Švic majice, ki se ne zasmradijo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
kje dobiš kaj florescentno zelenega za ne preveč soldov?
tongue-1.gif

sports direct bivši sport 2000

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
Jaz uporabim navadne bombažne in nimam težav. Švic majice mi pa hitro zasmradijo.

Zadnje čase se vedno bolj nagibam k temu, ker mi gredo švic majice konkretno na živce, namreč vse smrdi, čeprav je sveže oprano. Kis sicer pomaga, ampak ne da se mi vsak teden namakat tega, je samo dodatno delo.

Torej razmišljam o tem, da bi pač uporabljal navadne bombažne majice, ki jih potem lahko operem na 90+ stopinj, kar bi potem verjetno ubilo vse bakterije in smradu več ne bi bilo.

Prakticira kdo kaj takega in kako se obnese?

PS, nisem tekač ali kolesar, na fitnesu ponavadi delam prvo vaje za moč (kjer se ne zašvica preveč, ker so pavze daljše) potem pa imam nekje 10-20min HIT (kjer se konkretno švicne, ampak četudi sem takrat moker ko miš je to itak na koncu in majica ni dolgo na meni)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
s kisom jih opereš, ne namakaš;)
v stroj ga vliješ mislim, da namesto mehčalca.

za kuhat tshirte, pa vrjetno rabiš kupit ene 2 št. prevelke:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Tudi to delam, da vlijem kis v stroj in perem na 40, poln program, torej 2h in še nekaj...pa ne pomaga.

Ma ja, ampak recimo v sportsdirect se dobijo nek cheap shit za 2€, magari če jih nekaj zamenjam na leto ni frke? Saj mogoče bi bilo 60 stopinj čisto dovolj, ter občasno samo 95, recimo 1x mesečno?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Treba je vprašat, ali smrdijo po pranju ali med nošenjem.
Če govorimo o pranju in še vedno smrdi je pa druga, če pa je govora o takrat, ko jo nosiš na sebi, pa kakorkoli gledaš, švicmajce hitro zasmrdijo. Če logično pogledaš se švic majica hitro suši, švic pa ostaja in če recimo imaš 5 višincev ali pa se 5x malo bolj poženeš po klancu, se ti tist švic 5x posuši in je dejansko, kot bi 5x prešvicano majco oblekel. Eni švicajo bolj, enim švic bolj smrdi, ...so neke razlike, ampak vsak tist švic se sproti suši in spet namoči in posuši in pač smrdi. Bolj, kot se hitro sušu in bolj, kot švicaš, prej bo zasmrdela.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj to me ne moti, naj smrdi medtem ko švicam
wink-1.gif
problem je, da ne dobim potem ven smradu s pranjem in tudi sveže oprana smrdi. Prati pa se ne smejo na 60+, kar bi ubilo vse bakterije ki imajo fešto na tem švicu ki ostane gor...

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Hja, to pa ne vem, čimprej oprat, dodat kis, ne mehčalca, mogoče ne tekočega praška, zamenjat prašek, ...testirati različne programe pranja, predpranje, pranje, izpiranje...ne vem, men kar držijo, ne zasmrdijo, pa so to najbl poceni al pa top šit, nekako ne smrdi, res pa, da se jih ogromno uporablja in se jih zgoni, srtrga, strga ob dajanju dol ker vlečem ko bedak ker je oprijeta....tako, da ni zelo starih na zalog.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
A vi sploh veste, da se za napredna športna oblačila dobi namenske pralne praške, na mehčalce in pranje pri 60+ pa je treba pozabiti?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja, ki pa tudi niso poceni na dolgi rok. Poleg tega pa vsebujejo bogsigavedi kakšne vse kemikalije, ki pobijejo bakterije in vprašanje če je to varno potem za človeka.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Ampak tebi očitno vse smrdi zadnje čase, si pomislil da ni mogoče problem v tebi?
evil.gif

Šalo na stran... Imam x švic majc od UA, precej nucane, ornk prešvicane, pa nobena po pranju ne smrdi tako kot praviš ti. Pa jih ne preremo sproti... Tako da ali si mogoče pomislil da bi menjal "detergent" oz iskal problem še kje drugje?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja, ki pa tudi niso poceni na dolgi rok. Poleg tega pa vsebujejo bogsigavedi kakšne vse kemikalije, ki pobijejo bakterije in vprašanje če je to varno potem za človeka.

To so v bistvu še najbolj blagi praški, ne pa neki bojni strupi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ja kako pa potem uničijo bakterije, ki brez problema preživijo 30/40 temp pranje, nekaj mora bit, da jih potamani?

Ker imam adidas švic majico z aktivno zaščito pred smradom (živo srebro torej pod pazduho)...pa je isto zasmrdela čez nekaj tednov.

guardy, katero pralno sredstvo uporabljaš in kakšen režim pranja?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
oz če imaš doma ta detergent, se ti da pofotkat etiketo, tam kjer piše "sestavine"?

PS, ŠPAR ima to v prodaji?

Nazadnje urejeno: