... nekateri (pol) avtomatske robotizirane (Hyundai, VAG) ...
DSG ni niti polavtomatski, niti robotiziran.
... nekateri (pol) avtomatske robotizirane (Hyundai, VAG) ...
A ni DSG dvosklopčni robotiziran ročni menjalnik? Tole je ja spletni in ne... akademski forum.
Lahko izklopis. Hrup je enak ne glede na nacin.Se ga da vsaj trajno izklopiti?
Sicer pa hrup res ni videti prav grozen... V Normal načinu je verjetno slabše?
Zdi se, da je Toyoti z njenimi CVTji/eCVTji sekira v med padla,
OK, če sem prav razbral iz te teme:
CVT je žalost za zjokat se,
DSG je katastrofa,
robotiziran je kr nekaj,
hyundai ima zanič "avtomatske" menjalnike
Kaj potem sploh še ostane? Renojev EDC?
Ne priporocam imeti 2 avta pri bajti z razlicnim menjalnikom. Al oba rocna al oba avtomatic.
Tole gre BP.
Sta bila pri hiši tako avtomatik, kot ročni, en je bil diesel, drug bencinar (če grem še malo dalje, da moraš še na bencinski premislit, kaj boš tankal, al bencin al diesel )
Vsega hudega se navadiš, pa da se tega ne bi?
meni je bil cvt svoje čase čisto krasen za vozit... v audiju in sparjen z dizlom
Saj 2.0 s svojimi 180 konji tudi da nekaj od sebe. Tako da je tisto nekaj sekundno tuljenje pri polnem gasu, poplačano z konkretnim pospeševanjem. No, razen če si od prej vajen kakih GTI- R ali RS variant.
Bi pa bilo res potrebno sprobati, kako se obnaša na avtocesti pri pospeševanju od 100 do 140 in rahlem klancu navzgor.
Pri Yarisu (ampak je čisto neprimerljivo) je prava muka pospešiti od 50 do 90.
Končno eden prav napisal. Fant računa redne stroške izrednih pa nePrav drobnjakarsko si siten, in včasih se človek vpraša, kako te ljudje v živo prenašajo.
Wiki definicije se mi ne da iskati, in pišem po kmečko. In seveda DSG ni ročni menjalnik, na katerega so pripeli motorček za dvigovanje šipe in nekaj elektronike. Ima pa zobnike za vsako od prestav, dve sklopki in elektromehaniko z nekaj pameti, ki prestave menja. Prvi zdrži tr mesece avtošole (nato crkne dokončno), drugi 8 let/250 jurjev kot službeno vozilo (nato pravilno dela samo še v sport načinu).
Kdor nima odveč denarja, se naj obeh izogne.
Kaj manjka navadnemu menjalniku?
Pointa zgornje primerjave zaenkrat še ne bom napisal, da vidim, če maš glavo tud za razmišljat, al samo za okras?