T-2 plačilo izvedbe preklica pogodbe

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Telefonski klici znotraj istega ponudnika so ZASTONJ.
Dobri novi časi!
cheer.gif

wink-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.718
1.516
113
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Od decemra 2005 sem bil zvesti uporabnik VDSL storitev od ponudnika T-2. Kljub 300 meterski bližini centrale kjer VDSL pride do izraza, so drugi ponudniki postali ugodnejši. Po opravljeni zamenjavi ponudnika sem dobil položnico za "izvedbo preklica pogodbe" katerega računajo okrog 20€. Na drugih forumih sem zasledil jezo zaradi takšnega obračunavanja z naročniki, pa me zanima če so mogoče kakšne nove zakonske spremembe (apek, varstvo potrošnikov) na katere se lahko sklicujem, Drugače plačam in grdobijo zapomnim za vedno
10.gif

o9n-T-22.jpg

Nimaš kaj, sem plačal tudi sam.
tongue-1.gif

In sem danes spet na T-2, zadovoljen, ker je omrežje preprosto najboljše pri nas...

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik midi pravi:
... pobiranje opreme pri stranki je zastonj...

Tudi pri nas smo plačali T-2 lepo popotnico ob odpovedi naročniškega razmerja (25€); nanese skoraj še za en mesečni račun. Tržno pa niso naravnani - mogoče bi si človek zaželel kdaj priti nazaj, ampak take grenke popotnice ti ostanejo v spominu.

Tudi opreme ne pobirajo več sami, ampak dobiš v osorno-uradnem jeziku napisano obvestilo, da moraš v določenem roku vrniti vse naprave v originalnih (!) embalažah. K sreči smo jih po mnogih letih naročniškega razmerja našli zadaj v neki omari.

Verjamem, da smo jim njihove naprave in "stroške" preklica naročniškega razmerja v času, ko smo bili njihova stranka, večkratno poplačali. Skratka ob slovesu dobiš za leta zvestobe grdo, užaljeno popotnico, namesto zahvale.

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Se pridružujem ambrozu, sem tudi sam dobil ob prekinitvi naroč. razmerja lepo obvestilo naj vrnem opremo v originalni embalaži (v roku 8h dneh na enega od navedenih naslovov, sicer mi jo bodo zaračunali), čeprav so mi v njihovi poslovalnici zatrdili, da jo pridejo tehniki iskat, brez dodatnih stroškov.

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.414
9.691
113
EU
K meni je prišel tehnik od T-2 s kombijem po opremo. Vseh škatel nisem mogel najti, zato sem uporabil približne velikosti od drugih naprav. Škatle sem razstavil in sestavil zopet da so zunanji napisi ostali znotraj. Sem to razložil tehniku, in je samo preveril serijske številke , ter podpisal prevzemni list.
Tako smo zaključili s T-2.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
In kam ste se selili zadnji trije?

T2 je v zadnjem letu pridobil največ novih strank btw.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.553
456
83
Jap. ampak nekako mi ni jasno zakaj. Ne vem sicer kako bi na zadevo gledal če bi iskal budget varinato. A zaenkrat sem se pripravljen striči za 1080i TV kanale.

Plačilo prekinitve je dobra zaščita, da se folk po vsaki sapici ne obrača in ga ne odvračajo s plačilom priklopa. Tako kot je Tekomov rabat na stalnost suma sumarum v podobni funkciji. Sicer je zadeva (bojda zaradi APEK-a) razvodenela ampak tisti, ki smo ostali na prastari pogodbi smo na -10%.
In ti me držijo, da ko ga TS marketingarji začnejo srat, ostanem. S časom se zadeve popravijo.
Če se nekje pojavi nekdo in mi ponudi T-2 optiko (nekdo, ki bo zvezal centralo in našo lokacijo prek davno nameščenih cevi) pojma nimam kaj bom naredil. Optika je po eni strani nujna a prek xDSL imam trenutno na TS spet več kot mi T-2 lahko ponudi.
T-2 nima kar nekaj HD kanalov, ki jih ima TS. In hudiča ravno to gledam.
SK sploh v shemi nimam, da ne bo kdo napak razmišljal.
Je pa 61€ mesečno + prek zime vzamem še HBO v akciji zaradi HBO GO (T-2 kolker vem nima) veliko. In bi z veseljem našel operaterja, ki bi mi zagotovil kakih 25-30 HD kanalov. + 8 "slavnih" za kakih 10-12€ manj. A "lumpi" so se lepo zmenili in eni popolnma drugi delno ukinili HD pakete, ki bi jih stranka lahko naročila na minimalno shemo ali le na 8 "zakonskih" (ti misim da še veljajo ali se je kaj spremenilo?).

tony

Guru
23. jul 2007
9.718
1.516
113
To samo malo strašijo, jaz sem brez problema vrnil CPE enoto brez škatle, ker je ta pač splesnela...
zmaga.gif

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Citat:
Uporabnik titov pravi:
In kam ste se selili zadnji trije?

T2 je v zadnjem letu pridobil največ novih strank btw.
Selitev na paketno ponudbo lokalnega kabelskega operaterja. Definitivno dražje kot kakšna osnovna paketna ponudba T2 (še vedno pa ceneje kot plačevati vsako storitev drugemu operaterju posebej), ampak IPTV (še en daljinec, neznosno počas vmsesnik in slabša programska shema, možnost 3 TVjev mogoča?) je po videnem nekaj, kar pri nas nebi prišlo v poštev še posebej, ker optika zaenkrat še ni v ožjem planu na našem koncu.

