Suunto - zmeda pri pripravi treninga

krava

Majstr
5. sep 2007
3.579
285
83
www.kacnje.eu
Takole je - sam sem že celo življenje na Polarju. Žena je pred kratkim nabavila Suunto in se sedaj ubada s kupom nejasnosti. Tukaj ste zagotovo tudi uporabnika Suunto ur, pa prosim za pomoč.

Današnje izgubljanje časa je povezano s treningi. Pri Polarju je tako, da izbereš trening (tam so samo Polarjevi, organizirani in premišljeni, je pa res, da jih je malo) in ura te vsak dan lepo vabi, da narediš predvideni trening. Pač toliko ogrevanja, teka ...
Pri Suuntu pa je teh treningov stotine. Najprej se jebeš, da med stotinami (ali tisoči) sploh najdeš kaj ustreznega, saj jih dodajajo amaterji in jih je precej "kar nekaj".
No, potem, ko pa ga izbereš (na računalniku v Movescount), ga dodaš v koledar. Tam trening lepo doda v koledar (pač vidiš osivene za naprej in klik nanj pokaže, kaj te čaka).
Ampak - tega vraga nikakor ne spraviš na uro. V aplikaciji na mobilcu tega koledarja ne najdem, pa konec. Suuntov Youtube video v ta namen pa kaže eno bejbo, ki teče in dvakrat pogleda na uro - skratka nikakršna navodila.
Potem sem prišel na idejo, da poskusim še s Suuntolinkom. To pa je nekako preneslo današnji načrtovani trening.
Je to edini način? Nima aplikacija koledarja? Ima Suunto kakšne bolj pregledne treninge?
Saj načeloma človek teh igračk res ne rabi. Ampak, če si jo že omisliš, je pa načrtovan trening ena od stvari, ki te "prisili", da greš v naravo namesto na kavč. Tako da modrovanja na to temo ne rabimo.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.152
4.599
113
Začeti je treba pri osnovah. Suunto je iz njim znanega razloga opustil SW linijo Movescount. Aplikacija Suunto na telefonu ne ve, da Movescout obstaja. Sinhronizacija dela samo preko suunto link, dokler pač bo, oziroma se sam ne zezneš in kaj označiš v suunto app in bo nehalo. Mislim, da je tvoj problem predvsem v tem. Kakšen promil funkcionalnosti movescount ima že suunto app na telefonu, jaz ne vem. Prav veliko ne. Mogoče bi bilki treningi kot nek zunanji servis.
 

krava

Majstr
5. sep 2007
3.579
285
83
www.kacnje.eu
Precej sem pizdil nad Polarjem (na blogu). Ampak tole, kar doživljam pri ženinem Suuntu, to je pa sploh zmedeno. Ne dela to, ne dela to, crkne to ... res slab vtis sem dobil.
 

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Polarflow je kar se organiziranega treninga in informacij po tem ter vodenju za roko car. Jaz sem fenixa 5 razocarano prodal, preizkusil suunta dva dni in na koncu kupil polar vantage M model. Suunto sploh ne izgubljam besed, s fenixom sem se trudil pol leta ampak ljubezen ni trajala.
 

krava

Majstr
5. sep 2007
3.579
285
83
www.kacnje.eu
Čeprav - da ne bomo preveč hvalili Polarja - mene so z nekaterimi zadevami (tudi PolarFlowom) že krepko razjezili.
Ena od neumnosti je, da se ni dalo prenesti podatkov iz prejšnje Polarjeve ure (S625X). Iz večine ur se je dalo, iz moje pa ne. Pa še ena dražjih je bila. V bazi je bilo zagotovo enako zapisano in je šlo zgolj za "politično" odločitev.
 

alojzp

Pripravnik
4. jul 2013
45
6
8
Sicer imam fr935, ki pa mi je Garmin zamenjal zaradi nepravilnega delovanja barometričnega višinomera. V tem času (začetek septembra) sem si sposodil suunto spartan ultra. Sem se kar precej zafrkaval , da sem podatke spravil na računalnik. Movescount je v opuščanju in ga nadomešča suunto app, ki pa nima spletne strani. Povezan je s Sports Tracker , kjer pa moraš za obe aplikaciji imeti isti login in pasword (obe aplikaciji na telefonu). Najprej suunto app prenese podatke z ure ter nato šele Suunto APP prenese na Sports Tracker. Od tu lahko vlečeš gpx file. Opazil sem da višine pri prenosu ne štimajo (na uri in suunto app so pravilne). Nekaj prvih zapisov je 0 in ti pri višincih izpiše dejanske višine plus začetno višino. Vsekakor suunto prenose podatkov z ur ni najbolje premislil.
 
  • Všeč mi je
Reactions: krava