SUV do cca 30k,bencinar,avtomatik

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.335
2.028
113
Zakaj je za dva problem?
Imas samo enofazni priklop?
Delas 500km dnevno? Imam dva EV.
V vasi ima nekdo 4.
Res pa da se pri 4 ze splaca razmisliti o pametnih "polnilnicah".
Imam 3x25A, samo je vse na štromu. Toplotna, indukcija, pralni, sušilni, savna, sedaj še EV...
Verjento s pametnimi polnilnicami to pelje
 

jezek

Guru
24. jul 2008
2.849
1.285
113
No, jermen je ze po 20. Ampak kdo menja jermen brez pumpe in rolic? To pa je od 100e dalje. Pa ce ti to zamenja za en per.....mu ga loh še potegneš pomoje. Bi blo fer.
 
  • Objave ne odobravam
Reactions: Sky in ViLiam

igi

Guru
13. okt 2007
5.479
1.094
113
Celje
Če si tako prepričan v to, ga za test posedi v svojega 5008 in napiši tukaj, kako se razume z iCockpitom in volanom v jajcih. :evil:
Res je. Ampak to ni omejeno na pežo, ampak na vse kar ima en kup nove tehnologije not

Sicer pa, ti razmišljaš s svojega vidika, nov avto, sto jurjev in gre naprej. In je bil super avto. Težave se pa potem začnejo. Si pomislil, da si marsikdo ne more privoščiti novega vozila za 30.000 eur? Takim je kar pomembno, da nimajo potem stalno nekih stroškov.
Tudi to je res. Ampak hočem povedati, da danes avti niso več narejene za pol mio kilometrov in 25 let. Včasih smo tudi na pralnih strojih po 10 letih za pa eur menjali ležaje in je bilo spet 10 let mir. Danes je pa potrebno stroj menjati, ker je ležaj zalit v boben. In pri avtih je zelo podobno. Kolega ima premijo s krogci, ker "nima" za novejši avto. Se je nekaj pritoževal, da težava z ležajem v menjalniku. Menda klasika pri tem modelu... popravilo (potrebna menjava ohišja) pa toliko, kot bi na pežoju motor menjal :)
In relativizirati, da je to super motor za nekoga, ki bo naredil 40 jurjev, je smešno. Motor je pač zanič. Če nič drugega, bo pogreb pri prodaji.
Ah ne, saj motor je verjetno res problematičen. In sam tega ne bom testiral na novem modelu predvsem zato, ker mi v takšnem avtu ne ustreza zaradi porabe. Po drugi strani pa ne vidim, da bi se ti avti množično pri 5 letih metali v preše. Očitno že nekako gre. Sploh po vseh popravkih, ki so jih menda naredili na motorju in prve serije itak v večini vse menjali pod garancijo.

A ja, nisem jaz tisti, ki se naveže na proizvajalca in ga zaradi tega zagovarjam. Bom brez razmišljanja vzel drugega, samo da bo pravo razmerje med ceno in tem kar dobim.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Sky

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.732
6.101
113
pri taščici
Imam 3x25A, samo je vse na štromu. Toplotna, indukcija, pralni, sušilni, savna, sedaj še EV...
Verjento s pametnimi polnilnicami to pelje
Nobena tezava za pametne polnilnice.
Sicer pa pri običajni kilometrini bos avto polnil eno noc/popoldne na teden.
Na ev forumu mislim da je uporabnik ki letno s 3? Ev naredi blizu 100kkm pa vecino doma polni ce se prav spomnim
.
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.223
5.352
113
No, jermen je ze po 20. Ampak kdo menja jermen brez pumpe in rolic? To pa je od 100e dalje. Pa ce ti to zamenja za en per.....mu ga loh še potegneš pomoje. Bi blo fer.
Prvič sem mejal brez pumpe, drugič pri 120k bo pa z pumpo. Ampak to je pri vseh avtomobilih. To ne moreš samo pežoju očitat, a ne.
 
  • Všeč mi je
Reactions: ViLiam

Sky

Pripravnik
28. sep 2021
92
-237
8
Sky
čakam na 3. citat istega posta. Bolečine so očitno prehude.
Ja se mi je zdelo, da te od nekod poznam. Šele potem sem se spomnil za katerega debila se gre. Ja bile so bolečine. Ti to ne razumeš, ker si preveč prizadet v glavo. Takega debila težko kje dobiš. To kar si pa ti dokazal je pa višek idiotizma. Ne razumem da je en človek lahko tak idiot! Nč bat na take vedno čaka karma! Ko te bo dočakala, se spomni name. Maš srečo, da se ne poznava v živo!
Glejte lahko se naprej pogovarjamo na nekem normalnem nivoju al pa se jebemo v nedogled. Sedaj pa je vse odvisno od vas.
 
  • Wow
Reactions: sajkek