Nazadnje urejeno:

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Naabo pravi:
ampak IPTV (še en daljinec, neznosno počas vmsesnik in slabša programska shema, možnost 3 TVjev mogoča?) je po videnem nekaj, kar pri nas nebi prišlo v poštev še posebej, ker optika zaenkrat še ni v ožjem planu na našem koncu.

Ha, ha. Kot kaže si šel na kabelsko, ki še nima digitalne sheme. Ko jo boste imeli, boste imeli tudi dva daljinca. No, razen, če imate conax kartico. Drugače pa novi TVji počasneje preklapljajo med kanali. Največ izkušenj imam z LG, ki katastrofalno počasi menja kanale, zato je premikanje kanalov preko T2 STBja svetlobno hitro.
aplauz.gif

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Citat:
Uporabnik Naabo pravi:
ampak IPTV (še en daljinec, neznosno počas vmsesnik in slabša programska shema, možnost 3 TVjev mogoča?) je po videnem nekaj, kar pri nas nebi prišlo v poštev še posebej, ker optika zaenkrat še ni v ožjem planu na našem koncu.

Ha, ha. Kot kaže si šel na kabelsko, ki še nima digitalne sheme. Ko jo boste imeli, boste imeli tudi dva daljinca. No, razen, če imate conax kartico. Drugače pa novi TVji počasneje preklapljajo med kanali. Največ izkušenj imam z LG, ki katastrofalno počasi menja kanale, zato je premikanje kanalov preko T2 STBja svetlobno hitro.
aplauz.gif

Se hecaš, jasno da digitalna in jasno da imamo conax kartice in Samsungi razmeroma hitro preklapljajo v primerjavi s T2jevim boxom. Saj pravim, pri nas je samo možnost VDSLja in ne vem če bi šlo skozi istočasno internet 30/2 in 3je TVji...

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Ampak s Conax karticami ni VODa, Časovnega zamika, pametnega EPGja, ...
redface-1.gif

Slej kot prej boš imel dva daljinca.

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Ampak s Conax karticami ni VODa, Časovnega zamika, pametnega EPGja, ...
redface-1.gif

Slej kot prej boš imel dva daljinca.
Hm, nobene od teh funkcij ne koristim niti ne pogrešam (časovni zamik celo podpira eden od TVjev). Recimo da me VOD in časovni zamik sploh ne zanimata, kaj pridobim s pametnim EPGjem?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Naabo pravi:
Hm, nobene od teh funkcij ne koristim niti ne pogrešam (časovni zamik celo podpira eden od TVjev). Recimo da me VOD in časovni zamik sploh ne zanimata, kaj pridobim s pametnim EPGjem?
Si podoben kot moj pokojni oče. Pred davnimi leti je zavračal nakup barvne TV z argumenti: Bodo na barvni TV naši hitreje smučali? Bo na barvni TV kaj manj slabih novic v poročilih?...
bonk.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Če dejansko gledaš TV, je časovni zamik ena najboljših funkcij. No če ga nimaš, pol tega seveda ne pogrešaš.

Preklaplja pa sliko nahitreje siol, na kanalih, ki imajo omogočen hitri preklop, cca pol sekunde.

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Si podoben kot moj pokojni oče. Pred davnimi leti je zavračal nakup barvne TV z argumenti: Bodo na barvni TV naši hitreje smučali? Bo na barvni TV kaj manj slabih novic v poročilih?...
bonk.gif
Ne vem če je tale primerjava ravno na mestu. Res, pretirano ne gledam TVja, niti nimam časa. Da bi športne prenose gledal z zamikom mi nekako ni, serije in filme si dobim drugje. Če si kakšno zadevo želim pogledati kdaj drugič si jo pač posnamem. Vsakemu svoje, tisti ki gledajo TV po 8 ur na dan jasno da jim vse te možnosti pridejo prav, drugi ki prižgejo TV za kakšno uro, vmes pa počnejo še kaj drugega jim pa le te kaj dosti ne pomenijo.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ravno za tiste, ki nimajo veliko časa za TV, je ogled nazaj idealen. Prvič ti ni treba razmišljati kaj boš snemal, samo preletiš spored za nazaj, če je bilo kaj pametnega in gledaš takrat ko imaš čas. Drugič, na fastforward preskočiš vse reklame, torej porabiš manj časa za ogled. In tretjič, če vmes delaš kaj drugega, lahko seveda pritisneš pavzo, narediš, gledaš naprej.

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Se strinjam, stvar je lahko zelo uporabna. Ampak tele časovne funkcije so za doplačilo (razen v dražjih paketih)? Ima SIOL mogoče kaj boljši vmesnik, ker meni se zdi od T2ja grd in počasen...

Aja, pa vse omenjene storitve o katerih sedaj debatiramo so na voljo tudi pri kabelski z uporabo sprejemnika ki ti ga ponujajo...

Nazadnje urejeno:

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tako je, največ jih je izgubil Telekom in to skoraj v vseh segmetih svoje prodaje.
Iz Q2/2013 na Q3/2013, če gledamo na optiki, jih je telekom izgubil 0,3%, T-2 pa 0,5%.
je pa Amis, ki se šverca na drugih omrežjih pridobil 0,9%.
Je pa zanimivo,da Simobil izgublja tržni delež...