T-2: potrjeno :)

erikson

Guru
25. avg 2007
22.290
6.118
113
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Če bi pa šli upniki tožiti tirmo, pa bi lahko dobili več 150% tistega, kar jim dolgujejo.
Kaj ti pomaga, če pa teh 150% (čez par let, ko se stvari na sodišču končajo) nimaš kje vzeti?
priden.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Kok nimaš nič za vzeti ? Od kapitala res ne, ker je že vse šlo v žepe. Lahko jim pa vzamejo kakšno prestižno vilo, jahto, prestižni avto, jahto ali pa naj gredo delati družbeno koristna dela, tako dolgo dokler ne odplačajo dolgov upnikom. Seveda bi še marsikater tajkun dobil kredit od kake banke na dobro ime. Pa smo spet na začetku.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
CIAy, si pa utopist. Da od unih modelov izterjaš osebno premoženje, je v Sloveniji utopija. Pri nas se noben ne upa tožit niti uprave, niti nadzornikov Zvonov. Vsi samo jokajo, kako so jih pokradli, da bi jih nekdo odškodninsko tožil in celo spisal kazenske ovadbe, pa ni jajc. Deloma tudi zato, ker Gospod Davkoplačevalec vse pokrije. Sploh minuse bank.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
In zakaj naj bi se potem imenovala "družba z omejeno odgovornostjo", če naj bi družbeniki odgovarjali neomejeno? Direktorji so itak samo zaposlenci, "regresi" pa so skorajda obvezni.

Iz zgodbe T-2: večina upnikov je glasovala za prisilno poravnavo, za stečaj je bil samo Telekom, ki mu je mrtev T-2 več vreden kot tistih par cekinov, ki mu jih je dolžen. Za ostale upnike je več vredna delujoča družba, kot da jo dobijo po kosih.

Vsekakor pa: ne posojaj oziroma dobavljaj robe tistemu, za katerega meniš, da ti ne bo mogel vrniti oziroma plačati. Če začne država podjetja "ščititi" pred lastno neumnostjo, tedaj je šele kriza - dobiš goro papirologije in birokratskih omejitev in seveda neto negativen učinek na gospodarstvo...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
In kaj ima to veze s tem, da so pomagali podjetje spraviti na kant s svojo požrešnostjo in neodgovornostjo?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
CIAy, si pa utopist. Da od unih modelov izterjaš osebno premoženje, je v Sloveniji utopija. Pri nas se noben ne upa tožit niti uprave, niti nadzornikov Zvonov. Vsi samo jokajo, kako so jih pokradli, da bi jih nekdo odškodninsko tožil in celo spisal kazenske ovadbe, pa ni jajc. Deloma tudi zato, ker Gospod Davkoplačevalec vse pokrije. Sploh minuse bank.

V tem je pa problem. Sej je že bilo večkrat po TV, kako imajo Nemci in Avstrijci urejeno. Me zanima koliko bi se jih igralo z ognjem. Bi ti malo prpa delala, če bi vedel, da lahko ostaneš brez premoženja, določeno obdobje ne smeš imeti podjetja, še probleme imaš pri nakupu avta, mobitela. In jaz sem zaradi 372 € ( enega računa, ki ga nisem plačal) imel probleme v Nemčiji. Še kredita ne moreš vzeti in s v bistvu kot en kup dreka. Enostavno dobiš iz sodišča pošto, pa te potem tam olupijo. Čeprav sem dostavil vso dokumentacijo ipd, me vsaj niso kaznovali in nimam nobenih sankcij, kar se tiče podjetništva, ker je pač bilo razvidno da za nastale razmere nisem kriv sam. Ampak je iz tistih 372 € ( računa nisem plačal 67 dni) na koncu plačal 592 €.
V tujini gre postopek tako: Najprej tožba, potem pa ko upniki zmagajao gre podjetje h vragu. Ne pa da je pri nas stečaj ali prisilka kot neke vrste popust na zvestobo gospodarskega kriminala.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
In da ne bo kdo mislil, da bo z menjavo vlade kaj boljše. Oboji imajo polna usta poštenja, pravičnosti in sociale. Boj se tistega, ki to tako z lahkoto trosi naokoli.
Oboji so isti, samo kriminalni akterji se malo premešajo, pa še to ne povsem.