Synology DiskStation DS215j

guardy

Guru
3. avg 2007
8.514
1.102
113
Obišči stran
Zakaj ne telefon za daljinca? Najbiljša opcija, zaslon, knjižnica, daš cast in to je to. Delaš na telefonu dalje svoje
wink-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Ne vem no. Veš kako je to - bom castal iz telefona nekaj tamalim na tv, pol se bom pa odločil it k sosedu... Neki bi moral bit tam zravn tv-ja. Mogoče ena tablica, ker je vseeno hitreje kot laptop (ki ima sicer ssd in se hitro prižge, pa vendar ni to to). Danes mi to prav lepo laufa (disk v player in nato na tv), sam je fak, ker moram nosit disk do compa in tam snemat stvari gor...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Če imaš Plex server na NASu, lahko na telefou/tablici/PCju prebrskaš knjižnico in daš stremat na Chromecast, pri čemer stream leti direktno na Chromecast. Telefon služi samo za upravljanje. Je razloženo tudi na supportu:
Citat:
Plex allows you to cast videos, photos, and music to your Chromecast device, which you then control from a casting Plex App. Plex also supports content mirroring so that as you browse your content on your device, details for the item are shown on your Chromecast to help create an immersive experience.

It's important to note that the Chromecast streams content directly from the Plex Media Server (or Cloud Sync).
When you use a mobile device or browser to initiate a cast, the content does not go "through" that device and then to the Chromecast; you're free to disconnect or turn off the casting app at any time if you wish to do so and that won't affect the stream.

For instance, it's possible to start the cast with one device, disconnect it, and then connect to the Chromecast later from a completely different device to control the playback.

Casting to Chromecast is currently supported on:
Android (devices using Google Play Services)
iOS
Plex Web App (via Chrome browser)

Sem pa tudi jaz navajen, da imam app direktno na TVju ali zunanjem playerju, tako da težko rečem, kako se ta način obenese v praksi. Je pa za probat, če ti odgovarja, glede na to, da chromecast že imaš.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Zanimivo, maybe je pa res za probat. Synology iz naslova teme je, sodeč po nekem testu na youtube, prešvoh za plex server. Bi bilo treba močnejšega in dražjega vzet
frown-1.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
kaj pa kak Rpi ali odroid s Kodijem, ki se povežeta preko mreže na Nas, upravljaš pa jih ali z BT tipkovnico, ali telefonom.
To deluje preverjeno ok, pa neodvisen si od "pameti" TV-ja.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
In kako to zgleda?
grin1.gif

Preko GUIja od nvidie brezžično poiščeš share-ane folderje na NASu in poganjaš filme? Katerega Synologya pa maš?

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.612
113
Jaz koristim RPI3 z Libreelec in zadeva deluje v nulo. S Samsung TVji zelo dobro, z LG malo manj, ostalih pa nisem preizkušal. Filme in TV pa streamam direktno iz druge Linux mašine preko Sambe in IPTV klientov.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Moram kupit androidni tv, ker ta DS video (vsi drugi Synology appi tudi) je ful dobra stvar, že na telefonu in tablici kamoli direkt na tv
smile-1.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Sem ga prodal... prekinjal film, pocasen odziv.... meni ni to to v glavnem

guardy

Guru
3. avg 2007
8.514
1.102
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Sem ga prodal... prekinjal film, pocasen odziv.... meni ni to to v glavnem

Men dela BP, sploh s plexom. Tako prej Chromecast 2 kot sedaj Ultra verzija...

Mi pa DS Video player več kot pol filmov niti noče začet predvajat. Pa še nisem našel rešitve...

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Ja, najvisjo mozno resolucijo, ki jo najdem, imam ponavadi... ma se risanka od tamale, dela 15 minut in zablokira vse skupaj. V glavnem nisem bil zadovoljen in si bom nekaj drugega omislil, samo se ne vem kaj
smile-1.gif