Svetovni pokal v alpskem smučanju 2014/2015

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
No ja, ti si smuke štel pod Ano, ampak Tina je aktualna svetovna prvakinja. Izpred slabega meseca dni.

Tudi če se pojavi v Areju na slalomu bo imela patetično štartno številko, v Meribelu bo sicer nižja, ker jih bo bistveno manj štartalo, ampak jih samo 15. dobi pike.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Stevilka 31 ni ravno pateticna. To bo v vsakem primeru njena stevilka na predzadnjem slalomu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Dvomim, da bodo normalni slalomi tako lahki, kot je bila tale v kombinaciji. Torej razrita proga + težak slalom, in to dve vožnji (če pride sploh naprej...) ne vem...močno dvomim, da lahko naredi tu kakšno vidno uvrstitev. Je pa pri tini en velik problem in to je psiha, torej premaga lahko samo sama sebe
wink-1.gif

Ni bilo nekaj govora, da bi naj tudi smuk nadomeščali, čeprav ni jasno kdaj in kje
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Vedno pravijo, da je lažje prit na vrh, kot pa tam ostati. Anna ima je v tistem obdobju, kot je bila Tina 2 leti nazaj - ko se ti preprosot vse poklopi. S to razliko, da je bila Tina bistveno bolj dominantna. Če je imela slab dan, je zmagala mogoče z desetinko
smile-1.gif

Sem pa včeraj gledal slalom na EuroSport 2 in se je tudi komentator čudil, od kdaj Anna tako dobro vozi slalom. Je pa tusi res, da so Jodlari takoj po lsiici odšli trenirat slalom, ker so zavohali kri. Plus rahlo podcenjevanje Anne iz "naše" strani (priznam, da ko je Tina prišla v cilj sem računal, da bo proti anni pridobila kakšnih 40 točk).

Tini res privoščim tale VKG. Že zaradi tega, da če ga osvoji, bi se verjetno res poslovila od smučanja. V kolikor ga ne, jo lahko njena trma zvleče nazaj. In če v prihodnje ne uspe več držati stika z vrhom, bo pustilo to kar velik "madež" na njeni karieri (recimo Reich, Matt - hudo jih je gledat, kako ne uspejo več dosegati vrhunskih rezultatov)...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Ali pa Miller?
smile-1.gif

Meni pa so ti starci ravno legende, da vztrajajo četudi niso top. Tisti rek da odnehaš ko si na vrhu je samo za tiste, ki niso s srcem pri stvari. Največji športniki svojih disciplin so vztrajali še veliko časa, tudi ko niso bili več top shit (tyson, šumaher, jordan...)

kakorkoli...ana ima po slalomu moment, verjetno ima ego višji kot triglav, tina pa je pomoje fajn poklapana. Upam, da danes superG odpade, ker se bojim, da tina ne bo prenesla obremenitve, potem pa imajo nekaj dni časa, da jo pokrpajo...psihično.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Reporter pri današnjem prenosu je dejal, da je anna izjavila, da na slalomu ne misli nastopati.

PS, edino če je to taktična izjava
wink-1.gif
pomoje je vse odvisno od točkovne razlike, če bo zgolj 10-30 točk, potem bo na zadnjem slalomu 100% nastopila...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ana vrši pritisk na Tino, kar ne bo dobro vplivalo nanjo predvsem v tehničnih discipilnah - večja možnost napake.
Kar je dobro v tej situaciji je to, da sta na sporedu še dva slaloma. Jaz upam, da se izzide na koncu...

Močno se poznajo 3 ničle, 1x St Moritz, 2xMaribor. Tu je šlo 200 pik+.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Ironično je, da če ne bi bile tiste tekme v MB, odstopa tudi verjetno ne bi bilo, ker je res šla na polno in tvegala vse, drugače vprašanje če bi, če ne bi bil to domač teren.

Jaz pa gledeam na današnjo tekmo pozitivno, tina je pokazala, da je zelo blizu anni, 16ms ni nič, po tako grenkem porazu v kombinaciji sem mislil da bo njena psiha bolj načeta.

Je pa fajn narejen tudi koledar tekem, recimo v are je prvo vele, potem pa slalom, v meribelu pa ravno obratno, kot da bi nekdo hotel narediti še večjo dramo s tem, ker to je zgolj voda na mlin anni
wink-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Meni se pa zdi Tina zelo motivirana s tem bojem z Anico. Le naj bo nasmejana in naspidirana, pa bo samo od sebe.
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Dobro, da pozitivno razmišlja, to pri njej pomeni skoraj vse:

»Anna ni tako hitra, sem se ji precej približala. Res je trenutno v dobri formi. Jaz sem imela težave, ki sem jih imela in se malo sestavljam nazaj, tako da bo boj zanimiv do konca. Prav gotovo bo treba biti pozoren do zadnjega in dati maksimum na vsaki tekmi,« je povedala Mazejeva." vir. slo. novice

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Zdaj pa upam, da bo tudi ališič prekosil samega sebe in računam na kak "uuuuuuuuuu" med prenosom...