T-2 plačilo izvedbe preklica pogodbe

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.414
9.691
113
EU
Od decemra 2005 sem bil zvesti uporabnik VDSL storitev od ponudnika T-2. Kljub 300 meterski bližini centrale kjer VDSL pride do izraza, so drugi ponudniki postali ugodnejši. Po opravljeni zamenjavi ponudnika sem dobil položnico za "izvedbo preklica pogodbe" katerega računajo okrog 20€. Na drugih forumih sem zasledil jezo zaradi takšnega obračunavanja z naročniki, pa me zanima če so mogoče kakšne nove zakonske spremembe (apek, varstvo potrošnikov) na katere se lahko sklicujem, Drugače plačam in grdobijo zapomnim za vedno
10.gif

o9n-T-22.jpg

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Poglej splošne pogoje, 23.a člen. Piše, da ti ob preklicu naročniškega razmerja zaračunajo stroške izvedbe. Če ob podpisu pogodbe nisi imel tega v splošnih pogojih so ti sigurno, če so se pogoji spremenili, ponudili, da prekineš brez stroškov. To je to.

EDIT:
Sem najdel splošne pogoje iz 2005 in tega ni bilo noter. Žal nisi prekinil pravočasno pogodbe, da bi lahko brezplačno odpovedal razmerje.

Nazadnje urejeno:

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Jaz sem imel isto zadevo in tudi napisal pritožbo na t2.
Obrazložitev je bila, da so vmes spremenili pogoje, te nove pogoje javno na internetu predstavili in sem imel možnost odstopiti od pogodbe v 30-ih dneh brez stroškov. Ker pa tega nisem storil, kasneje avtomatsko velja strošek odpovedi pogodbenega razmerja 20€.
Tako sem prišel do spoznanja, da v sloveniji ne velja nobena pogodba ki jo podpišeš. Vsako lahko nekdo enostransko spremeni, stroške pa vedno nosimo mi.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.570
6.312
113
Ker gre za VDSL, bo del tega denarja sicer dobil Telekom (11,74 EUR).

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
In kaj ima to veze? On je imel sklenjeno pogodbo s T2 in ga ne zanima kako imajo oni dogovorjeno s Telekomom...

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
Telekom pa ima sklenjeno z Kekec pašteto...

nekako v tem stilu... jejo jo tudi na T2...

tole je pa topic
T-2 plačilo izvedbe preklica pogodbe

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:...
Tako sem prišel do spoznanja, da v sloveniji ne velja nobena pogodba ki jo podpišeš. Vsako lahko nekdo enostransko spremeni, stroške pa vedno nosimo mi.
Pogodbe v Sloveniji še kako veljajo, le Slovenci jih nismo navajeni brati. Od tistih nekaj, kateri jih pred podpisom slučajno preberejo je pa večina itak funkcionalno nepismena in zapisanega sploh ne razume.

Vzemi pogodbo v roke on jo preberi. V njej bo zagotovo člen o splošnih pogojih.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.570
6.312
113
Citat:
Uporabnik Jiggler pravi:
In kaj ima to veze? On je imel sklenjeno pogodbo s T2 in ga ne zanima kako imajo oni dogovorjeno s Telekomom...
Da ne bo imel občutka, da T-2 računa "kar nekaj". Tudi njim odjava povzroči stroške.

Sicer pa je bilo o tem strošku ob uvedbi veliko govora, ampak pač niste bili pozorni.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ta strošek odjave ima amis, in tudi TS. Pogoje lahko ponudnik vedno spremeni. Običajno so novi objavljeni na spletni strani. Takrat imaš 30 dni časa da odstopiš od pogodbe brez posledic.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mene zanima na kakšen način preračunajo ekonomiko pri teh stvareh. Meni bi se zdelo normalno, da bi se trudili izgubljeno stranko pridobit nazaj, ne pa poskrbet, da jim na koncu na smrt zameri.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ampak neka varovalka pa mora tukaj biti? Kaj pa če bi znesek postavili na 100€? 1000€? Se spomnim, pred časom so tudi banke imele podobne zneske za prekinitev računa, pa so sedaj se mi zdi povsod nižji, se mi zdi da je bila celo neka direktiva.

