sušenje perila in domnevno "pokanje"stene

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
LOL in
13.gif

Tip sprašuje ali je verjetno / možno, da bi stene na hodniku SPOKALE zaradi občasnega sušenja perila - večina pa mu "rešuje" problem sušenja in medsosedska spora - na čem ste? Jaz bi tudi, ker mora biti dobro.
grims-1.gif

Avtorju: kot so že nekateri zgoraj omenili - razpoke niso nastale zaradi sušenja.

Aja pa še nekaj - jaz bi na tvojem mestu vseeno stopil do dotičnega soseda in prosil za dovoljenje, da sušiš na hodniku - in to naj da v pisni obliki.
grin1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Aja pa še nekaj - jaz bi na tvojem mestu vseeno stopil do dotičnega soseda in prosil za dovoljenje, da sušiš na hodniku - in to naj da v pisni obliki

Khmm.... najprej smo vsi mim, potem pa ne moreš, da tudi sam ne bi, a?
bonk.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ne ni mozno da bi spokale zaradi tega. Se bo pa cez pet let nekje pojavila plesen in bo slisal tokrat od drugega soseda: Ja ni cudno, ko so pa nekateri na hodniku perilo susil.

In kaj je narobe, ce mu ljudje napisejo, da po zakonu tega ne sme poceti in da tudi ni dobro za medsosedske odnese, pa ceprav so drugi tiho oz. mu vsaj v obraz nic ne recejo?
Tega ni vprasal, ker je ocitno mislil, da lahko. Meni se zdi cisto uporabna informacija. Kaj bo naredil z njo, je pa njegova stvar. Iz trme lahko postavi se pralni stroj na hodnik, da ne bo ropotal v stanovanju. Se bojo ze zmenil. Samo dobro je, da ve na cem je oz. kake so njegove pravice in kake so pravice drugih.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
e moji janezi.

model se je znašel. a se je pravilno ali ne..nima veze. pozvoniš, sosed mene tale tvoj peril moti..čeprav si v mansardi jaz v kleti..slišim ščipalke kako obešate. a lahko prenehate.
tko gre nekak to v civilizacijah.
pol maš sceno..rad mam mir. pa ne bom težil. no, pol jej dreke.
pol maš še bl hlapčevsko sceno.moti em, sam k me vpraša bom rekel da me ne..trpi seronja jedan.

in pol maš čefurja..pa kaj ovaj dela, kaj misli da je..pa obračun..a mi je treba napisat kako se rešuje.

back to biostvo
zarad tebe ni razpokal nič
če koga moti vonj po prašku, mehčalcu, predlagam, da zamenjaš slednje. razen če je vam full všeč
če koga moti pa ne govori..naj se požre.

I

Izbrisan uporabnik 474

Lahko bi napisal: "Ali je možno, da stene spokajo zaradi previsoke vlage oz. zaradi sušenja perila v prostoru?"

Ampak ne, moral je napisat, da je sosed problematičen, da hodi pijan domov, da mu je zmetal stojala (in jih polomil), da ga je zaradi tega prijavil, da itak nikoline kuri, da je redko doma itd. Povedal je še 1000 ostalih stvari. Sorry, meni to deluje po iskanju "svojega prav" in ravno zaradi tega je dobil svojo "porcijo" (seveda je dobil tudi kar nekaj odgovorov, da zardi vlage stena ne more spokat).

PS: meni je sušenje na hodniku tudi "æefursko"
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Lahko bi napisal: "Ali je možno, da stene spokajo zaradi previsoke vlage oz. zaradi sušenja perila v prostoru?"

Ampak ne, moral je napisat, da je sosed problematičen, da hodi pijan domov, da mu je zmetal stojala (in jih polomil), da ga je zaradi tega prijavil, da itak nikoline kuri, da je redko doma itd. Povedal je še 1000 ostalih stvari. Sorry, meni to deluje po iskanju "svojega prav" in ravno zaradi tega je dobil svojo "porcijo" (seveda je dobil tudi kar nekaj odgovorov, da zardi vlage stena ne more spokat).

