SW za DVD-je

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Katerega uporabiti za gledanje DVD-jev? Imam power dvd 8 ki pa sere na polno, ne odpre menija, odpre nepopolnega, ne morem klikniti na izbiro v meniju in podobne fore. Ne morem švedov brez podnapisov gledati
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Sem poskusil VLC-ja, works like charm
smile-1.gif
Sem ga še na xp-jih imel, ne vem kak da s enisem prej nanj spomnil. Edino ne najdem kje nastavljati velikost podnapisov?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za dvd-je mi ni ratal, za divx-e pa ctrl+p, na levi izbereš podnapisi & osd, potem pa na desni povečaš velikost

če ti rata še za dvd pa sporoč;)

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Več variant:
- Power DVD 6 (dela ko šus za razliko od novejših verzij)
- VLC (kot je bilo že omenjeno)
- Gom Player
cheer.gif

- Tudi K-lite kodec pack v navezi z BS Playerjem mi je lepo laufala

Podnapisov pa pri gledanju DVD-jev ne moreš večat/manjšat, vsaj jaz še nisem naletel na tako možnost.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Sem poskusil VLC-ja, works like charm
smile-1.gif
Sem ga še na xp-jih imel, ne vem kak da s enisem prej nanj spomnil. Edino ne najdem kje nastavljati velikost podnapisov?
Meni VLC ne predvaja DVD-jem. Namesto tega malo melje, pol pa dela PC 100x počasneje.
Po pol dneva sem vsaj ugotovil, kak se spravi nazaj PC v prvotno stanje.

A vi, ko vam dela, a imate DVD enoto nastavljeno na kako regijo ? Moj je še "neodločen". Po enih poročilih bi to naj vplivalo.

PS: Velikost podnapisov je v Preferences / OSD/Subtitles

PPS: Je komu uspelo spremeniti pozicijo podnapisov v VLC ? Menu sem našel, samo nima vpliva.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dvd enoti nisem nikol spreminjal regije, pri vseh je tko kot pač je(nevem kaj je:) ) in uporabljam vlc na ene 5mašinah (xp in vista) pa na vseh delajo dvd-ji čist tekoče.

pozicija podnapisov vrjetno dela tudi samo v divx (smo gor ugotovil, da se v dvd-jih ne da nč nastavljat). sam sem se neki igral, sicer sem samo dol spuščal, pa se res zdej ne spomnem, da bi blo šlo res kam zlo na dno ekrana.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Podnapisi na DVD so v bistvu (prozoren) film zase, tako da ne moreš spreminjati pisave/velikosti, niti pozicije (pozicijo bi še nekako šlo, v teoriji).

Ragija je vidna v Device Manager / "DVD/CD-ROM drives" / <ime DVD enote> , desni klik , Properties, zavihek "DVD Region".
Tam imaš Current Region : "Not Selected" ?

Pa si za VLC doinstaliral libcss ?
Windows je XP Pro SP<?> ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ja "not selected".
vlc sem inštaliral vse po defaultu.
xp sp3 pa tut na sp2 mislim, da je delalo. vista ultimate sp1

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Za DVDje uporabljam powerDVD v8.0.1730.50 in dela brezhibno. Sicer ne tako hitro kot npr. gom player, že zaradi večjih vsebin, ampak dela, kot pričakujem od njega. Za vse ostalo pa uporabljam GOM player.