Pa kdo ve točna zneska za isto stvar pri TS in Amisu? Mislim za normalno prekinitev pogodbe, ne če imaš kak aneks.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.414
9.691
113
EU
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Ampak neka varovalka pa mora tukaj biti? Kaj pa če bi znesek postavili na 100€? 1000€? Se spomnim, pred časom so tudi banke imele podobne zneske za prekinitev računa, pa so sedaj se mi zdi povsod nižji, se mi zdi da je bila celo neka direktiva.

Pa kdo ve točna zneska za isto stvar pri TS in Amisu? Mislim za normalno prekinitev pogodbe, ne če imaš kak aneks.

Sem pri Amisu vendar mi ni znano da bi imel plačila za prekinitev pogodbe brez aneksa .
Sedaj poglejmo iz drugega zornega kota. T-2 in kompanija bela ima 800 milionov minusa. Pri spremembi splošnih pogojev napišejo, da za odklop moraš plačati milion €. Torej 800 odklopov in bi pokrili minus. Kaj bi storili v tem primeru, ker miliona, (če niste Kramar) sigurno nimate na zalogi.
sprasujem se.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
http://www.amis.net/web3/files/docs/Cenik_Administrativne_storitve_fizicni_dec13.pdf

Javno dostopno
Administrativni strošek prekinitve naročniškega razmerja enkratno 16,00 EUR
Selitev priključka na drugo lokacijo enkratno 50,00 EUR
Ponovni vklop neplačnika enkratno 15,00 EUR

Amis montaža - montaža terminalske opreme brez ureditve interne inštalacije 35,47 EUR
Ponovni obisk tehnika zaradi neprisotnosti naročnika ob priklopu na lokaciji priključka 35,47 EUR
Pobiranje terminalske opreme na lokaciji priključka ob spremembi ali prekinitvi naročniškega razmerja
(cena za 1 lokacijo) 24,00 EUR
Preprosta tehnična dela (priklop, popravila in ostala tehnična in vzdrževalna dela 48,00 EUR/ delovno uro
+ kilometrina 0,44 EUR/km

To so najbolj zanimive

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
hja tkole bom rekel...kot je meni znano je T-2 pristopil k temu zaradi tega, ker so mnogi za par mesecev izklapljali ker so šli čez poletje na morje ali kam drugam, medtem ko je za firmo to strošek.To sem bral na nekem forumu.. Dejstvo je, da tehniki T-2 zastonj priklopijo naprave, ponovni obisk v primeru neprisotnosti naročnika je zastonj, pobiranje opreme pri stranki je zastonj, selitev priključka na novo lokacijo je 20EUR... Je pa res da je ponovni priklop v primeru neplačila 20EUR in prekinitev 20EUR..če vseskup pogledamo pod črto je v osnovi zadeva na T-2 cenejša..no to je moje laično mnenje..

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.564
1.260
113
v času sklepanja pogodbe so tudi ble... vsaj ta v tej temi.

za mene bi bilo normalno da bi vsi naročniki dobili priporočeno po pošti domov o spremembah pogojev, ali vsaj klic od njih.

5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
Ne vem, na osnovi česa tako sklepaš. Če pogledamo enostavno: večina "tehnično pismenih" Slovencev, ki niso poklicno v tem področju, je starih med 15 in 35 let. Starejših, ki bi sledili razvoju dovolj intenzivno, je le za vzorec. Torej jih VEČINA ni okušala komunizma. Pri desetih ali petnajstih letih se mladi najbrž niso ubadali ne s politiko in ne z ekonomijo družinskega proračuna in niso imeli opravka z brezplačnimi ali plačljivimi storitvami. Sam sem sicer starejša generacija (61 let) in se pravzaprav ne spomnim, kaj je bilo brezplačnega. Še sami smo kopali jarke za telefonijo in postavljali drogove, ob tem pa še podjetju za telekomunikacije mastno plačali priključek. Tako da res ne vem, od kod ti tvoja trditev. Tu sicer ni mesto za takšne debate, pa vseeno.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.570
6.312
113
Telefonski klici znotraj kraja so se po sedmi zvečer obračunali kot en impulz. Dobri stari časi.
cheer.gif