Sumljiva poloznica Carinskega urada

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Ne padajte na te stose, cetudi si kriv, nimas kej placevati za 2 leti nazaj ker neves kaj je takrat bilo in se nemores zagovarjat v tisti situaciji, hvala lepa in nasvidenje.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
poveš kaj več?!

Ja ne placujte vsepovprek brez razmisljanja, mene so dobil na neke omejitve ki so bile tam 1 leto, pa da ne povem koliko ljudi pa je to kazen placalo, ce pa nazges na standardno omejitev recmo na dunajski bo pa bolj tezko ja.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.662
2.701
113
še v SLO - ampak komaj
Tako ja - ampak ne moreš kar posplošiti, da položnice za prekršek (ali izterjave) ne plačaš ali se pritožiš, ker je prišla po letu in pol po storjenem prekršku. Kolikor imam v spominu je "zastaralni rok" (čas v katerem organ lahko izstavi položnico) dve leti po prekršku. IMHO - precej predolgi rok - smiselno bi bilo 3 mesece.

Drugače se pa strinjam - ni treba vse kar takoj plačati, smiselno je preveriti ali bi šla pritožba skozi. V primeru, da si precej siguren, da boš s pritožbo pogorel (tvoj primer "dunajska") pa je bolj smiselno plačati polovičko.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Kaj je hujse oz kaj ima prednost, davcna al sodna izvrsba

ne vemkaj točno misliš...ampak načeloma se davčna izvršba zgodi pred navadno sodbo...mislim da tudi pritožba ne zadrži izvršitve...najprej plačaj potem se kregaj...

tak da davčna izvršba je definitivno hujšejša :D

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Tako ja - ampak ne moreš kar posplošiti, da položnice za prekršek (ali izterjave) ne plačaš ali se pritožiš, ker je prišla po letu in pol po storjenem prekršku. Kolikor imam v spominu je "zastaralni rok" (čas v katerem organ lahko izstavi položnico) dve leti po prekršku. IMHO - precej predolgi rok - smiselno bi bilo 3 mesece.

Tocno zarad tega 2 letnega roka sem dobil ospice, vrjetno zarad neprilagojenosti
smile-1.gif
, da kako mi lahko posiljajo za 1 leto nazaj kaj je bilo in kaj ne, ampak sem sel lepo poslikat krizisce in napisal da se nemorem zagovarjat za 1 leto nazaj in da na danasnji dan je stanje na kriziscu tako in tako in sem sodbo dobil, kljub temu da nimam pojma o pravu oz ni to moja branza. Skratka preverit okoliscine kje so te dobili in zakaj in ce kot je ze napisano ni glih to dunajska in stacionarni radar, imas nekaj moznosti.

Drgac je pa pritozba prisla takoj na sodisce in se nic ne menis z redarstvom.