Svetovni rekord v hitrosti igranja kitare

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.894
637
113
Tole si pa res morate pogledat, tip je nor.
grin1.gif

http://www.metacafe.com/watch/1495641/world_record_guitar_speed_2008/

Igra pa "Flight of a bumblebee" (Čmrljev let).

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Hmm, tale me pa najbrž premaga pri Guitar Herotu
smile-1.gif
Al pa tud ne. Sem vidu filmček ko Scott Ian (kitarist od Anthrax) špila svoj komad na herotu pa se lomi zraven.
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
akustična bi bila malo bolj yebena ... trše strune, večja razdalja strun od vratu ...

ampak mislim, da bi vseen kr hitro znal izpeljat.

a na tem komadu se te stvari uradno izvajajo, ali kako? ker ... no, vsaj zgleda tako, pa vem, da ponavadi, če ena stvar izgleda enostavna, ni nujno, da je tud za izvest enostavna ...
redface-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Hmm, tale me pa najbrž premaga pri Guitar Herotu
smile-1.gif

Verjemi, nobene podobnosti ni med guitar herojem in realnostjo. Spaceship fighter v drugi obliki z bendom zadaj: :D

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Vem da ni pretirane podobnosti, ampak kljub temu jaz ne morem niti približno tako hitro premikat prstov - tako na stari Ibanezki, kot na plastikfantastik gibsonki
wink-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Meni je bilo sprva zanimivo, tudi če v bistvu "streljaš" tiste diske na runwayu, ampak zmotilo me je to, da jih večina ni na beat. Obstaja pa tudi digitalna kitara (ne taka za PS), ki ima UTP vhod, preko katerega ti pošlje MIDI-signal, ki ga z VST-jem opremiš ... če bi igrali s tako kitaro, bi bilo 100 % realno.
smile-1.gif

Kar se tiče posnetka rekorda, se mi zdi, da je tip nek matematičar. Preko 300 niti strune ne nihajo več dovolj, tako hitro špila. V bistvu za tega tipa niti ni kitara pravi inštrument, ker pri taki brzini samo "orje", nič drugega.
smile-1.gif
Nobene definicije ni pri taki brzini.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ufff, dober je, nadrkan u 3pm.
wink-1.gif
Tej brazilski metalci so opasni, ni kej. Na klaviaturi bi recimo takšno hitrost težko dosegel, ker so trše tipke in večja podlaga. Dobro se je nadrkal dedi, se vidi, da mu na koncu že fino faco zateguje, kaj ne, to ni le hitrost, ampak je tudi vzdržljivost, ker so se prsti že fino zmatrali prej.

Evo vam genialnost: https://www.youtube.com/watch?v=iAhZZc_Bwps
Verjamem, da bi imel marsikateri od vas njegov cd, mali igra kot se šika.
priden.gif