T-2 ali Telemach?

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Prosim za pomoč pri naslednjem:
trenutno imam analogno kabelsko na Telemach, analogni telefonski priključek na Telekom Slovenije in internet na T-2 (VDSL 1MB/1MB). Za vse skupaj bom po novem plačeval 45,38 €.
frown-1.gif

Ker je cena relativno visoka za tisto kar posamezniki ponujajo, bi rad prešel na digitalni trojček, v igri sta T-2 in (trenutno precej bolj) Telemach. Zanimajo me sledeče stvari:
- če grem na en ali drug trojček, ali moram ponovno napeljati kakšne kable po stanovanju?
- kako je z odpovedjo obstoječih naročnin, če bom dva ponudnika odpovedal (moram to sam naredit, kdaj predvidoma naj bi to odpovedal, glede na to, da se čaka na priklop)?
- obstoječo telefonsko lahko verjetno brez problema prenesem naprej, moram do telefona potegnit kakšen nov kabel?
- kako je s priklopom na dve televiziji, moram najeti še kake vmesnike (imam 2 lcd televiziji s podporo mpeg-4)?
- kaj se trenutno bolj splača vzeti; gledal sem en paket na T-2 in paket 3.0M pri Telemachu?
- kako je s Telemach kabelskim internetom, je zadeva stabilna ali kaj prekinja?

Pozabil omenit: lokacija je Ljubljana-mesto, do bloka je potegnjena T-2 optika, vendar je še ni po bloku.
Za odgovore sem vam že vnaprej lepo zahvaljujem.
smile-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Hmm... če vzameš Telemach, bi linija sploh v Ljubljani in ker je blok morala bit stabilna. Telefonsko preneseš in potem telefon pač vključiš v Telemachov modem. S Telekomom to uredi ponudnik, net pa prekineš sam. Novi kabli niso potrebni. Glede na to, da imaš 2x LCD z podporo MPEG-4, bi jaz vzel na Telemachu dva Conax modula pa imaš mir. Recimo digitalni trojček 3.0 M+ ima 110 televizijskih programov in osnovni sprejemnik v ceni, ki ga zamenjaš za en modul. Za drugega pa doplačaš 2 evra. Torej bi potem imel 2x digitalno tv z dvema moduloma, 6/1 internet in telefonijo za skupno ceno 41 evrov.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Hvala za odgovor, tudi sam se nagibam k Telemach 3.0M+ paketu.
smile-1.gif

Ta Conax modula sta potrebna za delovanje kabelske na 2 televizijah ali je še kakšna druga prednost?

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
V Conax modul daš kartico in potem vse to skupaj v tv. Modul je samo zato, da ti odklene digitalne kanale, kar ni zaklenjeno lahko gledaš tudi sedaj, brez modula.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Glede na ime teme, izkoriščam post za naslednjo vsebino:

Glede na nedavno aktualno dogajanje/sprememb cen na trgu, navajam primerjavo nekaj najbolj prodajanih paketov navedenih dveh operaterjev. Sicer paketi niso povsem identično primerljivi, so pa najboljši približki. Za morebitne napake me opozorite.

Kombinacije storitev NET+TEL+TV z najnižjo hitrostjo interneta.

T-2 VDSL (PRD)
Internet 1024/256 kbps 16€
TV + L paket 16 €
Telefonija pri Telekomu Slovenija 11,70 €
======
SKUPAJ: 43,70

T-2 VDSL (SRD)
Internet 1024/256 kbps 22€
Telefonija 3,50€
TV + L paket 16 €
======
SKUPAJ: 41,50€

Telemach Digitalni Trojček S+ 3.0
Internet 1024/512 kbps
Digitalna TV Razširjeni paket
Analogna kabelska TV (na poljubnem številu televizorjev)
Telefonija
======
SKUPAJ: 29€

Kombinacije storitev NET+TEL+TV s »srednjo« hitrostjo interneta.

