Supervizor - zaslužki

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Glede tega bi se kar strinjal z njim. Sploh če upoštevamo tole:

Ministrica za izobraževanje Stanka Setnikar Cankar je v začetku leta šokirala, ko je na pleča učiteljev preložila breme dodatne učne pomoči, češ, da za plačevanje učne pomoči na ministrstvu ni več denarja. Takrat je ravnateljem in učiteljem sporočila, naj dodatno delo opravijo brezplačno. Za razliko od njim, pa je za vse svoje dodatno delo v dobrih 11 letih dobila kar 636 tisoč evrov.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Denarja NI. ravno zaradi takih kot so na seznamu

No, se nisva razumela. Če ne bi bilo denarja, tudi takšnega seznama ne bi bilo. Denar JE, ampak ne tam, kjer bi moral bit.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
No ja, morda bi bilo fajn preverit kakšni projekti so to in ali je v času, ko ni denarja to res taka prioriteta.

Glede predavanj: moja dela na upravni in je imela kot profesorje ene par teh iz seznama, pa ni bilo videti da bi se kaj posebej izkazali.

Sicer pa, saj vemo kako to gre: mene je imal recimo na faksu dva predmeta Florjančič, ki je bil takrat dekan FOV. Od 20+ predavanj sem ga videl enkrat, pa še to je rekel da mora prej iti, vse ostalo pa so vodili asistenti, vključno z izpiti. Vlekel je pa seveda avtorske za vsa ta predavanja (oziroma takrat kot del plače, saj je bila potem afera da ima mislim da skoraj 20k plače.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.671
3.943
113
Ljubljana
hmpg.net
NASLOV PROJEKTA : ANALIZA VPLIVOV DRŽAVNE UPRAVE IN PREDPISOV NA GOSPODARSTVO
nosilec projekta prof. dr. Stanka SETNIKAR-CANKAR
vrsta projekta Ciljno-raziskovalni projekt
naročnik Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport, Ministrstvo za notranje zadeve
leto zaključnega poročila 2004
Povzetek več
In ko kliknem na več dobim - 404 - Stran ne obstaja
Sedaj pa čisto resno vprašanje. Ali je ona ta projekt res naredila?

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Naj še malo po pravnem faksu pogledajo. Začenši z Mencingerjem in Štiblarjem ter njunim EIPF. Pa razna pravna mnenja za vlado in parlament za 5-mestne cifre ... ki po možnosti nastanejo kot raziskovalna naloga kakšnega MR-ja, nato pa prfoks samo malo premeče poglavja v Wordu in podpiše sebe spodaj.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
ksz

Naj še malo po pravnem faksu pogledajo. Začenši z Mencingerjem in Štiblarjem ter njunim EIPF. Pa razna pravna mnenja za vlado in parlament za 5-mestne cifre ... ki po možnosti nastanejo kot raziskovalna naloga kakšnega MR-ja, nato pa prfoks samo malo premeče poglavja v Wordu in podpiše sebe spodaj.

O, ja...tole bi bilo dobro pogledati pa ugotoviti, koliko pozitvnih finančnih učinkov je bilo dobljeno za denar, ki je šel za njuno svetovanje

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Sicer pa, saj vemo kako to gre: mene je imal recimo na faksu dva predmeta Florjančič, ki je bil takrat dekan FOV. Od 20+ predavanj sem ga videl enkrat, pa še to je rekel da mora prej iti, vse ostalo pa so vodili asistenti, vključno z izpiti. Vlekel je pa seveda avtorske za vsa ta predavanja (oziroma takrat kot del plače, saj je bila potem afera da ima mislim da skoraj 20k plače.

Saj Florjančiča se tudi najde - 320.000 evrov. Če ne bi bilo tiste afere, bi bil gladko prvi.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Mene tudi zanima, kaj bi vi tu radi? Kdor dela, naj pač zasluži.

Itak bodo uvedli davek na nepremičnine in ni problem z denarjem.
nahrung002.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Tajnikar je včeraj omenil, da je skozi podjemne in avtorske pogodbe dobil plačno delo ob popoldnevih, sobotah ipd...

Sedaj pa problemček... če gre za delo,katerego opravlja tudi drugače potem bi moralo iti to, ne glede na vir sredstev, po delovnopravni in davčni zakonodaji skozi plačo.
shocked-1.gif

Upam, da ga obišče FURS

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
Mene ne moti, da so služili z delom popoldne, moti me pa višina dnarja in da je ministrica od učiteljev zahtevala, da se odpovejo osnovni plači.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kako je pa un turski prevajalec lahko tok zasluzil? a ob njega se ne bo pa noben spotaknil?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Tajnikar je včeraj omenil, da je skozi podjemne in avtorske pogodbe dobil plačno delo ob popoldnevih, sobotah ipd...

Sedaj pa problemček... če gre za delo,katerego opravlja tudi drugače potem bi moralo iti to, ne glede na vir sredstev, po delovnopravni in davčni zakonodaji skozi plačo.
shocked-1.gif

Upam, da ga obišče FURS

Če gre za nekaj, kar je drugo od njegovega rednega dela (ne tip dela, že vsebina je dovolj) in je delal izve delovnega časa, potem ni problema.
AMpak: ne me hecat, noben od njih ni delal na polno v službi potem pa na polno š enkrat (ali več) toliko. To je problem, da so za isti čas dela plačani 2x. Ker bodimo realni: pri večini lahko mirno rečemo,d a to, kar so počeli za dodaten denar, ni nek intelektualni presežek in bi to lahko počelo veliko drugih (samo tisit drugi niso imeli prijateljev, ki bi odobrili previsoke AH). Torej so bili poleg tega še preveč plačani - tako v službi kot dodatno.
In mimogrede: nihče ne more dveh jurjev (ali treh) neto upravičit le s količino dela. Pri takih cifrah se plačuje odgovornost, ne količina dela. In razne svetovalne pogodbe nimajo pri odgovornosti prav nobene teže ...

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.702
113
Ja, in po pisanju Večera mu je dobrih 400 jurčkov plačalo MNZ za prevode prošenj prebežnikov za azil.
Skratka v vsakem jeziku en "standardni template" in copy/paste samo imena zamenjaš, mi pa to plačujemo kot suho zlato
bonk.gif
.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Ja, in po pisanju Večera mu je dobrih 400 jurčkov plačalo MNZ za prevode prošenj prebežnikov za azil.
Skratka v vsakem jeziku en "standardni template" in copy/paste samo imena zamenjaš, mi pa to plačujemo kot suho zlato
bonk.gif
.

No, če so prebežniki pisali lastnoročno večstranske prošnje, potem tvoja dognanja ne držijo...prevod prošnje ni isto kot da nekomu prošnjo spišeš (z obrazcem)

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.254
3.702
113
To razumem, ampak kar verjamem, da je tukaj vseeno precej prostora za bljiznjice.
Sicer pa so za prevode menda neke jasno določene tarife koliko €/stran... ...tako, da je čisto enostavno izračunati koliko strani na uro je ta gospod (kao?) prevedel v zadnjih 12 letih - in takoj jasno, ali gre za mučko, ali ne.