PS: meni je sušenje na hodniku tudi "æefursko"
evil.gif

ja, pokazal je celotno problematiko.

kaj če so stene spokale zarad temp razlik med stanovanjem in hodnikom?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Pa zato ker sosed premalokrat hodi po stanovanju in je nastala razlika v pritisku na tla na eni in drugi strani stene. :D

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tut...in ker ni poseljen, se ne poseda in eto razpok.

fak no. a res danes nben ne zna zase poskrbet in se samo peščica postavi zase?

to je povsem normalno....

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
No pri nas so eni tko čevlje imeli pred vhodnimi vrati na hodniku.

Prvič je bilo opozorilo v kaslcu, drugič na oglasni deski, tretjič pa so bli čevlji zunaj na drevesu. Pol pa ni blo več čevljev zunaj.

Pa isto bi postopali tudi z takimi k majo cune zunaj. Maš svoj flet pa v njem suši cote.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.355
9.596
113
EU
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
No pri nas so eni tko čevlje imeli pred vhodnimi vrati na hodniku.

Prvič je bilo opozorilo v kaslcu, drugič na oglasni deski, tretjič pa so bli čevlji zunaj na drevesu. Pol pa ni blo več čevljev zunaj.

Pa isto bi postopali tudi z takimi k majo cune zunaj. Maš svoj flet pa v njem suši cote.

Za sušiti cote na hodniku mora imeti soglasje večine stanovalcev, kar sigurno ne bo dobil

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Koncno eden s pametnim odgovorom in resitvijo. Nimas kaj na hodniku bluzit ce nimas soglasja. To so skupni prostori.
Softi, ti k si pametan, ti bi sigurno vrgel kozarec majoneze v stojalo na hodniku.
confused-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
46
48
Seveda ja.. ne boš verjel.. sem šel lepo do njega pa bi me skoraj napadel, če nebi bil preveč maškast... na princip še enkrat, pa te prefukam se nimam z njim kej menit,,

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Pol imaš itak samo eno rešitev, suši v stanovanju ali če imate kakšno skupno sušilnico - če nimate, jo predlagaj.

Zakon je na njegovi strani, pa čeprav je [cenzura],

Pri nas v bloku imamo družino v kletnem stanovanju, ki ni ravno po godu penzionerjem v stavbi. Čeprav v kleti nikogar ne motijo, so imeli celo uzbuno na sestanku hišnega sveta, da je nenormalno ker imajo po 5-6 parov čevljev pred vrati. Mene res ni motilo, ker v klet pa res redko hodim, pa še ko hodim, me boli za tistih par čevljev. Nekateri so imeli še tako bolane, da bi se jim bilo treba prepovedati kaditi pred blokom, saj oni ne morejo luftat spalnice, ker jim gre ves dim v sobo.
bonk.gif

Skratka, upravnik stavbe jim je poslal dopis, da ogrožajo požarno varnost s čevlji in potem so bili vsi penzionerčki zadovoljeni, ker so tisti iz kleti postavili eno komodo za čevlje k vratom in vse zlagali notri.
smile-1.gif

Sicer nima veze s temo, razen v tem da imajo sostanovalci vedno prav in ne ti - čisto dobrodelni nasvet.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.036
995
113
za posege(ali pa kakšno nepredvideno rabo) v skupne prostore rabiš soglasje, se strinjam , samo tisti ki to govorite in se vam zdijo stvari "čefurske" upam , da veste da to velja tudi za npr. fasado, streho, itd.......pa poglejte fasade pri večstaovanskih blokih....včasih antena pri anteni, danes klima tu klima tam,....pa potem dalje -- en balkon zastekljen, na drugem rože, na tretjem klobase sušijo, rulete - ene sive druge zelene , tretje rjave .......a to pa ni "čefursko" ...a res mislite, da je ves ta folk iskal sogalsje za vsak štos.
Največ je odvisno od sosedov in odnosov, če se odnosi kolkor toliko OK se da vse zment brez soglasij.
Lahko imaš pa 100 soglasijin se kregaš z avsek dre....

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Lepo so ti zasrali temo. Ti sprašuješ o razpokah, oni pa ......saj ne morš verjet.
Ziher je Janez kriv....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Sam je odprl ta vrata, ko je poleg perila in sten omenjal še vse drugo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
Točno tako. Če bi sosed vedel za požarni red (ali pa obvestil upravnika če ga imajo) bi našel bolj konkreten izgovor kot je to pokanje stene