2 posljejo zahtevek na telekom in pol se to tak dalje rihta. no, in tukaj pridemo do slavnega t2 helpdeska in odnosa do strank. neprofesionalnost na kubik, da o neprijaznem monterju ne govorimo (kaj takega se nisem dozivel, budala na kvadrat, obnasal se je kot da mu dol visi za vse, pa se nesramen je bil, on si je kr drznil spremenit paket, itd.), seveda se ni nic uredilo kar se tice tega problema. pri nas telekom pospeseno dela optiko, cene so podobne pri t2 in telekomu, profesionalnost je pri slednjih vecja, ponujajo tudi 12Mbit, torej za 2Mbit vec kot pri t2... predvsem pa zaradi odnosa mi grejo t2 posteno v nos.