T-2 Brezčasni VDSL
Internet 10/2 Mbps
TV + L paket
2x UMTS
==========
SKUPAJ: 40 €

T-2 Brezčasna optika
Internet 10/10
TV+L paket
2x UMTS
=====
SKUPAJ: 40 €

Telemach Digitalni Trojček M+ 3.0
Internet 6/1 Mbps
Digitalna TV Razširjeni paket
Analogna kabelska TV (na poljubnem številu televizorjev)
Telefonija
======
SKUPAJ: 39€

T-2 optika
Internet 10/10 19
TV+L paket 16
Telefonija 3,50
=====
SKUPAJ: 38,50 €

Komentar: Pri paketih z najnižjo hitrostjo interneta je Telemach cenejši. Pri paketih s »srednjimi« hitrostmi interneta so cene na podobnem nivoju, T-2 nudi nekoliko višje hitrosti interneta, Telemach pa vključuje analogno kabelsko za poljubno število TV sprejemnikov. V primerjavi nekako kompenziram storitve fiskne telefonije z UMTS-om. Seveda pa velja: Vsakemu svoje glede na potrebe, želje in specifike.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
V bistvu je "tazadna zadej" pa kakorkol se kot kupec storitve obrneš.

Dejstvo je, da za 30€ solidnega trojčka z dobrim naborom programov ne bo več...
Branža kar uspešno viša cene, čisto v skladu analiz in napovedi, ki smo jih morda pred kakim letom lahko brali predvsem na tujih portalih.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:

Ne razumem kaj s tem mislis.

Virgin media ima ARPU £43.27 (€50.98)! (pa če zanemarimo plačno razmerje UK/SLO)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:

Ne razumem kaj s tem mislis.

Virgin media ima ARPU £43.27 (€50.98)! (pa če zanemarimo plačno razmerje UK/SLO)

Ja, trenutno nas imajo za evro bogataše.
evil.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To je krasno za tiste, ki imajo polno rit ponudnikov. Jaz sem hvaležen T-2, ki mi na bakru nudi TV in 4/1 internet za vsaj tretjino nizjo ceno, kot sem jo plačeval Siolu.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
SiOL vzemi. Po 1.3. bo rahlo cenejši od T2. Sploh če upoštevaš gratis TV v testnem obdobju (2 meseca).

mitjai

Pripravnik
28. jun 2009
91
0
6
Ljubljana
mitja.blogspot.si
Vsekakor priporočam T-2 optiko. Najcenejša rešitev. In najbolj kvalitetna.
@jinetera kako prosim? izračun? Brezplačno kaj? Ne da bi to preplačal v preostalih mesecih vezave? Kvaliteta nikogar ne zanima?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
sej ti lepo piše kaj je brezplačno 2 meseca razen če si nepismen al pa vidiš samo pred sabo T-2...in nič drugega
evil.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik mitjai pravi:
@jinetera kako prosim? izračun? Brezplačno kaj? Ne da bi to preplačal v preostalih mesecih vezave? Kvaliteta nikogar ne zanima?

Kako očitna nepristranskost... NOT.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
A ni zdaj vseeno najbolj ugodno vzet Telemach paket?
Pa še nihče mi ni odgovoril glede kablov: moram po stanovanju vlečt nove kable ali so obstoječi (za telefon analogni in navaden za tv-ja) okej?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Pri T-2 boš moral potegnit kabel od modema do TV, oz do obeh TV. Telefon in modem od t-2 že verjetno imaš skupaj? Če ne, potem tudi to. Pri telemachu pa obratno, boš moral priklopiti internet in telefon v novi modem, ki mora biti priklopljen na kabel od kabeljske. Kako boš to izvedel je pa odvisno od tvoje situacije v stanovanju.

Nazadnje urejeno:

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
Citat:
Uporabnik mitjai pravi:

Kako očitna nepristranskost... NOT.
Hehe..to napiše večkratni forumski prvak v "nepristranskosti"
aplauz.gif

Sicer pa jasno - če imaš možnost optike, nimaš kaj razmišljati. Bodo začeli počasi to že golobi čivkati
smile-1.gif

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Pri Telemachu ti ni treba na novo vlečt kablov, samo razdelijo kabel pred TV in gre en na TV, drugi pa na modem, kjer lahko priključiš rač. in telefon

Nazadnje urejeno: